Assegurança mèdica per a estudiants de la UE

Tots els estudiants estrangers que estudiïn en una universitat catalana han d'estar coberts per una assegurança mèdica.

Si ets d'un país que pertany als estats membres de la Unió Europea, o bé de Noruega, Islàndia, Liechtenstein o Suïssa, i estàs assegurat o cobert per un règim de seguretat social públic, tens dret a la targeta sanitària europea (TSE). Amb aquesta targeta et resultarà més fàcil acudir a un hospital públic, a un metge o a un dentista, i rebràs el mateix tracte que els habitants del país que estàs visitant.

Pots obtenir la targeta de manera gratuïta adreçant-te al teu organisme d'assegurança sanitària nacional, atès que cada país és responsable de produir i distribuir la targeta en el seu territori.

Tingues en compte que la targeta no cobreix l'assistència sanitària privada o els costos per repatriació. Més informació: http://ehic.europa.eu/

Una vegada a Barcelona, per obtenir l'assistència sanitària gratuïta t'has d'adreçar al centre d'assistència primària (CAP) més proper al teu domicili i presentar la TSE, juntament amb un document que acrediti la teva identitat (carnet d'identitat o passaport).

Pots trobar més informació sobre els CAP, hospitals, centres mèdics privats, etc., de Barcelona al web de Sanitat i Salut de l'Ajuntament de Barcelona.

Centres d'assistència primària (CAP):
http://www.gencat.cat/ics/usuaris/centres_serveis.htm

Més informació:
International Support Service (ISS)
Edifici Biblioteca de Comunicació i Hemeroteca General, Plaça Cívica
Campus de Bellaterra
Tel. + 34 93 581 22 10
Fax + 34 93 586 80 25
A/e: international.support@uab.cat

Horari:
De dilluns a divendres, de les 9.30 a les 15 h.