Participació estudiantil Més enllà de les aules, un món per descobrir

Lliga de Debat Universitari

Edició 2023

Lliga de debat de la UAB

Bases de participació. Edició 2023
La Lliga de debat universitari de la UAB té per objectiu fomentar l’ús de la paraula entre els estudiants, a través de l’enfrontament dialèctic entre diversos equips, que hauran de defensar una posició a favor o en contra sobre un tema d’actualitat.
 
Participants
La participació en la competició està oberta a totes les persones que estudien a la UAB i que estiguin matriculades en el present curs acadèmic 2022/2023
La competició es realitzarà per equips, que hauran d'estar formats per un mínim de 2 estudiants i un màxim de 6. La composició dels equips haurà de ser paritària.
És possible realitzar la inscripció individualment, però en tal cas la participació en l’activitat quedarà condicionada a la formació d’un equip a proposta de l’organització. Si finalment no és possible formar equip, no es podrà competir individualment. 
Cada estudiant només pot formar part d’un equip. S’admetran com a màxim 12 equips participants.
L’equip ha de designar una persona portaveu, que desenvoluparà funcions de capità o capitana i que serà l’interlocutor/a amb el cap de jutges i l’organització de la competició.

 
Inscripció
Els/les estudiants interessats/des cal que omplin el formulari d'inscripció. El termini d'inscripció finalitza el 6 de febrer de 2023.
La inscripció és individual i cal que tots els membres de l’equip la realitzin. En el formulari, però, cal indicar els membres de l’equip i qui de vosaltres adquireix el rol de portaveu.

Preparació dels debats:
Per tal de preparar-vos per la vostra participació us oferim una formació específica els dies 14 i 15 de febrer de les 13h a les 15h. Aquesta formació serà en línia

Al canal de Youtube de la Unitat de Dinamització Comunitària disposeu dels vídeos de competicions d’edicions anteriors que us ajudaran a preparar les vostres intervencions.
 
Reconeixement Acadèmic
Els/les estudiants de grau de la UAB que participin tenen l’opció de reconèixer la seva participació en la Lliga de Debat Universitari amb 2 crèdits ECTS.
Per obtenir el reconeixement acadèmic cal que:

  1. Participar en les dues sessions de formació.
  2. Realitzar un mínim de dues intervencions orals durant la competició en qualsevol dels torns del debat. 

Procediment de la competició
La competició consistirà en participar com a mínim en 3 debats de cada equip que hi participi i es realitzarà presencialment a la Sala Teatre de la UAB.

El sistema de competició dependrà del nombre d’equips inscrits i s’especificarà al Reglament de l'XIV Lliga de Debat Universitari de la UAB Edició 2023. En cas que hi participin els 12 equips la fase eliminatòria tindria lloc els dies 20, 21 i 22 de febrer.  I la final el dijous dia 23 de febrer.
 
La llengua
La llengua vehicular del debat serà el català.
 
Dates
La competició es desenvoluparà entre el 20 al 23 de febrer.

Tema
El tema del debat serà: És sostenible el turisme?

L’equip guanyador
L'equip campió representarà la UAB en la Lliga de Debat Universitari organitzada per la Xarxa Vives d'Universitats del 27 al 29 de març a la Universitat de València.

L’organització podrà valorar la participació entre els equips participants en l’edició 2023 en altres competicions de caràcter interuniversitari com a representants de la UAB.L’organització es reserva el dret d’ampliar la composició de l’equip que participi en les competicions interuniversitàries amb membres d’altres equips que hagin participat en l’edició 2023

La Lliga de Debat més enllà de la UAB
Podreu gaudir dels debats a Twitter @sumataldebatUAB i el blog Suma't al Debat de la UAB i la cara més divertida als stories de l’Instagram @comunitatuab.
Seguiu-nos, etiqueteu-nos a les xarxes i sumeu-vos al debat de la UAB!