Distinkt obté 335.000 euros per portar una nova generació de tintes intel·ligents antifrau al mercat

Imatge de les tintes de Distinkt

L'empresa de base tecnològica de la UAB, l'ICN2 i el CSIC ha rebut una ajuda Neotec, una subvenció per a empreses de base tecnològica del Centro para el Desarrollo Tecnológico e Industrial (CDTI).

01/02/2024

Distinkt és una de les 131 empreses que han obtingut finançament del Programa NEOTEC del Centro para el Desarrollo Tecnológico e Industrial (CDTI). L’empresa, creada per investigadors de la UAB, l’ICN2 i el CSIC, destinarà aquest finançament a continuar desenvolupant una nova generació de tintes intel·ligents antifrau.

La seva tecnologia es basa en una pols que conté nano i micro partícules que canvien de color o fluorescència quan s’irradien amb llum infraroja. La tinta és dinàmica i adaptable, per la qual cosa se’n pot personalitzar i ajustar l’efecte per produir diversos resultats. Les nanopartícules s’integren fàcilment en les tintes actuals. Són invisibles a l’ull humà, però visibles quan se les exposa a una llum específica, i proporcionen un distintiu dinàmic i irrepetible: poden canviar de color cada cert temps o mostrar un efecte diferent segons el tipus de llum aplicada.

Les tintes poden ser utilitzades per estampar senyals, codis de barres o QR sobre qualsevol material o objecte, des de bitllets fins a documents oficials, passant per bosses o productes cosmètics, per certificar-ne l’autenticitat.