Atorgats els premis als millors TFG amb perspectiva de gènere

IMG_TFG_Premi_Genere

L'acte de lliurament de la 5ena edició dels premis als millors Treballs de Fi de Grau (TFG) amb perspectiva de gènere ha tingut lloc el dimecres, 24 de març, a les 12h., a la UAB. S'hi han presentat 134 estudiants i han estat premiats 32 treballs. L'acte s'ha retransmès per Youtube.

 

16/03/2021

El dimecres, 24 de març, a les 12h ha tingut lloc la cinquena edició dels premis als millors Treballs de Fi de Grau amb perspectiva de gènere, corresponents al curs 2019-2020, a través del canal de YouTube de la UAB.

L’acte ha estat presidit per la Virginia Luzón Fernández, vicerectora de Comunicació i de Promoció, i durant tota la cerimònia hi han intervingut la presidenta de l’Institut Català de les Dones, Laura Martinez Portell, la secretaria general, Esther Zapater Duque, la directora de l’Observatori per a la Igualtat de la UAB, Maria Prats Ferret, així com l’alumnat premiat, que hi ha participat a través de plataforma digital.

Aquest any s’hi han presentat 134 estudiants, de la gran majoria de facultats de la universitat, i per primera vegada s’ha proposat un TFG des de la Facultat de Veterinària. La Facultat que ha presentat més treballs ha estat la de Filosofia i Lletres (34), seguida de la de Psicologia (21), la de Ciències de la Comunicació (19) i la de Dret (19). Hi ha hagut un total de 32 treballs premiats.

La iniciativa sorgeix el 2014, a partir d’un conveni entre l’Institut Català de les Dones i la Facultat de Dret per convocar un premi al millor treball amb perspectiva de gènere. El curs següent l’Observatori fa extensible aquesta iniciativa a totes les facultats de la UAB.

Cada grau rep un premi al millor TFG amb perspectiva de gènere i, de la totalitat dels premis atorgat,  es concedeixen els millors treballs amb perspectiva de gènere per àmbit de coneixement d’Arts i Humanitats; Ciències Socials i Jurídiques; Ciències de la Salut i Ciències, Biociències i Tecnologies.

En l’àmbit de l’Art i les Humanitats la premiada és Nausica Vicens Salomon, del grau d’Estudis Anglesos, pel treball “The Representation of Male Character in Judith Drake’s An Essay in Defence of the Female Sex (1969): An Educational Proposal”.

En l’àmbit de les Ciències Socials i Jurídiques la premiada és Maria Bros Carreras, del grau de Periodisme, amb el treball “Mujer minera: resistir en el Cerro Rico de Potosí”.

En l’àmbit de  les Ciències de la Salut la premiada és Júlia Sebastià Martinez, del grau d’Infermeria, pel treball “El VIH des d’una perspectiva de gènere. Vivències de dones amb VIH respecte l’atenció sanitària rebuda”.

En l’àmbit de les Ciències, Biociències i Tecnologies les premiades són Sheila Escobar Peregrina, Carla Ojeda de la Viuda, Jessica Oxoekwe Bendehane i Berta Parramon Calbó, del grau de Ciències Ambientals pel treball “Dones i sabers. Un recorregut a la Vall d’Alinyà per a recuperar el coneixement sobre plantes medicinals”.

Tots els treballs premiats reben un diploma emès per l’Observatori per a la Igualtat de la UAB, així com la publicació dels treballs al web i la seva difusió. Els treballs guanyadors per àmbit de coneixement, a més, rebran una quantitat de 250 € gràcies a la subvenció de 1000  euros per part de l’ICD.

Podeu consultar els treballs guardonats i pròximament seran publicats al web de l'Observatori per a la Igualtat de manera íntegra.

L’acte ha esta infoaccessible, amb un intèrpret de llenguatge de signes i subtitulació

.