Aules d'Extensió Universitària per a la gent gran

Associacions a diferents municipis vinculades a la UAB

Seguint la perspectiva de l'envelliment actiu, i amb l'objectiu de promoure la capacitació de les persones, el programa la Universitat a l'Abast dóna cobertura a diferents Aules d'Extensió Universitària per a la Gent Gran, associacions formades per persones grans l'objectiu de les quals és oferir formació dirigida específicament a aquest grup en l'entorn més pròxim.

Reconeixent l'autonomia de les aules, el paper de la universitat es desenvolupa a través de l'assessorament en l'elaboració de programes i del suport en el desenvolupament de processos de treball (avaluació de docents i programes, etc.).

Així mateix, la UAB té representació de ple dret en el Consell Interuniversitari d'AFOPA, plataforma que agrupa les diferents aules de Catalunya. En aquest consell tenen representació les universitats catalanes amb aules sota la seva tutela (UB, UPC, UPF, URV, UVic, UDL i UDG, a més de la pròpia representació d'AFOPA).

Actualment, són 18 les aules vinculadas a la UAB a través del programa la Universitat a l'Abast, que arriben a un total de més de 4500 persones associades, presents en 14 municipis:

Aula d'Extensió Universitària de Barberà del Vallès

Associació sociocultural sense afany de lucre, que té com a objectiu la promoció i difusió de la cultura, a nivell universitari, entre la gent gran mitjançant conferències i activitats complementàries, a l'abast de tots els que vulguin ampliar els seus coneixements i participar en activitats socials formatives.
S’ofereixen 18 conferències per curs, així com sortides relacionades amb el tema del que ja s'hagi parlat en la conferència anterior.
Les classes es duen a terme a la Sala Salvador Allende de la Biblioteca Municipal (Plaça Constitució s/n).
Data de creació: 2009

C/Marquesos de Barberà, 125.
08210 Barberà del Vallès
Tel. 666 71 47 61
Correu e.: aula.exten.univer.bdv@gmail.com
Web: www.aextensiouniversitaria.entitats.bdv.cat

Aules d’Extensió Universitària per al Temps Lliure (Sant Pau)

L'associació Aules d’Extensió Universitària per al Temps Lliure la formen els alumnes dels cursos per a persones grans que organitza l'ICE (Institut de Ciències de l'Educació) de la UAB en els locals de la Casa de Convalescència de l'Hospital de Sant Pau de Barcelona. L’oferta de cursos s’articula en diferents grups classe, cadascun dels quals té un programa i un horari propis. Els cursos programats versen sobre un ample ventall de temàtiques, tant d’humanitats i ciències socials (Història, Literatura, Música, Teatre, Art, Filosofia, Política o Economia, entre d'altres), com de ciències (Matemàtiques, Física, Biologia i Ciències de la Salut). Els cursos tenen una durada variable, des de les 6 fins a les 16 hores i 30 minuts, distribuïdes en sessions d'hora i mitja.
Data de Creació: 1996

Casa de Convalescència - Hospital de Sant Pau
C/Sant Antoni M. Claret, 171
08041 Barcelona
Tel. 93 433 50 50 / 93 433 50 54
Correu e.:

 

Baix Guinardó: Aula d'Extensió Universitària per a la Gent Gran del Baix Guinardó

Es realitzen conferències setmanals els dijous de 17:30 a 19:00 hores, fent unes 36 conferències per curs. També fem periòdicament sortides, visites a museus i excursions d’interès cultural.
Data de creació: 2009 (Des d’octubre de 2002 com a Aula de Difusió Cultural)

Casal de Gent Gran Baix Guinardó
C/Marina, 380
08025 Barcelona
Tel. 93 456 73 65
Correu e.: ajbg25@hotmail.com

 

Horta: Aula d’Extensió Universitària per a la Gent Gran d’Horta

Promogudes per la Sra. Teresa Morros, i transformades en Aules d’Extensió Universitària, oferim una conferència setmanal, d'octubre a juny, a més d’una sortida cultural mensual. Estem adherits a la Coordinadora d'Entitats d'Horta, que aglutina més de trenta entitats del barri. Realitzem el programa de conferències acordant el calendari amb les Aules del Baix Guinardó i les de Montbau.
Data de creació: 2009 (Des de 1994 com a Aula de Difusió Cultural)

C/Feliu i Codina, 20
08031 Barcelona
Tel. 93 407 23 56
Correu e.: Rosa Sancho <rosa.sancho@telefonica.net>

 

Montbau: Aula d’Extensió Universitària per a la Gent Gran de l’AEEF de Montbau

Es realitzen conferències cada quinze dies d’octubre a juny, sempre en dimarts. Les sortides culturals es realitzen anualment, una durant el curs lectiu. Ocasionalment, fem una visita a una exposició a Barcelona, i alternativament en fem d’altres fora de la ciutat. Totes les sortides que hem realitzat, tant les visites a museus com els altres esdeveniments, hem estat sempre acompanyats per guies locals i experts en la matèria.

Data de creació: 2009 (Octubre de 2005 com a Aula de Difusió Cultural)

C/Sorolla, 14
08035 Barcelona
Tel. 93 427 82 94
Correu e.: ecasellasboada@gmail.com

 

Nou Barris: Aula d’Extensió Universitària Torre Llobeta

Descripció de l’activitat: Difondre coneixements i cultura entre la gent gran dins l’àmbit universitari, mitjançant cicles de conferències sobre temes variats. La periodicitat de les conferènciessón, tres mensuals i, es complementen en visites a institucions, museus i entitats culturals, relacionades en els temes exposats. 
Data de creació: 2007

Casal Municipal de Gent Gran, Vilapicina i la Torre Llobeta.
Plaça Carmen Laforet, 11
Tel.93 352 18 16
Correu e.: aulatll@gmail.com

Aules "Delfí Dalmau i Argemir" de Caldes de Montbui

Contacte: aulescaldes@gmail.com

Pendent d'actualització

Aula d’Extensió Universitària per Gent Gran de Castellar del Vallès

Conferències setmanals, els dimarts, de 18 a 19,30 h. de la tarda, a l’Ateneu de Castellar.
Data de creació: Maig de 2008

Regidoria de Gent Gran.
C/Portugal, 2-C
08211 Castellar del Vallès
Tel. 93 714 40 40
Correu e.: aulauniversitaria1@gmail.com
Web: http://aulagentgran.entitatscastellar.cat
Facebook: www.facebook.com/aulacastellar

Aula d'Extensió Universitària de Castellbisbal

Contacte: aulacastellbisbal@gmail.com 

Pendent d'actualització

Aula d'Extensió Universitària de Cerdanyola del Vallès

És una associació sociocultural sense afany de lucre, que té com a objectiu la promoció i difusió de la cultura, a nivell universitari, entre la gent gran mitjançant conferències i activitats complementàries, a l'abast de tots els que vulguin ampliar els seus coneixements i participar en activitats socials formatives.
Les classes es duen a terme a la Sala d'Actes del Museu d'Art de Cerdanyola-Can Domènech, carrer Sant Martí, 88.
Data de creació: Gener de 2010

Local Social: Ateneu de Cerdanyola
C/de la Indústria, 38-40.
08290 Cerdanyola del Vallès
Tel. 676 198 644
Correu e.: aula.cerdanyola@gmail.com
Web: www.aulacerdanyola.cat

Aula d'Extensió Universitària de la Gent Gran del Vallès Oriental “AGEVO”

La finalitat de l’Associació és facilitar a persones més grans de 55 anys, l’accés a la cultura en l’àmbit universitari, per la qual cosa s’imparteix una conferència/classe cada setmana durant el curs, que comença a l’octubre i finalitza al juny. Es poden fer sortides culturals amb l’Associació cultural de Granollers com si en fossin socis.
La temàtica és molt variada i de qualitat, per mantenir viu l’interès dels assistents.

Les activitats es porten a terme a la sala d’actes del Museu de Granollers, cedit per l’Ajuntament de Granollers.
Data de creació: Maig de 1993

C/Enric Prat de la Riba 77, “La Troca”, bústia núm. 13
08401 Granollers
Tel. 93 879 32 01
Correu e.: agevogranollers@gmail.com
Web: www.aulaagevo.blogspot.com

Aula MiR - Aula d'Extensió Universitària de Montcada i Reixac

pendent d'actualització

Aula d'Extensió Universitària de la Gent Gran de Ripollet

L'aula neix amb la voluntat d’oferir una difusió rigorosa de la cultura per a totes les persones majors de 50 anys amb inquietuds, interessos diversos i que volen seguir formant-se en diferents àmbits: història, salut, tecnologia, art, economia, filosofia..., a Ripollet.
Les classes es duen a terme a la Sala d'Actes del Centre Cultural (Rambla de Sant Jordi, 6).
Data de creació: Octubre de 2009

C/de la Salut, 1
08291 Ripollet
Tel. 93 504 60 07
Correu e.: aularipollet@gmail.com
Web: www.aulagentgranripollet.blogspot.com

Aula d'Extensió Universitària de Rubí 

Contacte: eu.aularubi@gmail.com

Pendent d'actualització

"L'Aula" - Aula d’Extensió Universitària de Sabadell per a la Gent Gran

L’activitat principal són les classes dels dilluns: Oferim unes cinquanta classes durant tot el curs acadèmic, sobre temes diversos que abasten tot el ventall del Coneixement.
També Cursos Monogràfics, sobre temes d’interès específic; Aules itinerants, que complementen els cursos i són viatges culturals acompanyats de guies seleccionats; Visites culturals, normalment d’un sol dia a indrets relacionats amb les classes dels dilluns; Audicions íntimes, concerts dialogats amb els intèrprets; El Documental, documentals de primer nivell internacional sobre temes actuals d’interès social, amb presentació a càrrec d’un especialista;Visitem els museus, visites guiades als nostres museus, de la mà d’un expert, etc.
Actualment som més de 1250 socis.
Data de creació: Abril de 2006

Plaça de Sant Joan, s/n
08202 Sabadell
Tel. 93 725 96 64
Correu e.: aulasabadell@hotmail.com
Web: http://www.aulasabadell.cat/

Associació Aula d’Extensió Universitària per a la Gent Gran de Sant Cugat

Dos són els grans eixos que conformen les nostres activitats: actualitzar coneixements i estimular l’activitat mental de persones de més de 55 anys de la nostra ciutat i del seu entorn, interessades per la cultura a nivell universitari; i facilitar les relacions entreles persones, el què redunda en benefici de la societat santcugatenca.

Les activitats habituals es concentren en conferències, taules rodones, seminaris, tertúlies, cursets d’informàtica, aules itinerants d’art i cultura; i visites culturals.

Centres on es desenvolupen les activitats: Arxiu Nacional de Catalunya, Teatre la Unió, Trade Center, Teatre Auditori de Sant Cugat, Cugat i excepcionalment al Hospital General de Catalunya (temes d’àmbit mèdic).

Data de creació: Juliol de 2001

C/Dos de Maig, 2 bis
08172 Sant Cugat del Vallès
Tel. 93 583 66 96 / Fax. 93 583 65 69
Correu e.: aula@aulasantcugat.cat
Web: www.aulasantcugat.cat

Aula d’Extensió Universitària Gent Gran de Sant Quirze del Vallès

Difondre coneixements i cultura entre la gent gran dins l’àmbit universitari, mitjançant cicles de conferències sobre temes variats, acompanyats de visites relacionades amb els temes tractats, sempre que sigui factible.
Data de creació: Agost de 2002

Masia de Can Feliu
C/Rossinyol, s/n.
08192 Sant Quirze del Vallès
Tel. 93 721 68 00
Correu e.: aulaextensio@santquirzevalles.cat
Web: www.facebook.com/aula.extuniver.sqventitats

Aula d'Extensió Universitària de Santa Perpètua de Mogoda

L'Aula d'Extensió Universitària de Santa Perpètua de Mogoda posa a l'abast de tothom l'oportunitat d'escoltar i aprendre de reconeguts especialistes en les més diverses matèries.

Les classes es duen a terme els dimarts a les 19:30h al Centre Cívic El Vapor.

C/Enric Granados s/n.
08130 Santa Perpètua de Mogoda
Tel: 93 560 02 48
Correu e.: aeu_santaperpetua@hotmail.com
Web: aeu-santaperpetua.blospot.com.