La Fundació UAB

Set emprenedors guardonats amb el XI Premi CIEU-FEiE 2023 per les seves trajectòries en innovació

Guanyadors i guanyadores del Premi CIEU-FEiE 2023 a la persona més emprenedora

El Centre d'Iniciatives Emprenedores Universitàries de la UAB va reconèixer les trajectòries de set emprenedors que havien destacat en innovació en els seus respectius àmbits professionals, i que havien assolit l'èxit en els seus projectes. L'acte d'entrega de guardons del XI Premi CIEU-FEiE 2023 a la persona més emprenedora es va celebrar el passat dilluns 8 de maig, a la sala d'actes de la Facultat d'Economia i Empresa davant un centenar d'assistents.

09/05/2023

El Centre d'Iniciatives Emprenedores Universitàries de la UAB va concedir, ahir, juntament amb la Facultat d'Economia i Empresa i Alumni UAB, el XIè Premi CIEU-FEiE a la persona més emprenedora de 2023, per reconèixer la trajectòria en l'àmbit de la emprenedoria d'estudiants i graduats de la comunitat universitària de l'Autònoma, en set categories: "Turisme", "Direcció Hotelera", "Prevenció i Seguretat Integral", "Arxivística i Gestió de Documents, "Facultat d'Economia i Empresa", "General UAB" i "Impacte Social i Sostenibilitat".

L'acte va ser conduït per Andreu Turró, Director del CIEU, que va donar la benvinguda al públic i participants del certamen. L'acompanyaven a la taula de ponents: Judit Panadés, Degana de la Facultat d'Economia i Empresa; Rosa Maria Sebastián, Vicerectora d'Innovació, Transferència i Emprenedoria; i Magda Cebrián, co-fundadora de GoZero Waste.

Judit Panadés va començar el seu discurs recordant que la facultat que dirigia recolzava i estava compromesa al 100% amb l'emprenedoria en totes les dimensions que podia tenir, i va donar a conèixer algunes de les activitats que s'organitzaven en aquest sentit: cicles de xerrades amb persones innovadores, estudis i màster universitaris enfocats en aquests camps, etc.

Va afegir que gràcies a l'emprenedoria es podien donar resposta i "cobrir alguns buits socials i aportar molt valor en alguns sectors concrets". Va explicar que la societat catalana estava formada per emprenedors i emprenedores que havien contribuit a tirar endavant el teixit empresarial del país, a través de petites i mitjanes companyies.

I que també es podia ser emprenedor/a treballant dins d'una organització, innovant en procediments, aportant idees per millorar l'eficiència, etc.

Per la seva part, la Vicerectora Rosa Maria Sebastián, en el seu parlament, va a donar a conèixer que l'equip de govern de la UAB estava apostant fort per impulsar l'emprenedoria entre la seva comunitat universitària, sobretot entre els estudiants, i que estava dissenyant i a punt de presentar un pla estratègic, on es recollirien accions a desplegar i més serveis a oferir per les persones innovadores i creatives de la universitat. "La idea és tenir un itinerari per estudiants, també per qui vulgui dels PDI i PAS, per formar-se i seguir el camí per aconseguir crear la seva pròpia empresa", va anunciar.

 

Un moment de la intervenció de Magda Cebrián, cofundadora de GoZeroWaste.
Un moment de la intervenció de Magda Cebrián, cofundadora de GoZeroWaste.

 

L'emprenedora convidada, Magda Cebrián, alumni de Periodisme de la UAB i cofundadora de GoZero Waste va oferir una ponència per explicar la seva trajectòria professional al públic. Abans de crear aquesta companyia, havia treballat per altres empreses en el camp del màrqueting digital i la comunicació. Al 2018, juntament amb la seva parella, i gràcies als diners obtinguts d'un crowdfunding, va crear aquesta startup tecnològica, una aplicació orientada a facilitar una vida sense residus, i va poder, així seguir desenvolupant la seva passió envers la Comunicació i la Sostenibilitat.

La seva intervenció es va basar en compartir aprenentatges i errors que havia experimentat durant els seus anys de carrera emprenedora. Va recomanar que cadascú aprofundís en conèixer el seu "ikigai" (concepte japonès) referent a quina era la seva raó de ser o viure consistent a trobar el nexe d'unió dels cercles vitals sobre la seva passió, missió, vocació i professió, creuant-los amb els cercles vinculats amb allò que hom s'estimava, amb allò que feia que es sigués bo en un/s àmbit/s, amb el que el món necessitava, i amb allò amb què cada persona podia guanyar-se la vida, per tal de tenir una orientació sobre cap a on enfocar el seu camí professional i emprenedor.

També va donar diversos consells als futurs creadors de projectes innovadors sobre el fet que no tinguessin por d'equivocar-se, ja que "l'èxit era la suma d'errors", i d'ells sempre se n'extreien aprenentatges positius i valuosos per a properes ocasions, i per seguir avançant. I va remarcar que era molt important que els fundadors creiessin realment en el projecte i posessin tota la seva passió, per acompanyar a la idea de negoci i així, evitar possibles abandonaments, entre altres, recomanacions.

 

Guanyadors i Guanyadores del XI Premi CIEU-FEiE 2023 a la persona més emprenedora

Posteriorment, es va celebrar l'entrega de guardons de les diferents categories. Els guanyadors i guanyadores van ser:

Andreu Turró va concloure la jornada dient que les persones premiades, malgrat tenir, formacions, bagatges i orígens diversos, coincidien en haver decidit un dia emprendre, i al fer-ho bé, "acabava repercutint en positiu en la vida d'aquestes persones, i molt sovint també, en el conjunt de l'economia i la societat".

 

Manel Pascual Sánchez, premiat en la categoria "Prevenció i Seguretat Integral", recull el guardó de mans de Judit Panadés, Degana de la Facultat d'Economia i Empresa de la UAB.
Manel Pascual Sánchez, premiat en la categoria "Prevenció i Seguretat Integral", recull el guardó de mans de Judit Panadés, Degana de la Facultat d'Economia i Empresa de la UAB.