Participació estudiantil Més enllà de les aules, un món per descobrir

VI Edició BP UAB

VI Edició BP UAB

Logotip GAD

En el format de debat Parlamentari Britànic cada debat està conformat per quatre equips, dos a favor, i dos en contra, alhora que cadascun d’aquests està format per dues persones. El primer equip a favor rep la denominació de Cambra Alta de Govern (CAG); el primer equip en contra, Cambra Alta de l’Oposició (CAO); el segon equip a favor, Cambra Baixa de Govern (CBG); i el segon equip en contra, Cambra Baixa de l’Oposició (CBO). Alhora, dins de cada equip, cada persona oradora rep una denominació concreta, fent que els ordres d’intervenció siguin els següents:

  1. Primer Ministre (primera persona oradora de CAG).
  2. Líder de l’Oposició (primera persona oradora de CAO).
  3. Vice-Primer Ministre (segona persona oradora de CAG).
  4. Vice-Líder de l’Oposició (segona persona oradora de CAO).
  5. Extensionista –o Membre– de Govern (primera persona oradora de CBG).
  6. Extensionista –o Membre– de l’Oposició (primera persona oradora de CBO).
  7. Fuet de Govern (segona persona oradora de CBG).
  8. Fuet de l’Oposició (segona persona oradora de CBO).

Cada persona oradora disposa de set minuts per a realitzar la seva intervenció. Aquest temps no és obligatori, és a dir, la persona oradora no ha d’omplir tot el temps, i no es penalitza per parlar durant tres minuts, i no necessàriament una intervenció de set minuts serà més valorada pel fet de ser de set minuts.

La temàtica s’anomena “moció”, i és diferent a cada ronda. És a dir, els oradors desconeixen el tema del qual debatran a cada ronda. Així doncs, primer coneixeran la posició que defensaran, i després, se’ls comunicarà el tema, disposant els equips de quinze minuts per preparar els seus arguments i posicions, sense poder cerca informació a internet ni comunicar-se amb els altres equips. 

Acabada la ronda de debat, els jutges disposaran d'un temps de deliberació (entre quinze i vint minuts) per decidir els resultats. Posteriorment, el panell de jutges farà un retorn als oradors, on explicaran les posicions del debat (primer, segon, tercer i quart), així com les justificacions per les quals han acordat aquests resultats. L'equip que ha aconseguit la primera posició sumarà tres punts; el segon, dos; el tercer, un; i el quart, cap. Després de les rondes classificatòries, els vuit millors equips passaran a les semifinals, i de cada semifinal, en sortiran dos equips, sent-ne un total de quatre a la final, on n'hi haurà un que es proclamarà campió del torneig. 

Inscripcions

Cada persona haurà de fer la inscripció de manera individual. En el cas dels debatents caldrà que indiqueu qui és el vostre company/a. 

Inscripció

Pagament de les inscripcions

En el cas que la vostra entitat necessiti d’una factura, caldrà que ho indiqueu en el procés d’inscripció. No es tramitarà cap factura que no s’indiqui en aquest moment. Caldrà detallar les dades de contacte de la persona que faci la gestió de la factura.

En el cas que el vostre club o institució no requereixi de factura, caldrà que feu l’ingrés en el número de compte que s’indica en el formulari.

Les inscripcions no inclouen l’allotjament. L’hotel més proper a la competició és aquest.

Ajuts per a la participació

L’organització atorgarà un ajut per l’estada a dos equip i a dos jurats. L’ajut consisteix en assumir les despeses de l’allotjament i la inscripció. Qui vulgui sol·licitar-ho haurà d’omplir el formulari com a molt tard el 25 de març de 2024.

L’organització i adjudicació els valorarà i es posarà en contacte amb les persones a qui se li hagi atorgat l’ajut.

Resolució ajuts