Qilimanjaro, guanyadora del 4YFN Award al MWC 2024

Plantilla de l'equip de Qilimanjaro a l'edifici del Parc de Recerca

Qilimanjaro, empresa ubicada al Parc de Recerca UAB especialitzada en tecnologia quàntica i superconductors, ha estat reconeguda com a millor start-up digital dels premis 4YFN Awards del Mobile World Congress de Barcelona.

29/02/2024

Des de 2019, Qilimanjaro s'ha especialitzat en tecnologia quàntica i superconductors, i en els propers anys crearan el primer data center quàntic de tota Europa, al barri del Poblenou de Barcelona.

El 28 de febrer, el Four Years from Now, l’espai del Mobile World Congress dedicat a la inversió i les empreses emergents, va atorgar el 4YFN Award a “la millor start-up digital del món”. D’entre totes les participants de la fira, el jurat en va escollir les 50 millors i, dins d’aquestes, en va seleccionar 5 més com a finalistes per al premi. I és en aquest grup selecte que trobem Qilimanjaro, empresa ubicada al Parc de Recerca UAB. És a l’escenari del 4YFN on ha esdevingut guanyadora del premi, que a més del títol inclou una sèrie de recompenses, entre les quals destaquen un trofeu digital i 20.000 €.

Des del 2019, Qilimanjaro s’ha especialitzat en tecnologia quàntica; ara mateix, l’empresa és capaç de construir un ordinador quàntic en totes les seves fases. El seu nivell de diferenciació dins el sector, però, recau en la capacitat de construir els seus propis microxips.

Marta Estarellas, directora executiva de l’empresa, explica que el premi és una gran oportunitat de projecció internacional del projecte. A més, pot ajudar la quàntica europea a fer un pas endavant per apostar definitivament cap aquesta tecnologia. Això, diu, només es pot aconseguir amb empreses potents europees finançades amb capital europeu.