Cap a un futur renovable i participatiu: guia per a la creació de Comunitats Energètiques

Plaques solars entre arbres en un ambient urbà

El Parc de Recerca UAB, en col·laboració amb els Consells Comarcals del Vallès Occidental i Vallès Oriental, ha anunciat el llançament de la Guia per a la creació de Comunitats Energètiques.

27/02/2024

Elaborada en el marc del Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial (PECT) "Circular B30", aquesta guia ofereix una visió completa sobre la creació i gestió de Comunitats Energètiques (CE) al Territori B30.

Dirigida tant a la ciutadania com al comerç, empreses locals i administració pública, la guia neix d’una necessitat d’emprendre accions col·lectives cap a un model renovable, amb el consumidor al centre. L’objectiu principal de la guia és, doncs, fomentar la participació i apoderament de la comunitat local. Així, es promou la sostenibilitat a les comarques del Vallès i la creació de comunitat dins el marc de la transició energètica, al temps que es contribueix a la mitigació de l’emergència climàtica.

Generant un 25% dels residus industrials de Catalunya, el territori B30 és un espai clau per a la correcta transició energètica del territori. Amb un full de ruta específic, eines i exemples reals i concrets per a una implementació efectiva de Comunitats Energètiques, la guia s’assegura de garantir les necessitats i reptes específics del territori.

La Guia per a la creació de Comunitats Energètiques està disponible per a la descàrrega gratuïta a través del web de "Circular B30": https://www.circularb30.cat/wp-content/uploads/2024/02/guiacreaciocomunitatsenergetiques.pdf