La Fundació UAB

Nous estudiants, millors notes i augment de les matriculacions

Augment del nombre d'estudiants a les Escoles FUABformació
Coneix a la Tanit, la Paula, la Maria, la Sarah i l’Helena, estudiants que han accedit als Graus de la FUAB amb la nota més alta, i que són part d’una generació de futurs professionals amb vocació internacional que valoren la versatilitat dels seus àmbits d’estudi. Les 5 joves són part dels més de 300 nous alumnes que ja s’han matriculat a un Grau de les Escoles FUABformació i al Centre de Formació Professional Fundació UAB.

02/10/2019

La majoria de les estudiants que han accedit amb la nota més alta als Graus de Turisme, Turisme en Anglès, Direcció Hotelera i Prevenció i Seguretat Integral ja combinen estudis amb una feina, o n’estan buscant. Han estat estudiant amb constància durant el Batxillerat i ara els hi espera una etapa universitària de 4 anys al campus de la UAB.

La Paula Herranz estudia el Grau en Turisme, té 18 anys i ja coneixia la Universitat d’anteriors projectes en què hi havia participat amb el seu institut de Sant Cugat, molt vinculat a la UAB: “ja tenia pensat venir aquí, només em faltava trobar què m’agradava”, afirma. Ha tret la nota més alta d'accés, un 12,38.

Amb mirada internacional

A la Paula, la UAB sempre li ha semblat una universitat “molt oberta” i, a l’Escola de Turisme i Direcció Hotelera, ja se sent còmode per la diversitat que hi ha a passadissos i aules. Això és precisament el que busca en la futura vida professional, on voldria descobrir constantment noves cultures i formes de pensar a través de la mobilitat internacional, marxant a fer un Erasmus i, potser, acabar treballant en un hotel. De fet, ella afirma que ja ha començat un nou viatge començant aquesta etapa: “espero trobar un canvi com a persona”.

La Sarah Lauch, de 19 anys, ja va iniciar aquest procés fa anys a Tenerife, el seu lloc d’origen, quan va començar la carrera de Disseny i se’n va adonar que no era el rumb professional que desitjava. Li atrauen les relacions internacionals i viatjar. Prové d’una “família multicultural”, ja que és mig alemanya, i fer Turisme 100% en anglès es va convertir en la seva millor opció per totes les possibilitats laborals que ofereix. Ha entrat amb un 10,92.


D'esquerra a dreta, Paula Herranz i Maria Dordas.

El valor dels idiomes

Com que ja domina les llengues alemanya i anglesa (s’ha escolaritzat amb el model alemany i va estudiar durant un any als Estats Units), la Sarah afirma que vol centrar-se en aconseguir un bon nivell de francès i aprendre el màxim possible la llengua xinesa, que lamenta no poder estudiar fins a l’últim any de la carrera. Per ella, però, el més important és que l'Escola, el professorat i l'experiència l’ajudin “a enfocar cap on jo vulgui la carrera”.  

En el Grau en Turisme en Anglès, la Maria Dordas és una de les estudiants que han assolit una de les millors notes d'accés, respecte als qui han fet la selectivitat el juny de 2019, amb un 9,56 de mitjana. Aquesta jove de 17 anys combina els estudis amb una feina com a professora d’anglès per a nens.

La Maria no va saber fins a l’últim moment què estudiar. “Vaig buscar els Graus que més m’agradaven al portal universitats.gencat.cat, però el que va fer que acabés tirant cap al Turisme va ser el comentari de la mare d’un amic, "que em va dir que estava feta per les llengües”. Per ella, el fet que la carrera fos tota en anglès era un valor afegit, a més de tots els idiomes que l’Escola de Turisme i Direcció Hotelera li oferia. Igual que a la Sarah, a ella també es va sentir molt atreta per la possibilitat de treure’s un segon títol universitari europeu a Àustria, a través del conveni que l’Escola va signar al mes de febrer amb l’FH Salzburg.


D'esquerra a dreta, Sarah Lauch i Helena Fló.

Al Grau en Direcció Hotelera, l’estudiant que ha accedit amb la millor nota és l’Helena Fló, amb un 11,06. Aquesta estudiant de 20 anys va cursar un any de Cicle Formatiu de Grau Superior en Màrqueting i Publicitat abans d’endinsar-se en una carrera universitària. Quan va consultar el llistat de Graus de la UAB, però, va descobrir el Grau en Direcció Hotelera i va venir a informar-se més en unes Jornades de Portes Obertes. “Em va atraure tot el ventall de sortides laborals que tens després.”

Encara no sap en què es veu treballant en un futur, però té clar que tindrà moltes opcions. “No es tracta només de dirigir un hotel, hi ha milers de departaments on pots treballar. Fins i tot, pots muntar la teva pròpia empresa”, comenta.

Per a l’Helena, les oportunitats de marxar a fer un intercanvi o pràctiques internacionals és la manera d’anar temptejant el terreny dins el món de l’hoteleria i, de mica en mica, anar escalant. “Vull viure l’experiència de marxar a fora totes les vegades que pugui perquè és la manera d’aprendre al màxim”, confessa.

Capacitat per tenir múltiples sortides professionals

La Tanit Socias és l’estudiant amb la nota més alta d’accés al Grau en Prevenció i Seguretat Integral en modalitat presencial. Com que són estudis de tardes, aprofita els matins per treballar com a recaptadora de fons per a una ONG. Ha entrat a l’Escola de Prevenció i Seguretat Integral amb un 10,94. Diu que al Batxillerat tot és qüestió d’”anar fent cada dia” i saber què et demanen.


L'estudiant Tanit Socias.

“No m’agradava cap carrera concreta, però en consultar el Grau en Prevenció i Seguretat Integral de la UAB em van agradar les assignatures”. També va decidir atendre una de les sessions informatives a les Jornades de Portes Obertes de la UAB, on ja va veure la proximitat del professorat i el “bon rotllo” que transmeten a les aules.

L’estudiant valora que es tracta d’un Grau fonamentalment multidisciplinari, ja que encara no sap quina arribarà a ser la seva fita professional, tot i que se sent atreta per la Seguretat Alimentària i Mediambiental. “Suposo que acabaré trobant què voldré fer”, comenta. El que té clar, però, és que es decanta pel sector privat. “Si és que amb aquest Grau fins i tot pots ser detectiu!”, exclama.

Augment d’un 11% de les matriculacions

El curs acadèmic 2019-2020 ha començat amb gairebé 320 nous estudiants matriculats en els diferents Graus de l’Escola de Turisme i Direcció Hotelera, l’Escola de Prevenció i Seguretat Integral, i el CFGS en Comerç Internacional. Aquesta xifra, que encara pot variar en finalitzar amb la matriculació de la convocatòria d’octubre, significa un 11% més d’alumnes que han escollit els Graus i el CFGS de la FUAB respecte a l’any passat.