MOOC UAB Vols cursar o crear un MOOC? Aquí hi trobaràs tota la informació sobre els cursos en línia massius i oberts a tothom

Drets d'autor

Drets d'autor

Drets d'autoria
 
Recomanacions generals
  • Citeu sempre la font i el nom dels autors dels petits fragments o imatges que feu servir. Aquestes citacions poden fer-se a cada fragment, o bé en un document final de recopilació de citacions.
  • No manipuleu mai l’obra citada. 
  • La proporció d’ús d’obra citada ha de ser mínima respecte a la vostra obra.
  • Eviteu utilitzar imatges o fotografies que no provinguin de la font oficial. Per exemple, si utilitzeu la foto d’una peça de museu, descarregueu-la del web del museu i citeu-la convenientment.
Per a més informació, consulteu els documents elaborats pel Servei de Biblioteques de la UAB:
Publicar els materials docents amb llicència
 
En principi, com a autors d'una obra gaudiu dels drets d'autoria pel sol fet de crear l'obra i no cal fer cap tràmit ni gestionar res, és a dir, podeu determinar quin ús se'n pot fer.
 
En el cas dels MOOC cal tenir en compte que una de les O que formen l'acrònim significa open i que, per tant, cal que els materials creats siguin oberts. Cal que els professors permeteu la reutilització dels materials mitjançant algun tipus de llicència. Us recomanem les llicències Creative Commons, que us permeten fer la cessió d'alguns o de tots aquests drets a l'avançada, de manera que si algú vol utilitzar o reproduir, per exemple, el vostre text, ho pot fer sense haver-vos de demanar permís, sempre que citi la font de referència i a vosaltres com a autors.
 
Les llicències Creative Commons permeten establir les condicions d'ús i distribució de les vostres obres. Amb la combinació de 4 condicions es generen 6 llicències diferents que podeu assignar.
 
Consulteu la pàgina de llicències Creative Commons per assignar als vostres materials docents aquella que considereu més apropiada.