La Fundació UAB

La importància de viure amb actitud, segons Victor Küppers

Una dona posa el dit damunt d'una icona amb una cara verda somrient

El personal de les entitats de la Corporació UAB han assistit a la ponència de Victor Küppers, reconegut a nivell nacional, a través d’una conferència centrada en la Psicologia Positiva, una temàtica clau en la seva missió de motivar i inspirar a les persones a ser més felices i productives.

31/10/2023

El passat divendres 27 d’octubre vam comptar amb Victor Küppers (Eindhoven Holanda, 1971), qui va fer una xerrada inspiradora sobre la importància de l’actitud en el creixement personal.

La vicepresidenta executiva de la FUAB i directora tècnica de l’Escola FUAB Formació, Maria Espadalé, va donar la benvinguda a tots els assistents a una conferència online amb molt bona rebuda. Concretament, es van inscriure cent vint-i-sis persones.

La conferència es va centrar en els fonaments de la psicologia positiva, destacant que, tot i que experimentem una gamma variada d'emocions durant tota la vida, és essencial aprendre a manejar-les per evitar que afectin negativament la nostra mentalitat. És natural sentir-se desanimat a vegades, però és crucial cuidar del nostre estat d'ànim, ja que aquest pot ser influït per l'entorn i inclinar-se cap a la desmotivació.

Küppers va destacar que la clau rau a incorporar hàbits diaris que ajuden a afrontar la vida d’aquesta manera.

Desfoga’t. Respira. Passa pantalla.

Durant la conferència, Victor Küppers va subratllar la importància de trencar amb el 'bucle', una rutina que tots enfrontem diàriament i que sovint es converteix en el nostre principal enemic per a mantenir un estat d'ànim positiu. Va explicar com tendim a donar voltes a assumptes que estan fora del nostre control o que no són a les nostres mans, la qual cosa al seu torn ens sumeix en una espiral de negativitat.

El conferenciant també va destacar que tots tenim el dret a sentir-nos enfadats i expressar la nostra indignació davant situacions injustes. Això, segons Küppers, pot ser terapèutic, però és important que es limiti en el temps. Tot seguit, va animar als assistents a identificar les àrees de la seva vida o treball que no els agraden, escriure-les i plantejar-se què poden fer per a millorar-les, centrant-se en el que està en el seu control i evitant perdre temps en el que no poden canviar.

És vital apreciar les coses positives, donat que la rutina pot fer que ens acostumem tant a tot que deixem de reconèixer-ne el seu valor. És per això que Küppers demanava als assistents que d’ara en endavant es facin de tant en tant una pregunta: “Què hi ha de fantàstic en la meva vida?”.

“Que el més important sigui el més important”

Les persones que més estimem són la nostra principal font d’ànim. “El més important de la vida és que el més important sigui el més important”, comentava Küppers. A vegades vivim pensant que tot és etern. Sabem que no és així, però no vivim sent-ne conscients.

“Intenta ser bona persona” és una de les recomanacions que va voler deixar clares el conferenciant, esmentant que la psicologia positiva diu que quan som bones persones ens sentim millor. Va afegir al respecte que “t’estimen per la teva manera de ser, no pel teu currículum vitae”.

En resum, la xerrada de Víctor Küppers destaca que l'actitud és essencial tant en la vida personal com en el món empresarial.