La Fundació UAB

Lliurament del X Premi CIEU-FEiE 2022 a la persona més emprenedora

Guardonats i guardonades del X Premi CIEU 2022 a la persona més emprenedora

La desena edició del Premi CIEU-FEiE a la persona més emprenedora de 2022 es va lliurar ahir, en un acte acadèmic on es va reconèixer la trajectòria innovadora d'estudiants, i titulats i titulades de la UAB, en set categories: "Turisme", "Direcció Hotelera", "EPSI", "ESAGED", "Facultat d'Economia i Empresa", "General UAB" i "Alumni UAB".

 

10/05/2022

El Centre d'Iniciatives Emprenedores Universitàries de la UAB va atorgar, juntament amb la Facultat d'Economia i Empresa i Alumni UAB, el Xè Premi CIEU-FEiE a la persona més emprenedora de 2022, per reconèixer la trajectòria en l'àmbit de la emprenedoria d'estudiants i graduats de la comunitat de l'Autònoma, en set categories: "Turisme", "Direcció Hotelera", "EPSI", "ESAGED", "Facultat d'Economia i Empresa", "General UAB" i "Alumni UAB".

L'acte acadèmic es va celebrar ahir a la sala d'actes de la Facultat d'Economia i Empresa amb un centenar d'assistents. La taula de ponents estava formada per Judit Panadés, Degana d'aquesta facultat; Anabel Galán, Vicerectora d'Alumnat i d'Ocupabilitat de la UAB; Josep Maria Margarit, investigador de l'Institut de Microelectrònica de Barcelona (IMB-CNM CSIC); I Andreu Turró, Director del CIEU, que va exercir de conductor de l'esdeveniment.

El responsable del Centre d'Iniciatives Emprenedores Universitàries va donar la benvinguda i agrair la presència del públic assistent, del professorat implicat en aquesta entitat, i dels conferenciants. Durant la seva intervenció, Turró va destacar que l'objectiu d'aquest acte era fomentar i sensibilitzar en les capacitats i valors vinculats amb l'emprenedoria i la innovació, perquè eren "bons, a nivell personal i professional, per a tothom. Característiques com la capacitat de ser creatius, d'innovar, de resoldre problemes complexos, d'afrontar-se en situacions d'incertesa i ser capaços de prendre decisions, de liderar, de ser proactius, tenir iniciativa..Són importants per crear empreses, però també per diverses àrees de la vida".

La Degana de la Facultat d'Economia i Empresa, Judit Panadés, va subratllar la importància d'iniciatives com els Premis CIEU, per "recolzar i potenciar tot el talent de molts estudiants, ja que a vegades queda ocult, perquè no hi ha oportunitats com aquesta". Va afegir que des d'aquesta facultat es potenciava l'emprenedoria a través d'un màster en innovació social i un mínor en aquest àmbit, i amb el Centre d'Estudis i Recerca en Emprenedoria i Innovació Social, i diversos projectes.

En aquest mateix sentit, Anabel Galán, Vicerectora d'Alumnat i d'Ocupabilitat, va comentar que l'equip de govern de la Universitat Autònoma de Barcelona estava dissenyant un pla estratègic d'impuls a l'emprenedoria amb transversalitat de tots els estudis de la UAB. Galán va defensar que es podia canviar la cultura emprenedora, de vegades "portada de casa" o per necessitat, incentivant-la i motivant-la des de l'aula i amb els recursos i serveis de la Universitat. 

 

Ponència de Josep Maria Margarit
Un moment de la ponència de Josep Maria Margarit.

 

Posteriorment va ser el torn de Josep Maria Margarit, doctor en Enginyeria Electrònica per la UPC, i exprofessor associat del Departament de Microelectrònica de la UAB, i antic investigador de l'Insitute of Neuroinformatics de la Universitat de Zurich.

Margarit va explicar com es va iniciar en el món de l'emprenedoria fins arribar a l'actualitat, com a investigador de l'Institut de Microelectrònica de Barcelona (IMB-CNM CSIC), on concebia, cercava i desenvolupava microsistemes sensors intel·ligents d'ús industrial, sanitari i/o mediambiental.

Va explicar que el seu àmbit de coneixement radicava en la intersecció de la neurociència, la intel·ligència artificial, la microelectrònica, i la (bio)química analítica des d'una perspectiva emprenedora. Estava liderant la creació d'una spin-off acadèmica per explotar la tecnologia resultant, i posar-la al servei de la societat. Va concloure dient que "ser emprenedor no és crear una empresa i fer diners. La ciència i l'emprenedoria són per tothom i ens empodera perquè entre tots puguem fer del món un lloc millor per viure".

 

Guanyadors i guanyadores del X Premi a la persona més emprenedora

Després dels parlaments dels ponents, es va continuar amb el lliurament de guardons a les persones emprenedores d'aquesta edició. Els guanyadors i guanyadores van ser:

  • Categoria "Turisme": Sergi Rostoll (titulat de la Diplomatura de Turisme)
  • Categoria "Direcció Hotelera": Marta Mas (titulada del Grau en Direcció Hotelera)
  • Categoria "EPSI": Xavier Ruiz.(alumne del Grau en Prevenció i Seguretat Integral)
  • Categoria "ESAGED": Sandra Orihuela (titulada del Màster Oficial en Arxivística y Gestió de Documents)
  • Categoria "Facultat d'Economia i Empresa": Omar Moreno (Graduat en Economia)
  • Categoria "General UAB": Carles Flaquer (titulat de la Llicenciatura en Biologia i del Doctorat en Biologia)
  • Categoria " Alumni UAB": Marta Oreja (titulada del Grau en estudis anglesos i francesos -menció d'alemany)

L'acte acadèmic va concloure amb la tradicional foto de grup de totes les persones guardonades, amb els ponents i amb els membres del CIEU.