Campus saludable i sostenible Respectem el medi ambient i apostem per la vida sana

Hàbits alimentaris

Hàbits alimentaris

IMG_habits_alimentaris_CampusSIS


"Les dietes malsanes i la inactivitat física són importants factors de risc de malalties cròniques. Els informes d'experts nacionals i internacionals i les revisions de la bibliografia científica actual fan recomanacions sobre la ingesta de nutrients per prevenir les malalties cròniques."
 

Estratègia mundial sobre règim alimentari, activitat física i salut de la Organització Mundial de la Salut
 
 
 
La importància d'una bona alimentació
Seguir una alimentació correcta és important no solament per obtenir i conservar una bona salut, sinó també per assolir un estat de benestar òptim, tant físic com mental. La ingesta ha de cobrir les necessitats bàsiques individuals i l'hem d'adaptar a l'activitat, al treball i l'exercici físic que fem.
 
Activitats i programes per fomentar bons hàbits alimentaris
 • Tots els restaurants de la UAB han obtingut l'acreditació AMED. Aquesta distinció, atorgada per la Direcció General de Salut Pública del Departament de Salut, identifica els establiments de restauració promotors d'alimentació mediterrània. L'acreditació AMED garanteix: la utilització d'oli d’oliva, per amanir i preparar els plats; una àmplia oferta de verdures, hortalisses i llegums en els menús; prioritat de peixos i carns magres en la confecció dels plats; fruita fresca abundant com a postres habituals; la inclusió de productes integrals; l'oferta de làctics amb baix contingut de greix, i la difusió de material i informacions sobre alimentació saludable i oci actiu.
 • Informació nutricional de les ofertes alimentàries dels restaurants del campus.
   
 • Eines per facilitar una alimentació saludable i el seguiment d'una dieta específica.
   
 • Tallers de cuina saludable per a col·lectius amb patologies específiques.
   
 • Rebost 2.0. Amb la finalitat de promoure hàbits de consum alimentari responsable i saludable, la UAB ha arribat a un acord amb Rebost 2.0 que permet a la comunitat universitària comprar productes de Km 0 sense sortir del campus i amb un descompte del 5 % per a les comandes realitzades des de la botiga online de Rebost 2.0.

Text

Objectiu relacionat Objectiu 1.1. jsjakala

Objectiu relacionat Objectiu 1.1. jsjakala

Text