La Fundació UAB

Es crea material audiovisual per a la prevenció de la mutilació genital femenina

Captura dels vídeos doblats amb quatre noies

Es presenten un conjunt de vídeos, doblats a l'anglès, on joves activistes generen debat i donen recursos per l’abandonament de la pràctica de la mutilació genital femenina. El Projecte “Conèixer per actuar", ha estat promogut per la Fundació Wassu, i dona visibilitat els discursos i propostes de millora de les generacions més joves posant a l’abast aquest material divulgatiu en anglès perquè arribi a les comunitats on perdura aquesta pràctica.

18/12/2023

El projecte “Conèixer per actuar" té l'objectiu de millorar la sensibilització sobre la Mutilació Genital Femenina (MGF) i promoure la defensa, la garantia i l'exercici dels drets humans de les dones. Aquesta proposta es focalitza en l'activisme de les generacions més joves vinculades a la lluita per l'abandonament de la pràctica des d'una mirada intercultural crítica.
 
L'objectiu és sensibilitzar als/les beneficiaris/es indirectes del projecte, així com enfortir i millorar les intervencions en prevenció de la MGF, donant visibilitat els discursos i propostes de millora en la prevenció d'aquesta pràctica de les i els joves activistes en contra de l'MGF.
 
La Mutilació Genital Femenina és una violació fonamental dels drets de les nenes i dones. Són tots aquells procediments que impliquen l'extirpació parcial o total dels genitals externs femenins, o lesions dels òrgans genitals femenins per motius no mèdics.  Actualment, més de 200 milions de dones i nenes són supervivents de l'MGF en els 30 països de l'Àfrica, Orient Mitjà i Àsia on es concentra aquesta pràctica. A més, 15 milions d'adolescents d'entre 15 i 19 anys estan en risc de ser mutilades d'aquí a 2030, d'acord amb les xifres de l'Organització Mundial de la Salut (OMS, 2016). 

Aquesta producció audiovisual forma part del Projecte "Conèixer per actuar: Mapa de la Mutilació Genital Femenina (MGF) a Espanya 2021 i creació de materials formatius per a professionals en detecció, prevenció i atenció de la MGF a Espanya", finançat pel Ministeri d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions (MISSM) i cofinançat pel Fons d'Asil, Migració i Integració (FAMI). El contingut és responsabilitat exclusiva dels autors i no reflecteix necessàriament l'opinió del MISSM ni del FAMI.
 
La traducció i locució d’aquests materials a l’anglès, la qual ha estat finançada pel Fons Català de Cooperació al Desenvolupament (FCCD), té una doble finalitat: per una banda, millorar la seva accessibilitat envers col·lectius pertanyents a les comunitats on es continua duent a terme aquesta pràctica a la diàspora, i per l'altra, aconseguir una difusió i l’increment de la consciència, sensibilització, compromís i suport per part de la comunitat internacional sobre la MGF.
 
Així doncs, la publicació dels materials pot facilitar l'aprenentatge mutu i la millora de les intervencions en la prevenció de l'MGF a la vegada que altres professionals i organitzacions que treballen en aquest àmbit poden beneficiar-se del coneixement, les estratègies i les bones pràctiques compartides en aquest vídeos. 

Per veure els vídeos del Projecte, podeu fer-ho a través d’aquests enllaços:

-           “Sex education: Should FGM be talked about in school?”

-           “Activism and action proposals for the abandonament of FGM”

-          “Structural racisme and FGM in the media”

-          “The attention to FGM and the involvement of different agents”