Recerca

Per què Espanya i Gàmbia?

La intensificació de la migració transnacional ha donat lloc a la configuració d'una nova realitat a escala mundial, que continuarà en transformació constant. Les persones viatgen amb les seves creences i tradicions. De la mateixa manera, la MGF ha travessat fronteres formant part del bagatge cultural d'aquells que migren.

A Espanya, el 57,63% de la població femenina amb vincles en països on es realitza la MGF prové de Nigèria, Senegal i Gàmbia (Kaplan i López, 2017), territoris entre els quals Gàmbia té la major prevalença de la pràctica, arribant fins a un 75,7% entre les dones de 15 a 49 anys (MICS, 2018).

Per això es van escollir ambdós països com a base per a una investigació amb enfocament longitudinal en el temps i circular en l'espai. Vàrem interconnectar dues realitats culturals, creant l'espai adequat per adquirir un coneixement profund de les arrels i significats de la pràctica. Això permet desenvolupar estratègies efectives, aprofitant les sinergies que sorgeixen de comunitats migrants, que actuen com a generadores d'opinió i models de referència als seus països d'origen.