La UAB presenta «Els homes que volem ser», l'espai de treball de la masculinitat a la universitat

img_espaimasculinitats

L’acte de presentació del nou espai de treball de la masculinitat que ofereix la UAB es farà el 30 d’octubre a les 13.00 h a la sala de juntes del rectorat.  Els tallers són gratuïts i oberts a tots els homes de la comunitat UAB i tenen lloc entre el 26 d’octubre i el 16 de novembre als diferents centres docents.

25/10/2023

La UAB fa un pas audaç cap a una universitat més igualitària amb el llançament de l'espai «Els homes que volem ser», el nou servei d’acompanyament adreçat a aquells homes que vulguin repensar la seva manera de relacionar-se des d’una perspectiva no sexista. Aquest espai s’ofereix a través de l’associació CONEXUS d’atenció, formació i investigació psicosocials. L’acte institucional per donar a conèixer el projecte té lloc el 30 d’octubre a les 13.00 h a la sala de juntes del rectorat, amb la  presència del rector, Dr. Javier Lafuente. 

Durant aquest curs, aquest espai de treball de les masculinitats ofereix formació a la comunitat UAB, atenció individualitzada, sensibilització, així com la dinamització d’un grup d’homes que vulguin millorar la seva relació amb l’entorn i amb ells mateixos. Per fer-ho possible, es compta amb l’associació CONEXUS, formada per psicòlegs i psicòlogues amb àmplia trajectòria i experiència treballant amb homes per tal de construir millors relacions afectives i familiars i l’erradicació de la violència masclista.  

Aquest servei no només busca la millora de les relacions familiars, entre amics i de parella, sinó l’enfortiment de la salut emocional a través de l’autoconeixement i el desenvolupament de les capacitats comunicatives. Pels pares, incorpora la perspectiva de gènere dins de la paternitat i de la cura en l’àmbit familiar. A més a més, aquest espai de treball aspira a transformar el clima hostil dins dels grups d’homes i d’alguns espais molt masculinitzats. 

A partir del 26 d’octubre, l’associació CONEXUS visitarà els centres docents per presentar l’espai de treball de masculinitats. En aquestes sessions dinàmiques de dues hores es parlarà de la masculinitat com una construcció, la masculinitat i les violències, i les masculinitats cuidadores. El calendari de tallers és el següent:  

  • Tallers adreçats a l’alumnat: 

  • 26 d’octubre de 13.00 h a 15. 00 h a l’Escola d’Enginyeria 

  • 30 d’octubre de 15.30 h a 17.30 h a la Facultat de Ciències 

  • 7 de novembre de 13.00 h a 15.00 h a la Facultat de Filosofia i Lletres 

  • 14 de novembre de 13.00 h a 15.00 h  a la Facultat de Ciències Polítiques i Sociologia 

Formulari d’inscripció de l’alumnat 

  • Tallers adreçats al personal treballador: 

  • 2 de novembre d’11.00 h a  13.00 h a la Facultat de Ciències de la Comunicació 

  • 9 de novembre de 12.00 h a 14.00 h a la Facultat de Filosofia i Lletres 

  • 16 de novembre de 12.00 h a 14.00 h a la Facultat de Ciències Polítiques i Sociologia 

Formulari d’inscripció del personal treballador 

La facultat indicada només és la ubicació; l’alumnat i personal treballador d’altres centres diferents dels mencionats poden accedir sense restriccions als tallers. En el cas del personal treballador, l’Observatori per a la Igualtat emetrà un certificat que serà reconegut com a activitat de formació. 

Un cop finalitzats els tallers, es formarà un grup d’homes que treballaran diferents aspectes de la seva masculinitat amb l’Oriol Ginés, psicòleg de CONEXUS. Les trobades d’aquest grup estan previstes pels dies 21 i 28 de novembre, 5, 12 i 19 de desembre. L’horari és de 13.00 h a 15.00 h.  

Sota el lema «Els homes que volem ser», la universitat es compromet a visibilitzar aquest espai posant el focus en la transformació de les relacions entre gèneres i el rol fonamental que tenen els homes en la lluita contra les violències masclistes. De fet, aquesta iniciativa neix de les inquietuds de diversos homes que desitgen transformar la seva masculinitat i que ho han compartit amb l’Observatori per a la Igualtat. 

Més informació: Tallers de l'espai de masculinitats de la UAB