Informació general

Projecte STICK


Cofinançat pel programa Erasmus+ de la UE


Aquest programa ofereix la possibilitat de participar en una mobilitat Erasmus+ KA103  a aquells/es estudiants-esportistes d'èlit que vulguin combinar el seu intercanvi acadèmic amb la seva trajectòria esportiva, en favor de la carrera dual. Actualment el projecte es centra en l'hoquei herba com a esport pilot, però s'espera que els resultats finals tinguin en compte tots els esports, principalment els amateurs.

Qui pot considerar-se High Dedication Athlete?

Aquells/es estudiants que:

  • Participin en tornejos i competicions a nivell internacional
  • Representin a l'equip nacional i juguin a nivell internacional
  • Competeixin i entrenin en la lliga nacional (o en un competició nacional d'alt rendiment)
  • Dediquin a la setmana una mitjana de 15 hores o més a l'esport corresponent
  • Siguin reconeguts com a esportistes d'alt rendiment per les federacions nacionals o internacionals


El procediment d'intercanvi segueix gairebé els mateixos passos que una mobilitat Erasmus+ KA103 normal, però hi ha algunes especificitats.

Procediment: hi ha requisits i passos especials per participar en aquest programa, feu clic aquí per conèixer-los.

4 parts implicades: l’acord interinstitucional no només inclou la universitat d'origen i la universitat de destí, sinó també el club propi i un club proper a la universitat de destí.

Documentació obligatòria: la major part dels documents d’intercanvi estàndar s’han adaptat al programa STICK, tot i que també hi ha de nous. Els podeu consultar en aquest enllaç.

Coordinadors de carrera dual i entrenadors implicats: els seus papers són essencials en tot el procediment, abans i durant l'intercanvi.

Calendari: els terminis regulars estan subjectes a alguns canvis, a causa de la complexitat que implica combinar calendaris acadèmics i esportius. És molt recomanable participar en un intercanvi que duri tot el curs, per adaptar-se a les necessitats dels clubs (competicions).

En aquest enllaç podeu consultar el web oficial del Projecte STICK

Col·lecció de Documents:


Letters of Commitment STICK Programme PDF
Letters of Commitment STICK Programme WORD