Participació estudiantil Més enllà de les aules, un món per descobrir

Lliga de Debat Universitari

Lliga de Debat Universitària de la UAB 2022

Lliga de debat de la UAB
Lliga de debat de la UAB

Bases de participació. Edició 2022
La Lliga de debat universitari de la UAB té per objectiu fomentar l’ús de la paraula entre els estudiants, a través de l’enfrontament dialèctic entre diversos equips, que hauran de defensar una posició a favor o en contra sobre un tema d’actualitat.
 
Participants
La participació en la competició està oberta a totes les persones que estudien a la UAB i que estiguin matriculades en el present curs acadèmic 2021/2022.
La competició es realitzarà per equips, que hauran d'estar formats per un mínim de 2 estudiants i un màxim de 6. 
S’ha de garantir la participació de les dones, per tant la composició dels equips haurà de ser com a mínim paritària.
És possible realitzar la inscripció individualment, però en tal cas la participació en l’activitat quedarà condicionada a la formació d’un equip a proposta de l’organització. Si finalment no és possible formar equip, no es podrà competir individualment. 
Cada estudiant només pot formar part d’un equip. S’admetran com a màxim 20 equips participants.
L’equip ha de designar una persona portaveu, que desenvoluparà funcions de capità o capitana i que serà l’interlocutor/a amb el cap de jutges i l’organització de la competició.
 
Inscripció
Els/les estudiants interessats/des cal que omplin el formulari d'inscripció. El termini d'inscripció finalitza el 13 de febrer de 2022.
La inscripció és individual i cal que tots els membres de l’equip la realitzin. En el formulari, però, cal indicar els membres de l’equip i qui de vosaltres adquireix el rol de portaveu.
 
Reconeixement Acadèmic
Els/les estudiants de grau de la UAB que participin tenen l’opció de reconèixer la seva participació en la Lliga de Debat Universitari amb 2 crèdits ECTS.
Per obtenir el reconeixement acadèmic cal que:

  1. Indicar-ho en el moment d’inscripció.
  2. Realitzar un mínim d'una intervenció oral durant la competició en qualsevol dels torns del debat. 

Procediment de la competició
La competició consistirà en com a mínim dos debats de cada equip que hi participi i es realitzarà presencialment a la Sala Teadre de la UAB.
El sistema de competició dependrà del nombre d’equips inscrits i s’especificarà al Reglament de l'XIV Lliga de Debat Universitari de la UAB Edició 2022.
Al canal de Youtube de la Unitat de Dinamització Comunitària disposeu dels vídeos de competicions d’edicions anteriors que us ajudaran a preparar les vostres intervencions, tot i que el format en línia de l’edició d’enguany suposarà alguns canvis significatius.
 
La llengua
La llengua vehicular del debat serà el català.
 
Dates
La competició es desenvoluparà entre el 28 de febrer i el 4 de març. 

Tema
El tema del debat serà: És necessària una indústria farmacèutica pública a la Unió Europea?

L’equip guanyador
L'equip campió representarà la UAB en la Lliga de Debat Universitari organitzada per la Xarxa Vives d'Universitats del 4 al 7 d'abril a la Universitat Autònoma de Barcelona.

L’organització podrà valorar la participació entre els equips participants en l’edició 2022 en altres competicions de caràcter interuniversitari com a representants de la UAB.
L’organització es reserva el dret d’ampliar la composició de l’equip que participi en les competicions interuniversitàries amb membres d’altres equips que hagin participat en l’edició 2022

La Lliga de Debat més enllà de la UAB
Podreu gaudir dels debats a Twitter @sumataldebatUAB i el blog Suma't al Debat de la UAB i la cara més divertida als stories de l’Instagram @comunitatuab.
Seguiu-nos, etiqueteu-nos a les xarxes i sumeu-vos al debat de la UAB!