La Fundació UAB

Casa Convalescència facilita la mobilitat sostenible als seus usuaris

Aparcament de bicis a Casa Convalescència
Per ampliar les opcions dels usuaris de l'edifici per traslladar-s'hi en bicicleta, als 4 aparca-bicis dobles del jardí s'hi han afegit recentment a l'interior 4 armaris amb pany per a bicicletes plegables.

30/04/2019

Observant la tendència cada cop més freqüent dels usuaris de Casa Convalescència de desplaçar-se en bicicletes urbanes, - de mitjana, al dia en passen 12 per l'edifici-, s’hi han instal·lat recentment quatre armaris per a bicicletes plegables que es troben a l’abast de tots els treballadors, assistents a cursos i altres activitats que s’hi organitzen i usuaris en general.

Situats a la planta baixa, els armaris permeten tancar la bicicleta amb pany mitjançant un codi personal que crearà el propi usuari. Per més fiabilitat, els armaris compten amb un dispositiu per assegurar les bicicletes amb una cadena si el propietari en té. El format dels armaris està dissenyat per donar servei a la majoria de models de bicicletes plegables del mercat.


L'ús de la bicicleta suma adeptes a la capital catalana

La instal·lació té com a objectiu permetre l’accés de les bicicletes al seu interior per seguretat, però sense causar molèsties a les aules i altres espais de reunió, així com facilitar la mobilitat no contaminant dels usuaris de l'edifici, com ara en bicicleta o patinet elèctric, i contribuir a fer de Barcelona una ciutat més sostenible. Segons un informe del RACC, en el període 2010-2016 els desplaçaments en bicicleta dins de la ciutat es van incrementar amb un 56,1%. Tot i que només representen el 3% del total de desplaçaments a Barcelona, se'n preveu un augment progressiu, ja que la utilització de la bici a la capital catalana creix a un ritme molt més elevat -un 32,5%- que la resta de vehicles privats (font: RACC).