Missatge de la Degana

Margarita Freixas

Benvingudes, benvinguts a la Facultat de Filosofia i Lletres,

La pàgina web on es troba aquest missatge és la passarel·la d’entrada a un dels primers Centres de la Universitat Autònoma de Barcelona. Amb més de cinquanta anys d’història, va començar la seva travessia a l’octubre de 1968, poc després del moviment social conegut com a “Maig del 68” i amb els ideals de transformació de la societat ben presents entre el seu alumnat i professorat.

El maig de 2021, la Facultat de Filosofia i Lletres segueix el seu rumb, oferint titulacions de grau, mínors i màsters, una oferta docent àmplia d’estudis d’humanitats i de ciències socials adequada a les necessitats canviants de formació de les ciutadanes i dels ciutadans del s. XXI. La qualitat, la flexibilitat, la multidisciplinarietat i la capacitació professional són els ser eixos vertebradors de les nostres titulacions.

Els grups d’investigació de la Facultat de Filosofia i Lletres són un referent internacional en recerca, i contribueixen no només a fer avenços en les respectives disciplines i àrees de coneixement, sinó especialment a la millora constant dels estudis i a la formació de ciutadanes i ciutadans crítics i socialment compromesos amb la millora del seu entorn.

Et convido a formar part de la comunitat diversa que aprèn, treballa i es relaciona gràcies a l’activitat docent, social, cultural i de recerca que té lloc a l’Edifici B de la Universitat Autònoma de Barcelona. Vine a conèixer les nostres instal·lacions al carrer de la Fortuna del Campus: les aules, els laboratoris, la Biblioteca d’Humanitats, la Sala de Revistes, el passadís d’exposicions i els nostres espais verds t’esperen.

Seguim les mesures que són necessàries per mantenir la seguretat sanitària i combinem la presencialitat amb la docència virtual gràcies a l’adaptació tecnològica que hem dut a terme en tot l’aulari i al suport sempre atent i eficaç del personal d’administració i serveis. La docència mixta ha suposat una renovació i innovació dels canals i maneres d’ensenyar i d’aprendre, i ofereix noves possibilitats d’adquisició d’habilitats i competències.

El jovent que fa una aposta per la formació en Humanitats i Ciències Socials a la Facultat de Filosofia i Lletres gaudeix d’uns anys inoblidables de transformació personal que poden començar tot just ara, amb la navegació pels menús i pestanyes d’aquesta pàgina web que  t’introduirà en tota la informació acadèmica necessària (estudis, guies docents, calendaris, horaris, mobilitat, pràctiques...) i en les formes de participació en la vida i l’organització del Centre.

Rep la meva afectuosa salutació i la del meu equip, persones compromeses que assumeixen amb il·lusió i voluntat de servei la tasca de gestió del Centre durant els propers tres anys.

 

Margarita Freixas i Alás
Degana

Bellaterra, 7 de maig de 2021

 

Programa electoral 2021-2024