La Fundació UAB

Jornada del Fòrum QSA: 'El futur de l'alimentació als menjadors escolars: integrant salut, sostenibilitat i diversitat'

Menjador d'escola buit

El Fòrum QSA de Normes Alimentàries organitza una jornada per debatre sobre les debilitats del funcionament del menjador escolar i l'educació alimentària, i posar sobre la taula millores recollides en l'ámbit regulatori que puguin establir les bases per a una alimentació saludable, justa i sostenible. La sessió serà dimecres 30 de novembre, de 17:30-19h, i s'hi podrà assistir presencialment a l'aula 142 o vía streaming. Registra-t'hi

31/10/2022

El menjador escolar és un espai molt utilitzat per les famílies, l'ús del qual va en augment. La seva gestió és competència de cada autonomia. No obstant, un projecte de Reial Decret que va sortir a consulta pública pretén establir unes bases harmonitzadores. Quines direccions ens encaminaran i des de quin punt de partida?

Aquesta és una de les preguntes que es debatran a la jornada “Futur de l'alimentació en menjadors escolars: integrant salut, sostenibilitat i diversitat", organitzada pel Fòrum QSA de Normes Alimentàries de Prevenció i Seguretat Integral EPSI-FUAB i la Fundació UAB.

L'objectiu d'aquesta jornada és reflectir les febleses que actualment es presenten en el funcionament del menjador escolar, i l'educació alimentària d'escolars i la població general, amb la intenció de promoure millores que puguin ser recollides en l'àmbit regulador de manera unificada i constrastar aquestes mancances, així com establir les bases per a una alimentació saludable, justa i sostenible.

Aquest és el programa:

  • 17:30h. Benvinguda i obertura de la jornada
  • 17:40h. Presentació de la jornada i dels ponents, a càrrec de Montserrat Iglesias, directora de Prevenció i Seguretat Integral UAB, i Juan Ramón Hidalgo, coordinador del Fòrum Normes Alimentàries QSA EPSI-FUAB.
  • 17:50h. Ponència de Jonathan Hernández Salamanca, dietista-nutricionista, membre del Fòrum QSA, sota el títol: “Menjadors escolars: evolució del trinomi salut, sostenibilitat i diversitat en un context actual”.
  • 18.10h. Ponència de Gemma Salvador Castell, dietista-nutricionista i subdirectora general de Promoció de la Salut de l'Agència de Salut Pública de Catalunya), sota el títol: “Programa de revisió de menús escolars a Catalunya, PReME. Una estratègia de salut pública amb més de 15 anys d'evolució”.
  • 18.40h Preguntes i debat.
  • 18.55h Conclusions i tancament.

La jornada tindrà lloc el pròxim dimecres 30 de novembre, de 17:30 a 19h, a l'aula 142 de l'Edifici Blanc (Campus UAB de Bellaterra). Per als assistents presencials, hi ha un aforament màxim de 50 persones. Consulta com arribar-hi.

La sessió també es podrà seguir en format streaming, via Microsoft Teams.

Las persones que s'inscriguin a la jornada podran optar per assistir-hi presencialment o en línia.

Registra't a la jornada