La Fundació UAB

Congressos i Esdeveniments UAB Campus organitza una sessió virtual amb el Catalunya Convention Bureau

Un instant de la jornada

A la jornada virtual, celebrada ahir al matí, es va exposar als assistents tota la cartera de serveis disponibles per organitzar qualsevol tipus d’esdeveniment a la UAB. En aquesta ocasió, el Catalunya Convention Bureau ha participat com a partner detallant els recursos que ofereix per a l’organització d’esdeveniments a tot el territori i donar a conèixer el seu programa d’ambaixadors.

22/10/2020

Ahir al matí, l’equip de Congressos i Esdeveniments UAB Campus va celebrar la 3a edició dels Matins UAB Campus. En aquest esdeveniment, que es va realitzar en línia, es van donar a conèixer noves eines i recursos per a l’organització de congressos i reunions dins i fora de la UAB.

La jornada virtual va ser conduïda per Maria Clarella, directora de Congressos i Esdeveniments UAB Campus, que va destacar els més de 25 anys de celebració de reunions i congressos al Campus i a espais com la Vila Universitària o Casa Convalescència.

L’entitat comercialitzadora ofereix un servei integral als organitzadors de congressos i reunions perquè “puguin treballar en el més important: el contingut científic”, va assenyalar Clarella.

La cap d’operacions, Meritxell Navarro, va presentar el nou espai web de la UAB on s’exposen tots els recursos i serveis que té a l’abast la comunitat universitària, les institucions, els col·lectius i empreses per celebrar una trobada presencial, en línia o híbrida al Campus de la UAB. 

Un dels apartats que més es va destacar és l'espai que ofereix algunes activitats, idees i projectes per aportar un valor afegit a l’esdeveniment, ja sigui a través de la incorporació d’activitats per al cos i la ment, el foment de pràctiques sostenibles o el mecenatge.

El Catalunya Convention Bureau com a partner

Enguany, la sessió ha comptat amb la participació del Catalunya Convention Bureau com a partner. La directora de l’entitat, Sònia Serracarbassa, va voler destacar l’esforç que ha fet el sector del turisme MICE per “invertir” en noves eines i alternatives per oferir als organitzadors. “Els esdeveniments no poden parar, són imprescindibles”, va dir, referint-se en especial a les trobades científiques i de formació.

El Catalunya Convention Bureau és el programa de captació de l’Agència Catalana de Turisme per impulsar Catalunya com a destí per organitzar esdeveniments. L’entitat ofereix assessorament gratuït a totes aquelles persones interessades a celebrar un acte, reunió o trobada a les diferents parts del territori català.

Un dels seus programes és el d’Ambassadors, que inclou a 154 professionals, catedràtics i personalitats del món científic que promocionen la celebració de congressos i esdeveniments a Catalunya. Des de la institució, se’ls ofereix preparació i acompanyament per a la presentació de candidatures, però també possibilitats de fer networking i intercanviar experiències.

Un dels membres del programa d’ambaixadors del Catalunya Convention Bureau és Xavier Roure, veterinari internista de l’Hospital Clínic Veterinari, que també forma part de la xarxa d’Ambaixadors UAB Campus. A través d’un missatge per vídeo, Roure va animar a tots els participants a “no pensar en la UAB només com un gran espai de recerca i docència, sinó també un espai ideal on celebrar un congrés científic”.

Aposta per a la formació i inversió en noves eines

A causa de la situació generada per la Covid-19, en què molts congressos i reunions s’han hagut d’ajornar o traslladar al format virtual, Sònia Serracarbassa va explicar que s’està preparant un pla de reactivació d’esdeveniments professionals. Un conjunt d’iniciatives en què també hi està col·laborant Congressos i Esdeveniments UAB Campus.

En aquesta línia, la directora del Catalunya Convention Bureau va comunicar que està en marxa la creació d’un laboratori on treballar sobre els esdeveniments del futur i poder anticipar les necessitats del sector. 

Per la seva part, des de l’entitat comercialitzadora d’espais de la UAB, Maria Clarella va encoratjar als assistents a fer arribar les seves propostes en congressos i reunions. “Hem invertit en formar-nos i descobrir tota l’oferta de congressos virtuals”. Així i tot, l’equip ja està treballant en alguns projectes per als pròxims anys i defensen que no es pot “renunciar a la virtut dels esdeveniments presencials”.