AJORNADA la conferència "Ahora contamos nosotras", amb Cristina Fallarás

Conferència Cristina Fallarás
Queda ajornada la conferència "Ahora contamos nosotras" del 18 de març, a càrrec de la periodista i escriptora feminista Cristina Fallarás, impulsora de l'etiqueta #Cuéntalo. 

09/03/2020

Queda ajornada la conferència "Ahora contamos nosotras", a càrrec de la periodista i escriptora Cristina Fallarás, i presentat per la periodista i professora Isabel Muntané, programada pel 18 de març. 

Cristina Fallarás, periodista i escriptora feminista, és la impulsora de l'etiqueta #Cuéntalo i autora del llibre Ahora contamos nosotras. Aquesta etiqueta es va impulsar l'abril del 2018, convidant a les dones a relatar les agressions masclistes que patien i pateixen. L'objectiu de #Cuéntalo era evidenciar la veracitat de les denúncies i la dimensió de la violència masclista. En dues setmanes, més de tres milions de dones es van sumar a la denúncia i l'etiqueta va ser viral a tot Espanya. #Cuéntalo és la versió en castellà del moviment viral inicial #MeToo, sorgit als Estats Units a finals de 2017 per tal de denunciar situacions d'agressió sexual o abús sexual arran d'un escàndol d'abusos a Hollywood. El llibre Ahora contamos nosotras és un reflex de la memòria col·lectiva d'històries testimonials de dones que han patit i pateixen violències masclistes i que les han narrat a les xarxes socials, principalment a Twitter, amb l'etiqueta #Cuéntalo. Fallarás va rebre l'any 2019 el Premi de Periodisme feminista María Luz Morales, atorgat per l'Observatori Cultural de Gènere, la Fundació Catalunya la Pedrera i la col·laboració del diari ARA. 

La presentació de la conferència serà a càrrec d'Isabel Muntané, periodista feminista, codirectora del Màster i Postgrau Gènere i Comunicació de la UAB, i membre de la Cooperativa de comunicació Almena Feminista i del col·lectiu On Són Les Dones, que reivindica la veu i presència de les dones als mitjans de comunicació.

Aquesta conferència està impulsada per l'Observatori per a la Igualtat de la UAB i finançada pels fons del Pacto de Estado contra la Violencia de Género, Ministerio de la Presidencia, Relaciones con las Cortes e Igualdad.