L'Observatori impartirà una formació sobre gènere en la recerca en el projecte europeu THERACAT

Projecte THERACAT 2020

L'Observatori per a la Igualtat impartirà una formació sobre la incorporació de la igualtat de gènere i la dimensió de gènere en la recerca a centres universitaris en el projecte europeu THERACAT, projecte del qual forma part.

09/01/2020

El proper 6 de febrer, la Dra. Maribel Ponferrada Arteaga, tècnica en matèria d'Igualtat de l'Observatori i especialista en gènere i recerca, serà l'encarregada d'impartir una formació en el marc del projecte europeu THERACAT Bio-orthogonal catalysis for cancer therapy a Edimburg (Escòcia), adreçada al personal investigador en formació que participa en el projecte. La formació, sota el títol "Gender balance in academia and gender dimension in research ", durarà 4 hores, i tractarà temes d'igualtat de gènere a les universitats i centres de recerca, incloent els conceptes fonamentals sobre el sistema sexe-gènere, l’androcentrisme científic, la igualtat i l’equilibri de gènere a l’entorn laboral i científic, el coneixement i la superació de les barreres de gènere i, per últim la incorporació de la dimensió i l’anàlisi de sexe-gènere  en els projectes de  recerca, especialment en l’àmbit de la salut i la medicina. D'aquesta manera, contribuirà a una formació integral de les persones participants predoctorands i a la seva capacitat de realitzar recerques innovadores i amb punts de vista no androcèntrics.

El projecte THERACAT Bio-orthogonal catalysis for cancer therapy està coordinat per la Fundació Institut de Bioenginyeria de Catalunya (IBEC), i és un projecte finançat per la convocatòria Horizon 2020 Marie Sklodowska-Curie European Training Networks. Tant la trobada com les diverses formacions es duran a terme a l'Institute of Genetics and Molecular Medicine, a la Universitat d'Edimburg, entre els dies 3 i 7 de febrer.

El projecte en qüestió conforma un consorci internacional i multidisciplinar que forma personal investigador predoctorand, tant pel que fa a habilitats de recerca específiques relatives a teràpies de càncer, com també habilitats transversals de comunicació, emprenedoria i perspectiva de gènere. El projecte està finançat per la Comissió Europea, i hi participen 6 centres acadèmics, 3 companyies farmacèutiques actives i 3 institucions especialistes en comunicació científica, gestió i igualtat de gènere (Observatori).

L'objectiu d'aquest programa és avançar en el desenvolupament de teràpies anticanceroses basades en la catàlisi i la producció de tecnologies comercialitzables. Permetrà dur a terme una investigació multidisciplinar enllaçant la investigació, instal·lacions avantguardistes i habilitats de sectors tant del món acadèmic i no acadèmic.

 

Notícies relacionades

8M 2020

El 8 de març al campus

A banda de l’acte institucional, tota la comunitat UAB s’organitza per commemorar el Dia Internacional de les Dones Treballadores amb diferents actes i accions al llarg dels dies anteriors i posteriors a la jornada.

8M 2020

XV Jornada institucional en commemoració del 8M a la UAB

El proper 5 de març se celebrarà la XV Jornada institucional a la UAB en commemoració del Dia Internacional de les Dones Treballadores. L’acte inclourà el reconeixement a la Dra. Laura Duarte Campderrós, responsable tècnica de l'Observatori per a la Igualtat de la UAB, i la celebració dels 15 anys de l’Observatori.

Totes les notícies