Vés al contingut principal
UAB
Serveid'Activitat Física SAF

Eco-SAF

100% compromesos amb el medi ambient

Som conscients de l'impacte que tenim en el nostre entorn.

És per això que ens plantegem contínuament mesures de caire ecològic per tal de millorar la sostenibilitat de les instal·lacions.  

 • Som part de la UAB SiS

  Tarjeta 1

  Estem integrats en el Campus Saludable i Sostenible, un projecte adreçat a totes les persones que estudien i treballen a la Universitat Autònoma de Barcelona. La seva missió és millorar la salut de la comunitat universitària, promovent entorns i hàbits per un estil de vida saludable i una Universitat més sostenible i respectuosa amb el medi.

 • Tendim a la millora constant

  Tarjeta 2

  Participem en el projecte Step2Sport, que vol ajudar a remodelar i renovar els complexos esportius, perquè aconsegueixin el certificat d'Edificis de Consum d'Energia Quasi Nul (nZEB).

  Així contribuïm als objectius energètics establerts per la Unió Europea en eficiència energètica i ús d'energies renovables.

 • Energia solar

  Tarjeta 3

  A les instal·lacions esportives aprofitem l'energia solar. Fem servir llum natural sempre que és possible; comptem amb sensors en determinades zones que s'activen per moviment o quan la llum natural no és suficient. També tenim dues plantes de plaques solars de 67,5 m2 cadascuna que escalfen l'aigua de les instal·lacions.

 • Caldera de biomassa

  Tarjeta 4

  Hem instal·lat una caldera de biomassa de 500 kW, que funciona amb encenalls de fusta i té 0 emissions de CO2. L'energia que genera proporciona aigua sanitària calenta per als vestidors i climatitza les instal·lacions durant l'hivern. Ella sola ens aporta el 61% de la despesa energètica de fonts renovables!

 • Menys consum energètic

  Tarjeta 5

  Les bombetes de les instal·lacions interiors i camp de futbol són LED. Al poliesportiu hi tenim un sensor crepuscular que ajusta la quantitat de llum artificial segons la llum natural. Les finestres del SAF són d'alumini, de doble vidre i amb càmera per retenir l'escalfor i reduir la demanda d'energia.     

  Amb això arribem al 75% de despesa energètica provinent d'energies renovables.

 • Piscines ecològiques

  Tarjeta 6

  Reduïm substàncies químiques per al tractament de l'aigua, per respecte a la natura i sobretot a les persones, que tenen la sensació de respirar un aire més net.

  Per depurar-la fem servir anhídrid carbònic barrejat amb clor, que serveix per controlar el pH neutre.

  I filtrem l'aigua a partir de sitges de sorra, un mètode natural i efectiu.

 • Façanes verdes

  Tarjeta 7

  Per tal de limitar l'entrada de llum natural i reduir l'impacte calorífic del sol, hem instal·lat façanes verdes a la banda est de les oficines del SAF i a la part exterior dels vestidors de piscines. Són cortines exteriors naturals, formades per plantes.

  A banda del magnífic efecte visual, condicionen l'entrada de llum, aclimaten els espais i milloren la qualitat de l'aire.

 • Enfocats a la sostenibilitat

  Tarjeta 8

  El concepte de sostenibilitat va molt més enllà de reduir consums.

  En el nostre cas podríem parlar d'altres conceptes, com ara optimitzar al màxim els espais esportius, adequant-los a les necessitats del moment o eliminar el clor del sistema de depuració de les piscines.

  I en tot això treballem i treballarem, per a ser el màxim de sostenibles!