Transferència del Coneixement

Manuals i Guies per a professionals

La Fundació ha participat en el desenvolupament de manuals sobre la MGF per diverses institucions.

Dirigit a professionals d'atenció primària en salut, serveis socials i educació, aquest manual busca facilitar la comprensió, atenció i prevenció de la MGF, abordant-la des de l'educació per a la salut.

Descarregar manual

Referència: KAPLAN, Adriana & Grupo Interdisciplinar para la Prevención y el Estudio de las Prácticas Tradicionales Perjudiciales (GIPE/PTP), (2017) Mutilación Genital Femenina - Manual para Profesionales. Bellaterra, España: Universitat Autònoma de Barcelona (2ª edición).

L'experiència acumulada durant vint-i-cinc anys de Polítiques Públiques d'atenció a població immigrant a Andalusia, va motivar a la Conserjería de Justicia de la comunitat autònoma a recolzar l'elaboració d'un manual per a professionals que treballi la prevenció de la MGF, promovent l'enteniment, el diàleg i la convivència, preservant els principis d'igualtat de gènere i el respecte a les diferències.

Descarregar document

Referència: KAPLAN, Adriana & Grupo Interdisciplinar para la Prevención y el Estudio de las Prácticas Tradicionales Perjudiciales (GIPE/PTP), (2017) Mutilación Genital Femenina - Manual para Profesionales en Andalucía. Sevilla, España: Gandulfo Editores

FUNDACIÓN WASSU-UAB & WASSU GAMBIA KAFO (2020). Guide pour la prévention et la prise en charge des mutilations génitales féminines/Excision

Descarregar document (en francès)

 KAPLAN, A.; HECHAVARRÍA, S.Y; PUPPO, N. (2017) Manual on Female Genital Mutilation/Cutting for health professionals, The Gambia. Bellaterra, Spain: UAB (3rd edition)

Descarregar document (en anglès)

FUNDACIÓN WASSU-UAB & WASSU GAMBIA KAFO (2015). Manual for the managementand prevention of Female Genital Mutilation/Cutting for Health Professionals - Kenya

Descarregar document (en anglès)

FUNDACIÓN WASSU-UAB & WASSU GAMBIA KAFO (2015). Manual for the managementand prevention of Female Genital Mutilation/Cutting for Health Professionals - Tanzania

Descarregar document (en anglès)

Portada Guies Professionals MGF

FUNDACIÓ WASSU-UAB (2022). Guia per a professionale: Casos pràcticos en l'abordatge de la MGF. Bellaterra: Fundació Wassu-UAB.

Descarregar en castellà

FUNDACIÓ Wassu-UAB (2020). Guia per a un llenguatge no estigmatitzant als Mitjans de Comunicació: Proposta comunitària. Bellaterra: Fundación Wassu-UAB.

Descarregar en castellà

En aquesta guia, adreçada a professionals de la comunicació, recollim fragments de textos que han aparegut en mitjans de comunicació, algunes de les opinions dels que van participar en aquest projecte, suggeriments, reflexions i paraules que poden ajudar a fer la diferència en el que publiquem.