Més de 2.000 experts internacionals en teràpia gènica i cel·lular es reuneixen a Barcelona

Congres ESGCT2019
Al llarg d'aquesta setmana més de 2.000 investigadors i professionals de l'àmbit de la teràpia gènica i cel·lular es reuneixen a Barcelona en el 27è Congrés Anual de la Societat Europea de Teràpia Gènica i Cel·lular, que s'ha organitzat conjuntament amb la societat Espanyola de Teràpia Gènica i Cel·lular al Centre de Convencions Internacional de Barcelona (CCIB). La UAB presideix el Comité Organitzador Local.

11/10/2019

Més de 2.000 investigadors i professionals de l'àmbit de la teràpia gènica i cel·lular, tant acadèmics com de la indústria farmacèutica i biotecnològica, es reuneixen aquesta setmana al Centre de Convencions Internacional de Barcelona (CCIB). A petició de la ESGCT, el Congrés ha estat organitzat pel Comitè Organitzador Local (LOC), presidit per la professora Fàtima Bosch i format per diversos membres de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i d'altres institucions espanyoles, en col·laboració amb les Juntes directives de la ESGCT (presidida per la Dra. Hildegard Buning) i de la SETGYC (presidida pel Dr. Angel Raya).

La trobada compta amb la participació dels principals experts internacionals en investigació bàsica i clínica en teràpia gènica i en teràpia cel·lular, així com amb la dels representants de companyies farmacèutiques i biotecnològiques líders en el sector i amb associacions de pacients. Al congrés es presentaran els resultats i les línies de recerca més punteres, alhora que s'oferiran activitats de gran interès per als estudiants i joves investigadors, i es facilitarà el networking i les col·laboracions entre els participants. Compta amb més de 110 conferenciants convidats, 50 presentacions orals per investigadors joves i més de 700 pòsters. Previ a l'inici del congrés es va celebrar dilluns un Simposi sobre Comercialització, una Sessió Educativa en teràpia gènica i cel·lular i una Jornada per a pacients.

S'abordaran avenços en àmbits com biologia de cèl·lules mare i organoides, respostes immunitàries, edició genètica, reprogramació cel·lular, o desenvolupament i fabricació de vectors. També es presentaran les últimes novetats en teràpies avançades en càncer, malalties metabòliques, malalties amb afectacions del sistema nerviós central o del sistema esquelètic i ossi, i malalties cardiovasculars i pulmonars. Aquestes teràpies avançades estan suposant un canvi de paradigma en l'abordatge terapèutic de moltes malalties i es tractaran els aspectes regulatoris, legals, ètics i d'accés relacionats amb aquestes noves teràpies.

Informació del congrés:
https://www.esgct.eu/congress/barcelona-2019.aspx

Programa del congrés:
https://www.esgct.eu/Congress/Current-Congress/current-congress-programme.aspx