Universitat a l'Abast A través de l’Escola de Postgrau, la UAB ha obert les portes a tota la població, sense límits generacionals, socials ni geogràfics.

Aules d'Extensió Universitària per a la gent gran

Associacions a diferents municipis vinculades a la UAB

Seguint la perspectiva de l'envelliment actiu, i amb l'objectiu de promoure la capacitació de les persones, el programa la Universitat a l'Abast dóna cobertura a diferents Aules d'Extensió Universitària per a la Gent Gran, associacions formades per persones grans l'objectiu de les quals és oferir formació dirigida específicament a aquest grup en l'entorn més pròxim.

Reconeixent l'autonomia de les aules, el paper de la universitat es desenvolupa a través de l'assessorament en l'elaboració de programes i del suport en el desenvolupament de processos de treball (avaluació de docents i programes, etc.).

Així mateix, la UAB té representació de ple dret en el Consell Interuniversitari d'AFOPA, plataforma que agrupa les diferents aules de Catalunya. En aquest consell tenen representació les universitats catalanes amb aules sota la seva tutela (UB, UPC, UPF, URV, UVic, UDL i UDG, a més de la pròpia representació d'AFOPA).

Actualment, són 18 les aules vinculades a la UAB a través del programa la Universitat a l'Abast, que arriben a un total de més de 4500 persones associades, presents en 14 municipis:

Aula d'Extensió Universitària de Barberà del Vallès

L’Aula d’Extensió Universitària de Barberà del Vallès és una Associació oberta a escoltar i conèixer qualsevol mena de pensament, filosofia, enfocament religiós, social, econòmic o polític, etc. que ajudin a enriquir intel·lectualment les persones de més de 55 anys interessades en la cultura i la comunicació social, i oberta a tots els nivells de la nostra societat per construir un futur optimista dins un ambient agradable. L’Aula està vinculada a la UAB a través del programa Universitat a l’Abast i és membre d’Afopa (Agrupació d’Aules de Formació per a la Gent Gran de Catalunya).

Data de creació: Abril de 2010

C/Marquesos de Barberà, 125.
08210 Barberà del Vallès
Tel. 677 669 217
Correu e.: aula.exten.univer.bdv@gmail.com
Web: http://aulaunibarbera.org/

Aules d'Extensió Universitària per al Temps Lliure (Sant Pau)

L'associació Aules d'Extensió Universitària per al Temps Lliure la formen els alumnes dels cursos per a persones grans que organitza l'ICE (Institut de Ciències de l'Educació) de la UAB en els locals de la Casa de Convalescència de l'Hospital de Sant Pau de Barcelona. L'oferta de cursos s'articula en diferents grups classe, cadascun dels quals té un programa i un horari propis. Els cursos programats versen sobre un ample ventall de temàtiques, tant d'humanitats i ciències socials (Història, Literatura, Música, Teatre, Art, Filosofia, Política o Economia, entre d'altres), com de ciències (Matemàtiques, Física, Biologia i Ciències de la Salut). Els cursos tenen una durada variable, des de les 6 fins a les 16 hores i 30 minuts, distribuïdes en sessions d'hora i mitja.
Data de Creació: 1996

Casa de Convalescència - Hospital de Sant Pau
C/Sant Antoni M. Claret, 171
08041 Barcelona
Tel. 93 433 50 50 / 93 433 50 54
Correu e.:

 

Baix Guinardó: Aula d'Extensió Universitària per a la Gent Gran del Baix Guinardó

Es realitzen conferències setmanals els dijous de 17:30 a 19:00 hores, fent unes 36 conferències per curs. També fem periòdicament sortides, visites a museus i excursions d'interès cultural.
Data de creació: 2009 (Des d'octubre de 2002 com a Aula de Difusió Cultural)

Casal de Gent Gran Baix Guinardó
C/Marina, 380
08025 Barcelona
Tel. 93 456 73 65
Correu e.: ajbg25@hotmail.com

 

Horta: Aula d'Extensió Universitària per a la Gent Gran d'Horta

Promogudes per la Sra. Teresa Morros, i transformades en Aules d'Extensió Universitària, oferim una conferència setmanal, d'octubre a juny, a més d'una sortida cultural mensual. Estem adherits a la Coordinadora d'Entitats d'Horta, que aglutina més de trenta entitats del barri. Realitzem el programa de conferències acordant el calendari amb les Aules del Baix Guinardó i les de Montbau.

Data de creació: 2009 (Des de 1993 com a Aula de Difusió Cultural)

Les conferències tenen lloc al Centre Cívic matas i ramis (c/Feliu i Codina, 20)

c/Canigó, 7 i 8 2n. 
08031 Barcelona
Tel. 934273430 – 649094913
Correu e.: Rosa Sancho <rosa.sancho@telefonica.net>

 

Montbau: Aula d'Extensió Universitària per a la Gent Gran de l'AEEF de Montbau

Es realitzen conferències cada quinze dies d'octubre a juny, sempre en dimarts. Les sortides culturals es realitzen anualment, una durant el curs lectiu. Ocasionalment, fem una visita a una exposició a Barcelona, i alternativament en fem d'altres fora de la ciutat. Totes les sortides que hem realitzat, tant les visites a museus com els altres esdeveniments, hem estat sempre acompanyats per guies locals i experts en la matèria.

Data de creació: 2009 (Octubre de 2005 com a Aula de Difusió Cultural)

C/Sorolla, 14
08035 Barcelona
Tel. 93 427 82 94
Correu e.: ecasellasboada@gmail.com

 

Nou Barris: Aula d'Extensió Universitària Torre Llobeta

Descripció de l'activitat: Difondre coneixements i cultura entre la gent gran dins l'àmbit universitari, mitjançant cicles de conferències sobre temes variats. La periodicitat de les conferències són, tres mensuals i, es complementen en visites a institucions, museus i entitats culturals, relacionades en els temes exposats. 
Data de creació: 2007

Casal Municipal de Gent Gran, Vilapicina i la Torre Llobeta.
Plaça Carmen Laforet, 11
Tel.93 352 18 16
Correu e.: aulatll@gmail.com

Aules "Delfí Dalmau i Argemir" de Caldes de Montbui

Contacte: aulescaldes@gmail.com

Pendent d'actualització

Aula d’Extensió Universitària per Gent Gran de Castellar del Vallès

Conferències setmanals, els dimarts, de 18 a 19,30 h. de la tarda, a l’Ateneu de Castellar. En el cas que no es pugui realitzar la conferència de manera presencial, s'ofereixen via telemàtica.
Data de creació: Maig de 2008

Regidoria de Gent Gran.
C/Portugal, 2-C
08211 Castellar del Vallès
Tel. 93 714 40 40
Correu e.: aulauniversitaria1@gmail.com
Web: http://aulagentgran.entitatscastellar.cat
Facebook: www.facebook.com/aulacastellar

Aula d'Extensió Universitària de Castellbisbal

Som una associació de caràcter cultural i educatiu, sense ànim de lucre, amb plena autonomia, vinculada a la Universitat Autònoma de Barcelona, que és qui vetlla per la qualitat de l'Aula. Integrada a l'Agrupació d'Aules de Formació Permanent per a la Gent Gran de Catalunya (Afopa). Les activitats es duen a terme a la Sala d'Actes de l'Ajuntament de Castellbisbal.

Data de creació: Novembre de 2013

Avinguda Pau Casals, 7

08755 Castellbisbal

Tel: 937721266 - 937720666

Correu e.: aulacastellbisbal@gmail.com

Web: www.aulacastellbisbal.cat

Aula d'Extensió Universitària de Cerdanyola del Vallès

És una associació sociocultural sense afany de lucre, que té com a objectiu la promoció i difusió de la cultura, a nivell universitari, entre la gent gran mitjançant conferències i activitats complementàries, a l'abast de tots els que vulguin ampliar els seus coneixements i participar en activitats socials formatives.
Les classes es duen a terme a la Sala d'Actes del Museu d'Art de Cerdanyola-Can Domènech, carrer Sant Martí, 88.
Data de creació: Gener de 2010

Local Social: Ateneu de Cerdanyola
C/de la Indústria, 38-40.
08290 Cerdanyola del Vallès
Tel. 676 198 644
Correu e.: aula.cerdanyola@gmail.com
Web: www.aulacerdanyola.cat

Aula d'Extensió Universitària de la Gent Gran del Vallès Oriental “AGEVO”

La finalitat de l’Associació és facilitar a persones més grans de 55 anys, l’accés a la cultura en l’àmbit universitari, per la qual cosa s’imparteix una conferència/classe cada setmana durant el curs, que comença a l’octubre i finalitza al juny. Hem iniciat sortides culturals adients amb algunes de les conferències impartides. La temàtica és molt variada i de qualitat, per mantenir viu l’interès dels assistents.

Les activitats es porten a terme a la sala d’actes del Museu de Granollers, cedit per l’Ajuntament de Granollers.
Data de creació: Maig de 1993

C/Nou, 24
08401 Granollers
Tel. 605 99 28 53
Correu e.: agevogranollers@gmail.com
Web: www.aulaagevo.blogspot.com

Aula MiR - Aula d'Extensió Universitària de Montcada i Reixac

pendent d'actualització

Aula d'Extensió Universitària de la Gent Gran de Ripollet

L'aula neix amb la voluntat d’oferir una difusió rigorosa de la cultura per a totes les persones majors de 50 anys amb inquietuds, interessos diversos i que volen seguir formant-se en diferents àmbits: història, salut, tecnologia, art, economia, filosofia..., a Ripollet.
Les classes es duen a terme a la Sala d'Actes del Centre Cultural (Rambla de Sant Jordi, 6).

Data de creació: Octubre de 2009

Rambla Sant Jordi, 2-4
08291 Ripollet
Tel. 93 504 60 07
Correu e.: aularipollet@gmail.com
Web: www.aularipollet.cat

Aula d'Extensió Universitària de Rubí 

L’Aula d’Extensió Universitària de Rubí, és una entitat cultural que neix el 2017 amb l’objectiu de difondre la cultura, despertat l’interès i satisfer les inquietuds intel·lectuals de les persones més grans de 55 anys o totes les que estiguin interessades i que vulguin ampliar els seus coneixements en diverses matèries, de manera amena, dinàmica i participativa.

Ofereix activitats formatives com conferències, seminaris, visites culturals, etc. impartides per professionals especialitzats i de prestigi reconegut.

A més, l’AEUR està oberta a qualsevol oportunitat que es presenti per incorporar activitats fora del programa.

L’organització de l’entitat es basa en la feina voluntària dels membres de la Junta i col·laboradors que fan possible el bon funcionament de les activitats.

L’entitat es finança mitjançant les quotes dels associats i la col·laboració de comerços, empreses, entitats bancàries i l’Ajuntament i compta amb el suport de la UAB, AFOPA i la Generalitat de Catalunya.

Presidenta de l’AEUR: Rosa M. Andrés Rami

Data de creació: 7 de març de 2017

 

c/ Xile, 1-3 (Ateneu municipal), 08191 Rubí (Barcelona)

935887473 (Ateneu) - 681617587

aularubi@aularubi.cat

www.aularubi.cat

 

Xarxes socials:

www.facebook.com/AEURubi

www.twitter.com/AEURubi

www.instagram.com/AEURubi

 

"L'Aula" - Aula d’Extensió Universitària de Sabadell per a la Gent Gran

L’activitat principal són les Classes Setmanals. Cada dilluns entre octubre i maig oferim dues classes presencials sobre temes diversos que abastaven tot el ventall de coneixement, sumant unes cinquanta per curs acadèmic.

També celebrem Cursos Monogràfics sobre temes d’interès específics amb una durada de 5-7 hores; Aules Itinerants, com a continuació d’aquests monogràfics es feien viatges culturals que els complementen; Visites Culturals, normalment d’un o dos dies a indrets relacionats amb temes de les classes setmanals; Audicions Íntimes, concerts dialogats entre el públic, el moderador i els intèrprets; Visitem Museus, visites guiades als nostres museus amb la mà d’un expert/a, i altres activitats similars.

El curs 2020-2021 ha vingut marcat per les restriccions ocasionades per la pandèmia, que ens ha obligat a adaptar-nos al nou entorn. Mantenim les Classes Setmanals, una cada setmana, en format virtual i en directe, així com Visitem Museus i Visites Culturals també de forma virtual. Incorporem altres activitats en aquest format, com Material Multimèdia divers i petits tastets de llengua catalana.

Actualment som 1200 socis.

Data de creació: Abril de 2006

Plaça de Sant Joan, s/n (Centre Cívic Antic Mercat de Sant Joan)
08202 Sabadell
Tel. 93 722 04 28
Correu e.: aulasabadell@hotmail.com
Web: http://www.aulasabadell.cat/

Associació Aula d’Extensió Universitària per a la Gent Gran de Sant Cugat

Totes les activitats estan orientades a una formació permanent per assolir una millora de qualitat de vida i per un desenvolupament personal, cultural i social oferint divulgació basada en: diversitat, qualitat, innovació, participació i amistat.
Sis eixos conformen les nostres activitats: Conferències, tallers, seminaris, tertúlies, noves tecnologies i visites i viatges d’extensió cultural dins el període d’octubre a juny i oberts a qualsevol oportunitat que es presenti per incorporar alguna activitat fora de programa. Activitats programades molt variades.

Les matèries giren entorn de temes d’humanitats (Història, Música, Art, Cinema, Literatura, Dret) i Ciències aplicades (Economia, Empresa, Geologia, Medicina, Astronomia…). Les visites culturals es procura tinguin alguna relació amb alguna de les conferències presentades durant el curs. Cada trimestre els associats reben la programació corresponent trimestral.

Les presentacions es reparteixen entre l’ANC (Arxiu Nacional de Catalunya), el Trade Center i el Teatre Auditori en determinats actes com la cloenda de fi de curs o oportunitats molt concretes que generalment són actes oberts a la ciutat. Excepcionalment també anem a l'Hospital General de Catalunya (temes d’àmbit mèdic) i ara també fem les conferències on-line.

Data de creació: Juliol de 2001

C/Dos de Maig, 2 bis
08172 Sant Cugat del Vallès
Tel. 93 583 66 96
Correu e.: aula@aulasantcugat.cat
Web: www.aulasantcugat.cat

Instagram: @aulasantcugat

Facebook: Aula D'extensió Universitaria Per a La Gent Gran De Sant Cugat

 

Aula d'Extensió Universitària Gent Gran de Sant Quirze del Vallès

Som una associació cultural, que té com objectius la promoció i difusió de la cultura, a fi de despertar l'interès, estimular i satisfer les inquietuds intel·lectuals de les persones adultes que volen ampliar els seus coneixements en diverses matèries. Aquest objectiu s'assoleix oferint conferències setmanals impartides per professorat universitari o especialistes de reconegut prestigi, així com organitzant sortides culturals i sessions de cinefòrum.

Tant les conferencies com la projecció de pel·lícules i cinefòrums tenen lloc els dimecres, a les 18h, a La Patronal -Sala Josep Brossa (Avda. Pau Casals, 86). 

Data de creació: Agost de 2002

Carrer Sant Cugat, 7
08192 Sant Quirze del Vallès
Tel. 93 721 00 05
Correu e.: mateu.triquell@gmail.com
Web: www.aulasqv.com

Aula d'Extensió Universitària de Santa Perpètua de Mogoda

L'Aula d'Extensió Universitària de Santa Perpètua de Mogoda posa a l'abast de tothom l'oportunitat d'escoltar i aprendre de reconeguts especialistes en les més diverses matèries.

Les classes es duen a terme de manera quinzenal els dimarts a les 19:30h al Centre Cívic El Vapor.

Data de creació: Febrer de 2010.

C/Enric Granados s/n.
08130 Santa Perpètua de Mogoda
Tel: 93 560 02 48
Correu e.: aeu_santaperpetua@hotmail.com
Web: aeu-santaperpetua.blospot.com.