Missatge de la degana

.

Benvingudes, benvinguts a la Facultat de Ciències Polítiques i de Sociologia de la Universitat Autònma de Barcelona!

A la nostra facultat hi trobareu una oferta àmplia i de qualitat de grau i de postgrau en l’àmbit de les Ciències Socials. Amb 35 anys d’història, la FCPS fou la primera de Catalunya en aquests camps de coneixement. Des de la seva fundació l’any 1986, el sentiment de pertinença a la UAB s’ha convertit en un valor afegit de la nostra comunitat universitària i ha fet possible establir i mantenir xarxes de col·laboració arreu del món. Durant aquestes tres dècades, 7 degans i 2 deganes han dirigit la FCPS, treballant per adaptar-se a les necessitats formatives i laborals de les noves generacions de titulats i titulades, i ampliar la seva oferta d’estudis.

Actualment oferim 7 programes de màster (dos dels quals són interuniversitaris); 3 graus principals en Sociologia, Relacions Internacionals, i Ciència Política i Gestió Pública; i 3 dobles graus amb titulacions de la nostra facultat, de la Facultat de Dret i de la Facultat de Ciències. A més, la FCPS participa en altres programes de grau interfacultatius i interuniversitaris que amplien la seva oferta d’estudis. Segons el QS World University Rankings, la UAB es troba entre les 100 millors universitats del món en les disciplines de Sociologia i de Ciència Política i de l’Administració.

Avui, la qualitat del nostre centre i de la seva oferta formativa es troba avalada per AQU Catalunya (l’Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya) i el Ministeri d’Universitats. A més, hem assolit l’acreditació amb excel·lència en totes les nostres titulacions, on ha estat fonamental la feina feta pel personal d’administració i serveis de la Facultat, així com el suport dels nostres alumnes i alumnis. Entre els ítems més ben valorats hi destaquen, d’una banda, l’acompanyament i orientació acadèmica que donem al nostre alumnat a través del Pla d’Acció Tutorial (PAT); i de l’altra el nostre professorat. Aquest destaca pels seus coneixements, experiència i trajectòria professional en diverses administracions públiques d’àmbit municipal, comarcal, autonòmic, estatal i internacional; així com per la seva participació i lideratge en projectes de recerca competitiva finançada pels programes de recerca de major rang científic a nivell internacional com és el programa marc de recerca de la Comissió Europea.

L’equip de deganat que ha estat escollit per dirigir i gestionar la FCPS durant els propers 3 anys està format per membres d’aquest professorat, procedents de les diferents àrees de coneixement vinculades a les titulacions per a les quals formem els i les futures professionals de la Ciència Política, les Relacions Internacionals i la Sociologia. És un equip plural i intergeneracional, que afronta el repte amb optimisme i energia per acompanyar de manera propera i informada el nostre alumnat en el seu pas per la FCPS... i més enllà com alumnis també!

En nom de tot l’equip us desitjo una excel·lent estada a la nostra facultat durant uns anys on podreu conèixer les diverses dimensions que formen i transformen la realitat, aprendre els mètodes científics per analitzar-la i les claus per interpretar-la a nivell local i global. Tenir a l’abast aquests nous coneixements, juntament amb el suport que rebreu dels vostres tutors i tutores sempre que ho necessiteu, i la pluralitat d’interaccions de la que gaudireu amb els vostres companys i companyes, professors i professores, us ajudarà a créixer com a professionals i com a persones.

 

Olga Serradell

Degana