Qilimanjaro, reconeguda millor start-up deep tech

Barcelona Deep Tech Award 2022

L’empresa Qilimanjaro Quantum Tech, ubicada en el Parc de Recerca UAB, ha guanyat el Barcelona Deep Tech Award 2022, premi atorgat en el primer congrés Barcelona Deep Tech Summit que s’ha celebrat el dijous 22 de setembre.

23/09/2022

Aquest premi reconeix l’empresa com a millor start-up deep tech i li dona un impuls a la seva internacionalització amb l’oportunitat de presentar-se a la fira Hello Tomorrow 2023 de París. Se li ha atorgat durant la celebració del congrés Barcelona Deep Tech Summit, una iniciativa impulsada per Barcelona Activa i Ajuntament de Barcelona, juntament amb les universitats públiques UAB, UB, UPC, UPF, UOC, i la coorganització d’ACCIO.

Qilimanjaro és una spin-off de l'Institut de Física d'Altes Energies, del Barcelona Supercomputing Center i de la Universitat de Barcelona, pionera a Europa en el desenvolupament i comercialització de computadors quàntics. L’empresa dissenya ordinadors quàntics d'alta qualitat basats en qubits superconductors per abordar de forma efectiva problemes complexos d'optimització i machine learning. A més, també ofereix serveis perquè les empreses estiguin preparades per a la quàntica, especialment pel que fa a algorismes quàntics, simulació quàntica i enfocaments informàtics clàssics/quàntics.

Amb només tres anys de vida, Qilimanjaro ja ha estat reconeguda com una de les cinc empreses del sector de la quàntica més rellevants d’aquest 2022 segons la plataforma d’innovació, tecnologies i empreses emergents StartUs Insights i ha estat guardonada amb diversos premis i reconeixements.

L’empresa competia el Barcelona Deep Tech Award 2022 amb quatre altres start-ups catalanes: Exheus, Nextmol, Gate2Brain i Deep Detection. Aquesta última també sorgida de la recerca del Campus de la UAB.