Vés al contingut principal

Espai Sant Pau Aules +55 UAB

Espai Sant Pau Aules +55 UAB és un programa d’activitats acadèmiques organitzat per l'Institut de Ciències de l'Educació (ICE) de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), adreçat a les persones que són sòcies de l'Associació Aules d'Extensió Universitària per al Temps Lliure (AAEU), que es desenvolupa des de l'any 1996. Té la seu a Barcelona, als locals de Casa Convalescència (ubicada al recinte històric de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau). 

L'objectiu del programa és potenciar una formació orientada a l'estudi de temes d'interès comú i dirigida a persones que volen seguir aprenent i formant-se al llarg de tota la vida.  La formació és impartida per professorat especialitzat i amb la voluntat d'oferir un espai de trobada, comunicació, reflexió i debat sobre l'actualitat i sobre aspectes culturals, humanístics i científics diversos.

Per al curs 2023-2024 proposem una reestructuració a fons del programa que oferim, tant pel que fa a l'estructura com al format i el professorat, també incloem activitats noves com els itineraris a peu per la ciutat i les conferències.

La programació és un encàrrec de l’Associació Aules d'Extensió Universitària per al Temps Lliure i, per aquest motiu, és imprescindible ser soci o sòcia de l’entitat per assistir a qualsevol de les activitats programades. Per tal de complir amb aquest requisit, l’ICE facilitarà a l’AAEU les dades de les persones matriculades, amb l’única finalitat que pugui comprovar el pagament de la quota corresponent (10 €).

Podeu descarregar tota la informació en pdf en aquest enllaç

 

Modalitats

Cursos: Estan planificats en tres eixos:

 • Art, Pensament i Literatura
 • Història, Geografia i Societat
 • Divendres de la Ciència

S’ofereixen dos cursos diferents per a cada eix durant cada període del curs acadèmic (hi ha tres períodes). Per tant, trobareu sis cursos de cada eix durant el curs.

Itineraris: Es tracta de classes a l’aire lliure, amb explicacions del formador o formadora. Cal tenir en compte que són caminades per la ciutat de Barcelona de dues hores, sense grans desnivells. Per al seguiment de l’activitat cal que porteu telèfon mòbil amb dades i uns auriculars per poder connectar l’àudio-guia.

Conferències: Hi haurà dues conferències al mes i cada soci o sòcia podrà triar-ne una. En tot el curs s’oferiran un total de 16 conferències, que tindran lloc a les aules de Casa Convalescència.

Lloc de realització

 • Cursos: Tots els cursos es realitzaran a les aules 011 i 013 de Casa Convalescència, al carrer de Sant Antoni M Claret, 171 (entrada per la cantonada amb el carrer de Sant Quintí).
 • Itineraris: S’informarà a tots els matriculats del lloc de trobada per a cada dia de l'itinerari.
 • Conferències: Es duran a terme a les aules 011 i 013 de Casa Convalescència, al carrer de Sant Antoni M Claret, 171 (eentrada per la cantonada amb el carrer de Sant Quintí).

Places

Els cursos i les conferències tenen un aforament de 80 persones.

Els itineraris es faran amb grups d’un màxim de 30 persones.

Matrícula

Trobareu un tutorial per formalitzar la matrícula en aquest enllaç.

Inscripció amb NIU

Inscripció sense NIU

 • Preu de la matrícula:
  • Curs de 12 hores: 59 €
  • Itinerari de 16 hores: 81 €

La matrícula a l’itinerari “Les grans religions monoteistes a Barcelona: cristianisme, judaisme i islam” no inclou el pagament de les visites. Podeu veure el preu estimat de cada visita en el programa de l’itinerari.

 • La formalització de la matrícula a qualsevol activitat dona dret a l’assistència, de manera gratuïta, a una conferència mensual dins el període corresponent a l’activitat matriculada. Per motius d’aforament, s’enviarà un formulari d’inscripció per a cada conferència (a triar entre dues propostes).
 • L'Associació Aules d'Extensió Universitària per al Temps Lliure es posarà en contacte amb totes les persones matriculades per procedir al cobrament de la quota de l'Associació, tal com s’indica a la normativa. Per a més informació podeu accedir a la seva pàgina Web: https://www.aeu-tempslliure.cat/

 

Anul·lació de matrícula

Un cop formalitzada la matrícula, només es farà la devolució de l'import en els casos de malaltia greu o d'accident, i sempre que no hagi començat el curs. El tràmit s'ha de fer a través d'una sol·licitud al Registre de la UAB, amb la documentació corresponent que acrediti la situació al·legada. En cas de devolució de l’import, se'n deduiran 5€ en concepte de despeses de gestió.

Informació addicional

 • Per als itineraris és imprescindible portar telèfon mòbil i auriculars. S’enviarà un missatge a totes les persones matriculades amb les instruccions per instal·lar-se l’aplicació OnGuide. El formador o formadora comptarà amb un llistat de les persones inscrites a l’activitat.
 • Pel que fa als cursos, caldrà portar l’imprès de la matrícula per a l’accés a l’aula.

 

Aquest programa és la renovació dels Cursos per a Gent Gran.