BDCare Research, nova EBT de la UAB que ofereix serveis de big data

BDCare Solutions, nova EBT de la UAB que ofereix serveis de big data
Aquest any s'ha constituït BDCare Research, una nova empresa de base tecnològica (EBT) de la UAB, amb participació directa de la universitat en el capital social, que estarà ubicada al Parc de Recerca UAB. Ofereixen serveis de big data i solucions d'innovació orientades a l'empresa.

05/03/2019

BDCare Research té dos socis, a part de la pròpia universitat, Remo Suppi, professor de la UAB, i Francesc Cayuela, provinent de l'empresa privada. La missió d’aquesta nova EBT és transferir la recerca que s'està fent a la universitat en l'àmbit del big data i aportar solucions d'innovació orientades a l'empresa, utilitzant tecnologia open source o de codi obert.

"Hi ha molt poques pimes que puguin accedir a una gran consultora. Utilitzant tecnologia open source el que volem és que una petita o mitjana empresa no hagi de gastar-se la inversió en software o llicències, i pugui contractar serveis de big data; el valor l'ha de tenir el coneixement”, explica Remo Suppi, un dels fundador de BDCare.

"És tracta de poder transferir coneixement de les dades estructurades que té una empresa i de les dades desestructurades que també li arriben", diu Francesc Cayuela, l’altre fundador de l’empresa. "Les decisions de futur d’una pime s’acostumen a basar en l'experiència, el big data et permet prendre aquestes decisions a partir de les dades. Per exemple, per posar un producte nou al mercat, pots fer un test, un estudi de mercat, etc., però també pots analitzar què voldrien els teus clients i crear un nou producte, facilitant que les dades que vagin generant els clients puguin revertir en la millora contínua del nou producte", afirma Suppi.

Segons els dos socis, a una empresa petita els serveis que li ofereixen són el de l’estructuració i l’automatització de les dades per arribar a extreure’n coneixement per decidir cap a on dirigir la companyia, així com optimitzar processos i construir quadres de comandament. A una empresa gran, utilitzar l’anàlisi de dades per a la presa de decisions de futur.

El sector de la salut és per a ells un sector prioritari perquè volen que els seus serveis tinguin un retorn social. Analitzar el sistema genètic per poder oferir la millor teràpia gènica o veure per supercomputació els fàrmacs més efectius per a una persona, són algunes de les aplicacions a les quals es podria arribar.

La nova EBT està oberta a treballar amb el sector privat i també amb les empreses generades dins de la universitat, així com oferir els seus serveis als membres de l’esfera UAB perquè aquesta sigui més competitiva.

Més informació:
BDCare Research