Participació estudiantil Més enllà de les aules, un món per descobrir

L'Aparador del Centre

L'Aparador del Centre

L'Aparador del Centre de Recursos per a Col·lectius i les exposicions que s'hi mostren tenen l’objectiu de donar visibilitat a la tasca diària dels col·lectius de la Universitat Autònoma de Barcelona, així com posar en valor la seva participació en la dinamització de la comunitat universitària. Les exposicions tenen una durada d’entre 2 i 3 setmanes i destaquen la tasca i l’impacte del teixit associatiu universitari en la vida de la UAB. 

El Centre de Recursos per a Col·lectius és a la Plaça Cívica (al costat de la Farmàcia) i és obert de 10h a 17h, de dilluns a dijous. I divendres de 10h a 14h.

Si sou un col·lectiu i voleu ser els propers protagonistes de l'Aparador del Centre, només heu d'escriure a suport.participacio@uab.cat.

expomusell
El Musell és una entitat que té com a objectiu treballar la base del problema que provoca l'abandonament d'animals; defensar-los a través de la denúncia i la informació sobre les seves necessitats i drets; promoure l'adopció i l'esteralització i eliminar el seu comerç.

La primera exposició de l'aparador del Centre de Recursos va girar al voltant de la cura dels animals domèstics mitjançant el concurs de fotografia del col·lectiu "12 maneres de cuidar la teva mascota", l'objectiu del qual era trobar les 12 fotografies que formarien part del calendari de l'associació de l'any 2018.

Data exposició: Gener 2018
Fotografies guanyadores del concurs "12 maneres de tenir cura de la teva mascota"
 

expo_atelier

L'Atelier és un club de confecció de vestits, disfresses i manualitats de la UAB obert a tothom que vulgui aprendre, ensenyar o col·laborar a les activitats del col·lectiu. 

En l'exposició que es va fer al Centre de Recursos es mostren les fotografies del taller de disfresses que va desenvolupar l'Atelier pel Carnaval de 2018, sota la temàtica de "Superherois". 

Data exposició: Març 2018

Impressora_Expo
Els membres dels col·lectius Acadèmia d'Humans i Tecno UAB van cedir la seva impressora 3D per a imprimir les lletres FMUAB en 3 dimensions, les quals es van utilitzar per a fer promoció de la FMUAB. 

L'objectiu d'ambdós col·lectius era mostrar el funcionament de les impressores 3D a la comunitat universitària, així com fomentar l'ús d'aquesta eina entre l'alumnat per a crear peces adequades als seus projectes. 

Data exposició: Juny 2018
Funcionament de la impressora 3D | Creació de les lletres FMUAB
La Revolució de la impressió 3D
 

Expo_rugby
Els Centaures, l'equip de rugby de la UAB, van ser els protagonistes de la primera exposició de l'any 2019 al Centre de Recursos amb fotografies i material propi del col·lectiu: la samarreta oficial, el trofeu de primers classificats del Campionat Universitari de Catalunya, una de les seves pilotes de rugby i tot un conjunt de fotografies dels entrenaments, sortides i partits de l'equip. 

Amb aquesta exposició volien donar visibilitat al col·lectiu i  animar la comunitat universitària a donar una oportunitat al rugby i participar dels entrenaments setmanals dels Centaures. 

Data exposició: Novembre 2018
Exposició Centaures

Expo CAU
El Club Alpí Universitari és un col·lectiu d'alpinisme que organitza trobades, excursions i activitats relacionades amb la muntanya. El principal objectiu d'aquesta entitat és crear un punt de trobada dins el campus universitari per a gaudir de la muntanya en bona companyia. 

A l'aparador del Centre de Recursos es va exhibir una exposició de fotografies sobre excursions que els membres del col·lectiu han realitzat, a banda de recrear una escena pròpia de les excursions del club (amb cordes, mosquetons, estris de cuina, etc.), per a fomentar l'alpinisme entre la comunitat universitària. 

Data exposició: Gener 2019
Exposició del Club Alpí Universitari

 

Sinverexpo
SINVER és una associació que defensa els drets dels col·lectius LGTB i realitza activitats de caràcter formatiu i de difusió dins la universitat. Entre els mesos de març i abril de 2019 es van reproduir les fotografies de les diferents trobades on han participat els membres de SINVER (Fira d’Entitats, els International Welcome Days i la pintada col·lectiva de les escales de la Plaça Cívica de la UAB.

Dates de l'exposició: març i abril de 2019
Exposició de SinVer, el col·lectiu LGTBI a la UAB
 

expohortet
L’ Hortet  és un  col·lectiu d’estudiants de la UAB que gestionen, mantenen i cultiven un hort ecològic dins dels terrenys de la universitat. El seu objectiu és aproximar el món agroecològic a la comunitat universitària i a la societat i avançar cap a un model econòmic alternatiu més just i coherent amb els seus ideals.

Data exposició: Maig - Juny 2019
Exposició de l'Hortet al Centre de Recursos

ganapiesexpo
Els Ganàpies és la colla castellera de la UAB. El curs 2019/2020 la colla celebra el seu 25è aniversari i el Centre de Recursos, aprofitant la Diada d'Hivern, es vesteix de blau i fa un recorregut per la història de la colla i la seva vinculació amb la Universitat Autònoma de Barcelona.

Data de l'exposició: desembre de 2019 - gener de 2020
Exposició de Ganàpies
 

AsiaOriental

Exposició sobre la celebració de l'Any Nou Xinès de 2019 i de la Jornada Cultural d'Àsia Oriental (març 2020) organitza per l'Associació d'Estudiants Xinesos, Ramen Club UAB, Korean Club UAB, el Consell d'Estudiants de la Facultat de Traducció i Interpretació i la Unitat de Dinamització Comunitària amb l'objectiu de difondre la cultura d'Àsia Oriental entre la comunitat universitària. 


Data de l'exposició: gener 2020 - març 2020
Jornada Cultural d'Àsia Oriental

artencurs_expo

Artencurs ha creat aquest aparador en forma de collage per donar a conèixer tant el seus membres com els seus projectes actuals. En cada quadrat hi ha un còdi QR que us conduirà a un dels seus projectes o les seves xarxes socials.

El col·lectiu va néixer com un projecte d'innovació docent dins del departament de filosofia de la UAB, i s'ha consolidat com un col·lectiu indisciplinat, format per alumnes i personal docent, que té com a objectiu donar un espai als talents en les pràctiques artístiques i filosòfiques, així com ser una plataforma de professionalització en diferents àmbits de la cultura i el pensament crític.

Data de l'exposició: de l'1 de març al 8 d'abril de 2021

Exposició artencurs [QuadRats]

expo_gamers

Aquest aparador mostra una petita part de la trajectòria del col·lectiu Gamers UAB des de la seva creació: tornejos de League of Legends, Hearthstone, la participació del col·lectiu a esdeveniments com les Techparty, les Memenginy, etc. El col·lectiu és un punt de trobada per a les persones que gaudeixen jugant a videojocs i està en constant creixement des de la seva creació. 

A més, en aquesta exposició es pot veure un petit tast de l'evolució del món gamer. Recordeu la SEGA Master-System, la Nintendo NES o la PlayStation II? Aquesta exposició també ha volgut ser un reconeixement a aquests inicis i a l'evolució del món dels videojocs.

Data de l'exposició: del 12 d'abril al 17 de maig

Exposició Gamers UAB [Gamers UAB, 4 años en comunidad]

 

 

 

expo_astroUAB

Aquest aparador ofereix un tastet de les sortides i activitats del col·lectiu Astro UAB a més de les fotografies que elles mateixes han capturat. 

En aquesta exposició es poden veure imatges de molt bona qualitat de la galàxia més propera a nosaltres, la Galàxia Adròmeda, la Via Làctea, del Cometa C/2020 i també de la Lluna. 

Data de l'exposició: del 24 de maig al 30 de juny de 2021

Exposició Astro UAB [Més enllà del cel]

 

 

 

expo_celab

Exposició fotogràfica "Terùn" de Tomás Cajueiro, fotoperiodista brasiler, que dona veu a través de les imatges a la realitat del Movimento Sem Terra, un moviment brasiler de camperols que lluiten per la justícia social.

Aquest aparador ha estat una petita mostra de l'exposició que es va presentar a les V Jornades d'Estudis Llatinoamericans organitzats pel Colectivo de Estudios Latinoamericanos de Barcelona (CELAB) 

Data de l'exposició: del 7 de novembre al 14 de desembre de 2022

Exposició CELAB [Terùn]

 

 

 

L'Aparador del Centre de Recursos per a Col·lectius i les exposicions que s'hi mostren tenen l’objectiu de donar visibilitat a la tasca diària dels col·lectius de la Universitat Autònoma de Barcelona, així com posar en valor la seva participació en la dinamització de la comunitat universitària. Les exposicions tenen una durada d’entre 2 i 3 setmanes i destaquen la tasca i l’impacte del teixit associatiu universitari en la vida de la UAB. 

El Centre de Recursos per a Col·lectius és a la Plaça Cívica (al costat de la Farmàcia) i és obert de 10h a 17h, de dilluns a dijous. I divendres de 10h a 14h.

Si sou un col·lectiu i voleu ser els propers protagonistes de l'Aparador del Centre, només heu d'escriure a suport.participacio@uab.cat.