Universitat a l'Abast A través de l’Escola de Postgrau, la UAB ha obert les portes a tota la població, sense límits generacionals, socials ni geogràfics.

Aules d'Extensió Universitària per a la gent gran

Associacions a diferents municipis vinculades a la UAB

Seguint la perspectiva de l'envelliment actiu, i amb l'objectiu de promoure la capacitació de les persones, el programa la Universitat a l'Abast dóna cobertura a diferents Aules d'Extensió Universitària per a la Gent Gran, associacions formades per persones grans l'objectiu de les quals és oferir formació dirigida específicament a aquest grup en l'entorn més pròxim.

Reconeixent l'autonomia de les aules, el paper de la universitat es desenvolupa a través de l'assessorament en l'elaboració de programes i del suport en el desenvolupament de processos de treball (avaluació de docents i programes, etc.).

Així mateix, la UAB té representació de ple dret en el Consell Interuniversitari d'AFOPA, plataforma que agrupa les diferents aules de Catalunya. En aquest consell tenen representació les universitats catalanes amb aules sota la seva tutela (UB, UPC, UPF, URV, UVic, UDL i UDG, a més de la pròpia representació d'AFOPA).

Actualment, són 19 les aules vinculades a la UAB a través del programa la Universitat a l'Abast, que arriben a un total de més de 4500 persones associades, presents en 15 municipis:

Aula d'Extensió Universitària de Barberà del Vallès

L’Aula d’Extensió Universitària de Barberà del Vallès és una Associació oberta a escoltar i conèixer qualsevol mena de pensament, filosofia, enfocament religiós, social, econòmic o polític, etc. que ajudin a enriquir intel·lectualment les persones de més de 55 anys interessades en la cultura i la comunicació social, i oberta a tots els nivells de la nostra societat per construir un futur optimista dins un ambient agradable. L’Aula està vinculada a la UAB a través del programa Universitat a l’Abast i és membre d’Afopa (Agrupació d’Aules de Formació per a la Gent Gran de Catalunya).

Data de creació: Abril de 2010

C/Marquesos de Barberà, 125.
08210 Barberà del Vallès
Tel. 677 669 217
Correu e.: aula.exten.univer.bdv@gmail.com
Web: http://aulaunibarbera.org/

Espai Sant Pau Aules +55 UAB

Espai Sant Pau Aules +55 UAB és un programa d’activitats acadèmiques organitzat per l'Institut de Ciències de l'Educació (ICE) de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), adreçat a les persones que són sòcies de l'Associació Aules d'Extensió Universitària per al Temps Lliure (AAEU), que es desenvolupa des de l'any 1996. Té la seu a Barcelona, als locals de Casa Convalescència (ubicada al recinte històric de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau). 

L'objectiu del programa és potenciar una formació orientada a l'estudi de temes d'interès comú i dirigida a persones que volen seguir aprenent i formant-se al llarg de tota la vida.  La formació és impartida per professorat especialitzat i amb la voluntat d'oferir un espai de trobada, comunicació, reflexió i debat sobre l'actualitat i sobre aspectes culturals, humanístics  i científics diversos. L'oferta formativa es basa en cursos, conferències i itineraris a peu per la ciutat.

Consulta aquí el programa del curs 2023-2024.

Casa de Convalescència - Hospital de Sant Pau
C/Sant Antoni M. Claret, 171
08041 Barcelona
Tel. 93 433 50 50 / 93 433 50 54
Correu e.:

 

Baix Guinardó: Aula d'Extensió Universitària per a la Gent Gran del Baix Guinardó

Es realitzen conferències setmanals els dijous de 17:30 a 19:00 hores, fent unes 36 conferències per curs. També fem periòdicament sortides, visites a museus i excursions d'interès cultural.
Data de creació: 2009 (Des d'octubre de 2002 com a Aula de Difusió Cultural)

Casal de Gent Gran Baix Guinardó
C/Marina, 380
08025 Barcelona
Tel. 93 456 73 65
Correu e.: ajbg25@hotmail.com

 

Horta: Aula d'Extensió Universitària per a la Gent Gran d'Horta

Promogudes per la Sra. Teresa Morros, i transformades en Aules d'Extensió Universitària, oferim una conferència setmanal, d'octubre a juny, a més d'una sortida cultural mensual. Estem adherits a la Coordinadora d'Entitats d'Horta, que aglutina més de trenta entitats del barri. Realitzem el programa de conferències acordant el calendari amb les Aules del Baix Guinardó i les de Montbau.

Data de creació: 2009 (Des de 1993 com a Aula de Difusió Cultural)

Les conferències tenen lloc al Centre Cívic matas i ramis (c/Feliu i Codina, 20)

c/Canigó, 7 i 8 2n. 
08031 Barcelona
Tel. 934273430 – 649094913
Correu e.: Rosa Sancho <rosa.sancho@telefonica.net>

 

Montbau: Aula d'Extensió Universitària per a la Gent Gran de l'AEEF de Montbau

Es realitzen conferències cada quinze dies d'octubre a juny, sempre en dimarts. Les sortides culturals es realitzen anualment, una durant el curs lectiu. Ocasionalment, fem una visita a una exposició a Barcelona, i alternativament en fem d'altres fora de la ciutat. Totes les sortides que hem realitzat, tant les visites a museus com els altres esdeveniments, hem estat sempre acompanyats per guies locals i experts en la matèria.

Data de creació: 2009 (Octubre de 2005 com a Aula de Difusió Cultural)

C/Sorolla, 14
08035 Barcelona
Tel. 93 427 82 94
Correu e.: ecasellasboada@gmail.com

 

Nou Barris: Aula d'Extensió Universitària Torre Llobeta

Descripció de l'activitat: Difondre coneixements i cultura entre la gent gran dins l'àmbit universitari, mitjançant cicles de conferències sobre temes variats. La periodicitat de les conferències són, tres mensuals i, es complementen en visites a institucions, museus i entitats culturals, relacionades en els temes exposats. 
Data de creació: 2007

Casal Municipal de Gent Gran, Vilapicina i la Torre Llobeta.
Plaça Carmen Laforet, 11
Tel.93 352 18 16
Correu e.: aulatll@gmail.com

Aules "Delfí Dalmau i Argemir" de Caldes de Montbui

L’associació que impulsa l’Aula de Caldes té com a objectiu la divulgació de la cultura i de la recerca científica als ciutadans i ciutadanes de la vila de Caldes de Montbui i rodalies. El coneixement que ens traslladen els ponents que imparteixen les conferències repercuteix en el propi desenvolupament personal, cultural i social que és l'objectiu de l'entitat. A més de facilitar un espai de trobada entre tots els que participem en les activitats organitzades. Periòdicament fem sortides culturals, teatre, museus o a l'entorn natural.

L'Aula va ser fundada el febrer del  2016 i va prendre el nom de "Delfí Dalmau i Argemir", qui va ser per Caldes l'impulsor dels estudis de batxillerat a la nostra vila en els anys 60, que van donar la possibilitat als vilatans d’accedir als estudis superiors/universitaris.

Les conferències s'imparteixen a la sala de cuines de l'espai de Can Rius, el primer i tercer dimecres de mes, de 19h a 21h.

 

Aula Delfí Dalmau i Argemir - Caldes de Montbui 
Tel. 637 85 27 41 (Mercè Pradas) i 610 75 30 55 (Mercè Delàs)
Web: www.aulescaldes.com
Correu e.: aulescaldes@gmail.com
Instagram: @aulescaldes

Aula d’Extensió Universitària per Gent Gran de Castellar del Vallès

Conferències setmanals, els dimarts, de 18 a 19,30 h. de la tarda, a l’Ateneu de Castellar. En el cas que no es pugui realitzar la conferència de manera presencial, s'ofereixen via telemàtica.
Data de creació: Maig de 2008

Regidoria de Gent Gran.
C/Portugal, 2-C
08211 Castellar del Vallès
Tel. 93 714 40 40
Correu e.: aulauniversitaria1@gmail.com
Web: http://aulagentgran.entitatscastellar.cat
Facebook: www.facebook.com/aulacastellar

Aula d'Extensió Universitària de Castellbisbal

És una associació de caràcter cultural i educatiu que té com a objectiu col·laborar en la promoció i difusió de la cultura a Castellbisbal. Està especialment orientada cap a la gent gran, encara que és oberta a tothom. L’associació és un espai de trobada per a les persones interessades en la seva formació permanent i en la participació en activitats socials formatives. L’Aula ofereix conferències quinzenals sobre temes variats d’interès cultural així com d’altres activitats que hi estan relacionades. Està vinculada a la Universitat Autònoma de Barcelona i integrada a l'Agrupació d'Aules de Formació Permanent per a la Gent Gran de Catalunya (Afopa). Les conferències tenen lloc a l’espai Montserrat Roig de l’Auditori d’Els Costals, Avda. Pau Casals, 16, de Castellbisbal.

Data de creació: Novembre de 2013

Avinguda Pau Casals, 7. 08755 Castellbisbal.

Tel: +34688894210 / +34679646311

Correu e.: aulacastellbisbal@gmail.com

Web i xarxes socials: www.aulacastellbisbal.cat - Facebook: www.facebook.com/aula.castellbisbal 

Aula d'Extensió Universitària de Cerdanyola del Vallès

És una associació sociocultural sense afany de lucre, que té com a objectiu la promoció i difusió de la cultura, a nivell universitari, entre la gent gran mitjançant conferències i activitats complementàries, a l'abast de tots els que vulguin ampliar els seus coneixements i participar en activitats socials formatives.
Les classes es duen a terme a la Sala d'Actes del Museu d'Art de Cerdanyola-Can Domènech, carrer Sant Martí, 88.
Data de creació: Gener de 2010

Local Social: Ateneu de Cerdanyola
C/de la Indústria, 38-40.
08290 Cerdanyola del Vallès
Tel. 676 198 644
Correu e.: aula.cerdanyola@gmail.com
Web: www.aulacerdanyola.cat

Aula d'Extensió Universitària de la Gent Gran del Vallès Oriental “AGEVO”

La finalitat de l’Associació és facilitar a persones més grans de 55 anys, l’accés a la cultura en l’àmbit universitari, per la qual cosa s’imparteix una conferència/classe cada setmana durant el curs, que comença a l’octubre i finalitza al juny. Hem iniciat sortides culturals adients amb algunes de les conferències impartides. La temàtica és molt variada i de qualitat, per mantenir viu l’interès dels assistents.

Les activitats es porten a terme a la sala d’actes del Museu de Granollers, cedit per l’Ajuntament de Granollers.
Data de creació: Maig de 1993

C/Nou, 24
08401 Granollers
Tel. 605 99 28 53
Correu e.: agevogranollers@gmail.com
Web: www.aulaagevo.blogspot.com

Aula d'Extensió Universitària de  Molins de Rei

Objectiu: Difondre la cultura, tot despertant l’interès per satisfer les inquietuds culturals, socials i intel·lectuals de les persones que vulguin ampliar els seus coneixements en una àmplia diversitat de matèries (història, ciència, salut, art, música, economia, tecnologia, filosofia, ètica, psicologia, etc), d’una forma amena, dinàmica i participativa, afavorint el diàleg intergeneracional i l'entesa entre les persones.

Data de creació setembre de 2023.

Edifici Federació Obrera. Jacint Verdaguer, 48. 08750 Molins de Rei

Telef: 699439873

Mail: aulaunimolins@gmail.com

Facebook: https://www.facebook.com/aula.d.extensio.universitaria.de.molins.de.rei

 

 

Aula MiR - Aula d'Extensió Universitària de Montcada i Reixac

Aula MiR té com a objectiu la divulgació del coneixement a través de conferències i activitats complementàries (sortides culturals, teatre, tallers vinculats a les xerrades) que potencien la relació i cohesió social entre les persones associades. També pretén generar xarxa amb altres entitats de Montcada i participar en projectes de compromís social.

L'Aula va ser fundada al febrer del 2019 i s'adreça a totes les persones majors de cinquanta anys. La nostra programació està avalada per la UAB i no és necessari cap requisit per accedir-hi més enllà de la curiositat per aprendre.

Les conferències s'imparteixen a l'Auditori municipal, situat a la plaça de l'Església, el segon dimecres de mes, de 17:30 h a 19:00 h.

Telèfons: 689 852 684 (Aula MiR) - 616 811 113 (Marta Cardona) - 639 205 641 (Juan Rodríguez)
Correu electrònic: aulamontcada@gmail.com
Facebook: Aula MiR

Aula d'Extensió Universitària de la Gent Gran de Ripollet

L'aula neix amb la voluntat d’oferir una difusió rigorosa de la cultura per a totes les persones majors de 50 anys amb inquietuds, interessos diversos i que volen seguir formant-se en diferents àmbits: història, salut, tecnologia, art, economia, filosofia..., a Ripollet.
Les classes es duen a terme al Teatre Auditori del Mercat Vell (Plaça 11 de setembre, s/n).

Data de creació: Octubre de 2009

Rambla Sant Jordi, 2-4
08291 Ripollet
Tel. 93 504 60 07
Correu e.: aularipollet@gmail.com
Web: www.aularipollet.cat

Aula d'Extensió Universitària de Rubí 

L’Aula d’Extensió Universitària de Rubí, és una entitat cultural que neix el 2017 amb l’objectiu de difondre la cultura, despertat l’interès i satisfer les inquietuds intel·lectuals de les persones més grans de 55 anys o totes les que estiguin interessades i que vulguin ampliar els seus coneixements en diverses matèries, de manera amena, dinàmica i participativa.

Ofereix activitats formatives com conferències, seminaris, visites culturals, etc. impartides per professionals especialitzats i de prestigi reconegut.

A més, l’AEUR està oberta a qualsevol oportunitat que es presenti per incorporar activitats fora del programa.

L’organització de l’entitat es basa en la feina voluntària dels membres de la Junta i col·laboradors que fan possible el bon funcionament de les activitats.

L’entitat es finança mitjançant les quotes dels associats i la col·laboració de comerços, empreses, entitats bancàries i l’Ajuntament i compta amb el suport de la UAB, AFOPA i la Generalitat de Catalunya.

Presidenta de l’AEUR: Rosa M. Andrés Rami

Data de creació: 7 de març de 2017

 

c/ Xile, 1-3 (Ateneu municipal), 08191 Rubí (Barcelona)

935887473 (Ateneu) - 681617587

aularubi@aularubi.cat

www.aularubi.cat

 

Xarxes socials:

www.facebook.com/AEURubi

www.twitter.com/AEURubi

www.instagram.com/AEURubi

 

"L'Aula" - Aula d’Extensió Universitària de Sabadell per a la Gent Gran

És una associació sense ànim de lucre fundada el 2006, amb l’objectiu de difondre la cultura a la gent gran de la ciutat de Sabadell, dins l’àmbit universitari.

Per aconseguir aquest objectiu, l’Aula organitza un programa de classes setmanals i un seguit d’activitats culturals complementàries:

  • Classes Setmanals. Cada dilluns entre octubre i juny oferim classes presencials sobre temes diversos que abasten tot el ventall del coneixement.
  • Cursos Monogràfics sobre temes d’interès específics amb una durada de 4-7 hores.
  • Aules Itinerants. Viatges culturals ja siguin locals (Catalunya i Espanya) o internacionals.
  • Visites Culturals, normalment d’un o dos dies a indrets relacionats amb temes de les classes setmanals.
  • Audicions Íntimes. Concerts dialogats entre el públic, el moderador i els intèrprets.
  • Visitem Museus. Visites guiades als nostres museus de la mà d’un expert/a.
  • Anem al teatre. Organització de sortides als teatres més propers.
  • Cicles formatius en col·laboració amb la UAB en el campus de Sabadell.

Actualment som 1200 socis.

Data de creació: Abril de 2006

Plaça de Sant Joan, 1-A (Antic Mercat de Sant Joan)
08202 Sabadell
Tel. 93 722 04 28
Correu e.: aulasabadell@hotmail.com
Web: http://www.aulasabadell.cat/

Associació Aula d’Extensió Universitària per a la Gent Gran de Sant Cugat

Totes les activitats estan orientades a una formació permanent per assolir una millora de qualitat de vida i per un desenvolupament personal, cultural i social oferint divulgació basada en: diversitat, qualitat, innovació, participació i amistat.
Sis eixos conformen les nostres activitats: Conferències, tallers, seminaris, tertúlies, noves tecnologies i visites i viatges d’extensió cultural dins el període d’octubre a juny i oberts a qualsevol oportunitat que es presenti per incorporar alguna activitat fora de programa. Activitats programades molt variades.

Les matèries giren entorn de temes d’humanitats (Història, Música, Art, Cinema, Literatura, Dret) i Ciències aplicades (Economia, Empresa, Geologia, Medicina, Astronomia…). Les visites culturals es procura tinguin alguna relació amb alguna de les conferències presentades durant el curs. Cada trimestre els associats reben la programació corresponent trimestral.

Les presentacions es reparteixen entre l’ANC (Arxiu Nacional de Catalunya), el Trade Center i el Teatre Auditori en determinats actes com la cloenda de fi de curs o oportunitats molt concretes que generalment són actes oberts a la ciutat. Excepcionalment també anem a l'Hospital General de Catalunya (temes d’àmbit mèdic) i ara també fem les conferències on-line.

Data de creació: Juliol de 2001

C/Dos de Maig, 2 bis
08172 Sant Cugat del Vallès
Tel. 93 583 66 96
Correu e.: aula@aulasantcugat.cat
Web: www.aulasantcugat.cat

Instagram: @aulasantcugat

Facebook: Aula D'extensió Universitaria Per a La Gent Gran De Sant Cugat

 

Aula d'Extensió Universitària Gent Gran de Sant Quirze del Vallès

Som una associació cultural, que té com objectius la promoció i difusió de la cultura, a fi de despertar l'interès, estimular i satisfer les inquietuds intel·lectuals de les persones adultes que volen ampliar els seus coneixements en diverses matèries. Aquest objectiu s'assoleix oferint conferències setmanals impartides per professorat universitari o especialistes de reconegut prestigi, així com organitzant sortides culturals i sessions de cinefòrum.

Tant les conferencies com la projecció de pel·lícules i cinefòrums tenen lloc els dimecres, a les 18h, a La Patronal -Sala Josep Brossa (Avda. Pau Casals, 86). 

Data de creació: Agost de 2002

Carrer Sant Cugat, 7
08192 Sant Quirze del Vallès
Tel. 93 721 00 05
Correu e.: mateu.triquell@gmail.com
Web: www.aulasqv.com

Aula d'Extensió Universitària de Santa Perpètua de Mogoda

L'Aula d'Extensió Universitària de Santa Perpètua de Mogoda posa a l'abast de tothom l'oportunitat d'escoltar i aprendre de reconeguts especialistes en les més diverses matèries.

Les classes es duen a terme de manera quinzenal els dimarts a les 19:30h a la Sala Filadora del Centre Cívic El Vapor.

Data de creació: Febrer de 2010.

C/Enric Granados s/n.
08130 Santa Perpètua de Mogoda
Tel: 606110700
Correu e.: aeu_santaperpetua@hotmail.com
Web: aeu-santaperpetua.blospot.com.

Xarxa: @aeuspm