Lliurats els premis als millors TFG amb Perspectiva de Gènere

Foto de grup del lliurament de premis als millors TFG amb Perspectiva de Gènere

Els 27 Treballs Fi de Grau (TFG) amb Perspectiva de Gènere guardonats amb els premis que convoca l’Observatori per la Igualtat de la UAB, en col.laboració amb l'Institut Català de la Dona, s'han lliurat el divendres, 29 d'abril, en un acte a l'edifici Rectorat, amb la presència dels premiats.

29/04/2022

La 6a edició dels Premis als millors TFG amb Perspectiva de Gènere -convocats per l'Observatori per a la Igualtat, amb la col·laboració de l’Institut Català de les Dones- han lliurat el divendres, 29 d'abril, els 27 TFG guardonats (finalitzats el curs 2020-2021), del total dels 86 treballs presentats dels diferents graus de les facultats de Ciències, Ciències de la Comunicació, Ciències de l’Educació, Ciències Polítiques i Sociologia, Dret, Filosofia i Lletres, Medicina, Psicologia, Traducció i Interpretació i l’Escola d’Enginyeria de la UAB.

Els temes que aborden els treballs guardonats són diversos i de vigent actualitat, com ara la localització i identificació d'espais insegurs per a les dones en les ciutats, el tràfic d'éssers humans amb fins d'explotació sexual, les sexualitats en l'educació primària, la representació del lesbianisme en sèries com "Amar es para siempre" o "Lumelia", la realitat trans i la seva relació amb el sistema sanitari, o l'abordatge de la depressió , entre molts d'altres igual d'interessants. Aquí els podeu consultar tots.

La convocatòria forma part dels Premis als millors TFG a la transformació social, organitzats per l’Observatori per a la Igualtat i la Fundació Autònoma Solidària.  

A l'acte hi han intervingut la vicerectora de Comunicació i Cultura, Virginia Luzón; la directora executiva de l'Institut Català de les Dones, Neus Pociello; i la directora de l'Observatori, Maria Prats, que han lliuraran els diplomes i l’obsequi a les persones premiades, gràcies al suport de l’Institut Català de les Dones. L’Observatori contribuirà a la seva difusió publicant els treballs premiats a la seva web. 

En la seva intervenció, Neus Pociello ha animat a les persones guardonades a continuar introduint la perspectiva de gènere en tot allò que facin en un futur, ja sigui a nivell professional o acadèmic. La vicerectora Luzón ha subratllat el paper fonamental dels tutors en els treballs guardonats, animant i guiant a l'alumnat en els seus estudis. I la Maria Prats ha felicitat i lloat la qualitat dels més de 80 treballs presentats, que l'organització ha valorat i avaluat fins arribar a atorgar els 27 premis.

Els guardonats que hi han pogut assistir, o en el seu defecte, els seus familiars en els quals alguns han delegat, han pujat a la tarima a recollir el premi i alhora han ofert unes paraules d'agraïment i una petita explicació del seu TFG.

La propera convocatòria s’obrirà entre juny i juliol del 2022,  podran participar tots els TFG amb perspectiva de gènere del curs 2021-2022.  

RESOLUCIÓ PREMIS TFG 2022

Aquesta notícia s'emmarca dins dels següents ODS