Ens ajudes a pensar com preservar el ruc català?

Ruc català

El Parc de Recerca UAB organitza el proper 24 de novembre un taller col·laboratiu en línia per pensar idees per preservar la raça del ruc català. És una sessió oberta a qualsevol persona que vulgui donar el seu punt de vista al voltant d'aquesta problemàtica.

17/11/2020

Un veritable símbol com el ruc català està en perill d'extinció. Només en queden uns 300 exemplars a Catalunya dels milers que hi va haver anteriorment, i cada any en neixen menys. Es tracta del ruc més gran i ferm que hi ha, amb les orelles molt llargues i el cap també gran. Sempre havia estat ben valorat per la feina del camp, però amb la mecanització del sector primari el ruc ja no és necessari per al treball i el seu futur és incert.

Amb l’objectiu de buscar possibles solucions per evitar la seva extinció, el Parc de Recerca UAB i el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya estan desenvolupant un projecte per explorar noves vies que permetin preservar el ruc català.

En el marc d’aquest projecte, el proper 24 de novembre de 10:30h a 12:30h s’organitza un taller col·laboratiu en línia obert a qualsevol persona que vulgui aportar el seu gra de sorra. A través de metodologies de design thinking, es busca reunir diferents persones de perfil diferents per treballar plegades aquesta problemàtica i proposar possibles solucions. Les conclusions del taller serviran per plantejar projectes de recerca i innovació.

Si estàs interessat, et pots inscriure a través d'aquest enllaç.

 

Notícies relacionades

Magnetisme Jordi Sort

Desenvolupen un interruptor magnètic amb menys despesa energètica

Un equip internacional coordinat per la UAB ha demostrat la possibilitat d’activar i desactivar la magnetització mitjançant voltatge en una nova classe de materials fàcils de fabricar que contenen nitrogen. Els resultats, publicats a Nature Communications poden ser d’utilitat per millorar l’eficiència energètica dels dispositius.

Webinars sobre la recerca en educació i treball en temps de pandèmia

Webinars sobre la recerca en educació i treball en temps de pandèmia

Els dies 23 i 24 de novembre, a les 10 h, la CORE d’Educació i Ocupabilitat ha organitzat dos webinars per compartir els projectes de recerca dels àmbits de l’educació i el treball que van sorgir durant el confinament. Ambdós esdeveniments són oberts a tots els grups de recerca de la Universitat.

Totes les notícies