L'IGOP presenta un treball de recerca sobre segregació urbana i innovació social

Palau Macaya de Barcelona

Investigadors de diferents àmbits han estudiat com la crisi ha agreujat la segregació residencial a les ciutats catalanes, així com les iniciatives ciutadanes que intenten pal·liar les mancances de serveis als barris. L'IGOP presenta un llibre sobre el tema el 14 de gener, a Barcelona.

09/01/2019

El 14 de gener, l'Institut de Govern i Polítiques Públiques (IGOP) de la UAB presenta el llibre Barrios y crisis. Crisis económica, segregación urbana e innovación social en Cataluña (Tirant lo Blanc), que recull la recerca realitzada per diferents investigadors de l'IGOP i del Departament de Geografia de la UAB. Tindrà lloc a les 19 h, al Palau Macaya (passeig de Sant Joan, 108. Barcelona). La recerca ha estat coordinada pels politòlegs Ismael Blanco i Quim Brugué, l'economista Eduardo Jiménez i el geògraf Oriol Nel·lo. L'acte compta amb la col·laboració de l'Obra Social "la Caixa".

Intervindran a la presentació Margarita León, professora del Departament de Ciències Polítiques de la UAB; Ismael Blanco, investigador de l'IGOP i editor del llibre; Helena Cruz, investigadora de l'IGOP i de l'Institut d'Estudis Regionals i Metropolitans de Barcelona; Oriol Nel·lo, professor del Departament de Geografia de la UAB i coeditor del llibre; i Laia Ortiz, segona tinenta d'alcaldia de l'Ajuntament de Barcelona.

L'augment de les desigualtats ha provocat un creixement de la separació dels grups socials a les àrees urbanes. I, durant les darreres dècades, l'evolució del mercat immobiliari i la implantació de polítiques neoliberals han contribuït a agreujar els efectes de la segregació residencial. En paral·lel, molts ciutadans s'han organtizat als barris de les ciutats per reivindicar els seus drets i tractar de dotar-se de serveis que no semblen garantir-los ni el mercat, ni l'estat. El treball recollit al llibre estudia la relació entre la segregació residencial i les iniciatives d'innovació ciutadana a Barcelona i Catalunya, una ciutat i un territori l'evolució social i política dels quals ha atret reiteradament l'atenció d'experts interessats en la gestió de la ciutat contemporània.

Més informació: Institut de Govern i Polítiques Públiques (IGOP) de la UAB

 

Notícies relacionades

La UAB, escollida per l'ESA per dur a terme un projecte sobre smart cities

La UAB, escollida per l’ESA per dur a terme un projecte sobre smart cities

El grup de recerca Signal Processing for Communications and Navigation participa en el projecte HANSEL, seleccionat per l’Agència Espacial Europea per analitzar com les tecnologies de posicionament i navegació contribuiran a crear ciutats intel·ligents i sostenibles. Crearà un banc de proves per aplicar al campus, dins l'Smart Campus Living Lab. Llegir més

Totes les notícies