'Valida la teva recerca' presenta els projectes finalistes d'enguany

Programa Valida la teva recerca

El Parc de Recerca UAB i l'Escola de Doctorat els darrers mesos han organitzat el programa d'emprenedoria 'Valida la teva recerca' per fomentar la transferència de coneixement entre l'alumnat de doctorat. Ara el programa arriba al final i el dia 15 de juliol, a les 12.30 h, es presentaran els projectes que s'han desenvolupat i que són exemples de com portar la investigació al mercat i crear models de negoci viables sorgits de la recerca. Per assistir-hi cal inscriure-s'hi.

28/06/2022

Aquesta ha estat la segona edició del programa 'Valida la teva recerca', que organitzen conjuntament el Parc de Recerca UAB i l'Escola de Doctorat amb l'objectiu d'incentivar l'emprenedoria entre l'alumnat que està cursant un doctorat a la UAB.  

El programa es va iniciar el passat mes d'abril amb una primera etapa de formació en línia sobre opcions de finançament, creativitat, propietat intel·lectual i desenvolupament de negoci, entre d’altres. Després es va entrar en una segona fase de mentoria, en què els projectes escollits van disposar, durant cinc setmanes, d'un tutor expert que els va donar suport per validar la idea de negoci i trobar la millor aplicació al mercat. A continuació, els projectes van passar per una etapa de prototipatge i, finalment, el 15 de juliol es presentaran públicament. La presentació serà a les 12.30 h i es farà a la Sala Polivalent del Parc de Recerca UAB. És una jornada oberta a tothom, però cal fer una inscripció prèvia

Aquests són els projectes que es presentaran: 

 • PIT3D: impressió 3D de pròtesis mamàries personalitzades, en funció de la imatge del pit i del pes. Les pròtesis PITD3D ofereixen a les pacients una estratègia d'empoderament i de millora de l'autoestima mitjançant la conservació de la simetria a la imatge corporal. Aquest és un projecte liderat per Àngels Placeres, doctoranda de Pediatria, Obstetrícia i Ginecologia.  
   
 • MOVE E-SALUD: aplicació mòbil i pàgina web amb un programa d'e-salut i m-salut d'activitat física per controlar malalties cròniques no transmissibles. Aquesta idea de negoci la presentarà Edgar Hernández, doctorand de Pediatria, Obstetrícia i Ginecologia. 
   
 • Clown Animació Teatral: tallers seguint la metodologia del clown socioeducatiu per acompanyar persones en situacions de vulnerabilitat sociocultural. També es formaran persones interessades en aquesta metodologia. Aquest és el projecte de Mauricio Duran, doctorand d’Educació.  
   
 • SiSNe: instrument de detecció de signes i símptomes de risc associats a trastorns del neurodesenvolupament, en nens de 9 a 36 mesos. Presentarà el projecte la Valeria Escobar, doctoranda de Psicologia Clínica i de la Salut. 
   
 • Tricho D: producte natural (auxina natural) que promou l'acció bioestimulant dels cultius, de manera que millora l'absorció de nutrients i els protegeix de malalties del sòl. A diferència dels seus predecessors sintètics, és un producte natural que evita la contaminació de les aigües subterrànies. Aquest projecte l’ha dissenyat Roberto Carlos Solano, del doctorat en Ciència i Tecnologia Ambientals.