Recerca i Consultoria

2019: Arxius de dones i dones als arxius

Seminari Permanent de Recerca sobre Arxivística i Gestió de Documents

 

Seminari Permanent de Recerca sobre Arxivística i Gestió de Documents


Sessió 2: Arxius de dones i dones als arxius

Data: 14 de maig 2019

Lloc: Escola Superior d'Arxivística i Gestió de Documents

(Es pot participar mitjançant connexió online)


Aquesta és la segona sessió del seminari de recerca d’Arxivística i Gestió de Documents que organitza l’Escola Superior d’Arxivística i Gestió de Documents en el marc de les activitats formatives del Programa de Doctorat d’Història Comparada, Política i Social i que es dirigeix a tota la comunitat científica i acadèmica. En aquesta ocasió el seminari es dedica als projectes de recerca sobre els arxius de dones. A més, els doctorands presentaran els treballs de recerca que actualment estan duent a terme a Catalunya sobre arxivística amb la voluntat d’afavorir el diàleg entre doctors i doctorands sobre el mètode de recerca arxivístic.

PROGRAMA

16 a 18 h Conservar la memòria de les dones
  • Núria Jornet (professora titular de la Universitat de Barcelona). El Centre des archives du féminisme, de la Universitat d’Angers (França): un model per a la gestió, conservació i difusió de la memòria feminista.

  • Emma de Ramón (directora del Archivo Nacional de Chile i coordinadora del programa d’Arxivística de la Universitat de Xile). El Archivo Mujeres y Géneros del Archivo Nacional de Chile.

  • Zuriñe Piña, Beatriz Ovejero, Patricia Casado. El paper de la dona a les Ciències de la Documentació des de l’Antiguitat.
 
18 a 20 h Presentació de les investigacions en curs dels estudiants de doctorat
  • Josefina Solà Gasset. "La memòria de les dones esportistes".

  • Maria Elena Porras. "Arxius, Estat i memòria històrica a Ecuador".

  • Andrea Rovira. El tractament de la documentació en els arxius de palau del pròxim Orient Antic: indicis d'un sistema de gestió documental. Els casos d'Ebla i Mari.

  •  
INSCRIPCIÓ

Per assistir al seminari, cal inscripció prèvia, mitjançant aquest formulari.

En el cas que l'assistència sigui en línia, enviarem les claus i les instruccions d'accés per correu electrònic amb anterioritat a la sessió.