Programes específics per a estudiants internacionals

Abans de venir

A estudiants visitants d'universitats internacionals que desitgin passar un o dos semestres a la UAB cursant assignatures de grau amb estudiants locals i internacionals.

Es poden combinar dos semestres (primer i segon), cursant un màxim de 60 crèdits ECTS en total.

Els estudiants que no requereixin visat poden triar un mínim de 2 assignatures i un màxim de 30 crèdits ECTS.

1) Estar matriculat en un grau en una universitat del teu país d'origen en el moment de fer la sol·licitud.

2) Haver cursat un mínim de dos semestres. Ser estudiant de segon any, com a mínim.

3) Requisits lingüístics:

  • Els estudiants que no tinguin l'espanyol com a idioma nadiu i vulguin cursar assignatures en aquesta llengua, hauran de presentar un certificat de coneixement de l'espanyol de nivell mínim B2 o equivalent.
  • Els estudiants que no tinguin l'anglès com a idioma nadiu i vulguin cursar assignatures en aquesta llengua, hauran de presentar un certificat de coneixement de l'anglès de nivell mínim B2 o equivalent.

Segueix aquest enllaç i tria la facultat que vulguis per saber els cursos que s'hi imparteixen.

Les classes s'imparteixen al campus principal de la UAB a Bellaterra.

Des de Barcelona, el mitjà de transport més senzill per arribar al campus és el ferrocarril (FGC) i triga al voltant de 40 minuts des de la sortida de Plaça Catalunya.

Com arribar-hi

El preu d'1 crèdit ECTS és de 140€. Per saber el preu de la matrícula, caldrà multiplicar aquest import pels crèdits a cursar.

El programa Cursos Seleccionats va dirigit únicament a estudiants visitants que vulguin estudiar a la UAB. No entra dins del programa un conveni d'intercanvi entre universitats propi de la UAB.

Més informació del Programa Erasmus en aquest enllaç.

Més informació sobre Intercanvi en aquest enllaç.

Els estudiants amb passaport de països de la Unió Europea no necessiten fer cap gestió administrativa relativa a la tramitació de visat abans d'arribar a Espanya.

Els estudiants amb passaport no comunitari cal que contactin l'Ambaixada o Consulat espanyol al seu país per esbrinar si és necessari tramitar un visat per estudiar a la UAB.

Els estudiants que necessitin un visat per entrar a Espanya hauran de cursar un mínim de 24 crèdits ECTS.

Segueix aquests enllaços per obtenir més informació sobre visats segons país de procedència:

Estudiants de la Unió Europea

Estudiants no procedents de la Unió Europea

Abans d'arribar a Espanya els estudiants de la Unió Europea han de tramitar la seva Targeta Sanitària Europea (European Health Insurance Card, EHIC).

També es recomana contractar una assegurança complementària addicional per a possibles eventualitats: assegurança d'accidents, de viatge o repatriació, entre d'altres.

Els estudiants extracomunitaris, abans de sortir del seu país, han de contractar una assegurança. En la majoria de casos l'hauran de presentar per tal de tramitar el visat.

El primer semestre va de setembre a febrer.

El segon semestre de febrer a juliol.

Per saber les dates exactes, consulteu el calendari acadèmic de la UAB.

Sí, però més del 50% dels crèdits a cursar hauran d'anar associats a una sola facultat.

Tot el procés pot trigar entre una i dues setmanes.

  • Si l'estudiant compleix amb tots els requisits, se li sol·licitarà fer el pagament d'un dipòsit de 500 € per formalitzar la matrícula.
  • Un cop hagi fet el pagament del corresponent dipòsit, la UAB envia la carta d'acceptació de manera automàtica per correu electrònic en un parell de dies.

Els estudiants dels Cursos Seleccionats poden allotjar-se al mateix campus de la UAB, a Vila Universitària, el complex residencial de la UAB amb més de 2.000 places i tots els serveis per viure i estudiar.

Més sobre Vila Universitària

Per assegurar la teva plaça, un cop es comprovi que compleixes tots els requisits, caldrà que facis el pagament del dipòsit.

Les places s'adjudiquen per ordre de pagament del dipòsit. Els cursos amb molta demanda omplen places ràpidament, així que es recomana fer el pagament del dipòsit el més aviat possible.

El pagament de la matrícula dels Cursos Seleccionats es farà a través de transferència bancària al compte indicat pel Programa. 

No hi ha data límit per pagar el dipòsit.

El pagament del total de la matrícula s'ha de fer dins dels terminis establerts, depenent del semestre.