La Fundació UAB

Els programes específics per a estudiants internacionals reprenen l’activitat presencial

Study Abroad Fall 2020

El passat 28 de setembre va començar un nova edició del programa Pre-Establert, en el què estudiants internacionals fan una estada a Barcelona seguint assignatures impartides en anglès o en castellà durant 15 setmanes, dins dels programes específics per a estudiants internacionals Study Abroad.

14/10/2020

Els estudiants de l’edició d’enguany, provinents de la Xina, Egipte, Dinamarca, Bèlgica, Països Baixos, Suècia, Itàlia, Polònia  i Alemanya, han triat la UAB per continuar la seva formació en modalitat presencial, malgrat les dificultats que presenta viatjar actualment ateses les restriccions imposades per les autoritats en relació a la COVID-19.

L’Adam Tamer, que prové d’El Cairo, Egipte, ha vingut a la UAB per viure l’experiència d’estudiar a l’estranger i perquè volia saber més de la cultura catalana: “estic gaudint molt del programa, la càrrega d’estudi és molt raonable, els professors són increïbles i fan unes classes molt interessants”.

Classes en la nova normalitat

A les aules de Casa Convalescència, on s’imparteixen les classes del programa Pre-Establert, es segueixen els protocols de prevenció i protecció contra la COVID-19, tal com el respecte al distanciament social o l’ús de mascareta i de gel hidroalcohòlic. Pel que fa al contingut dels cursos, tot i que l’oferta és més reduïda, els estudiants poden escollir entre un ventall atractiu d’assignatures sobre negocis, economia, cultura espanyola i de l’orient mitjà, interpretació espanyol-xinès i llengua espanyola.

Tot i la tornada a la formació 100% online durant la segona quinzena d'octubre arran de les restriccions temporals de la docència universitària presencial per la prevenció contra la COVID-19, els estudiants del programa no han hagut de perdre ni una sola classe. Per estar preparats davant de possibles canvis, l'equip de Study Abroad ha ideat un pla d'estudis que permetés flexibilitat total de format, tant presencial, com semipresencial o online, gràcies a la nova plataforma virtual docent on els estudiants poden seguir els seus estudis des de qualsevol lloc i al seu ritme.

Aprendre i descobrir Barcelona

La ubicació del campus del programa presencial Fall 2020 de Study Abroad a una ciutat com Barcelona, amb tant que oferir a nivell cultural i arquitectònic, i de la que ara es pot gaudir sense aglomeracions, és molt valorada pels estudiants. La Nourhan Mamdouh, també procedent d’Egipte i que va triar la UAB a partir de la recomanació d’uns amics, està molt contenta d'haver vingut a la nostra ciutat: “m’encanta viure aquí, la gent és agradable i cada dia descobreixo alguna cosa nova”. Com la Nourhan i l’Adam, tots ells estan disposats a aprofitar al màxim aquesta experiència formativa i vivencial.