Entrega de la 4a edició dels premis Equit@t per la promoció de la igualtat de gènere en les TIC

Activitat formativa sobre inserció laboral amb perspectiva de gènere

El pròxim 20 de juny a les 17h tindrà lloc a la Biblioteca Francesca Bonnemaison l'acte d'entrega dels premis Equit@t organitzats per la Universitat Oberta de Catalunya (UOC)

13/06/2019

L' espectacular biblioteca de l'Espai Francesca Bonnemaison serà l'escenari de l'entrega de premis de la 4a edició dels premis Equit@t. Aquest reconeixement està organitzat per la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) i compten amb l'assessorament de l'Observatori per a la Igualtat, que en edicions anteriors va formar part del jurat.

L'objectiu d'aquests premis és reconèixer i impulsar aquells projectes que promocionen la participació de les dones en els estudis de les TIC, ja que, com la mateixa universitat subratlla, és un àmbit de coneixement en què la presència femenina és encara minoritària i sovint queda difuminada.

Aquesta edició els premis s'han dividit en dues categories. Per una banda la modalitat professional que cerca premiar iniciatives d'èxit en relació a la promoció de les dones en les carreres professionals amb les TIC. L'altra modalitat està enfocada també a premiar iniciatives d'èxit però en aquest cas que impulsin la presència de les dones a les TIC en l'educació secundària no obligatòria.

Els premis Equit@t s'estan consolidant com un èxit en la promoció de la igualtat de gènere a les TIC tant en el camp professional com formatiu. Arribats a la quarta edició del certamen aquest es manté inamovible en els principis que el van crear; promocionar i vetllar per l'equitat de gènere des dels Estudis d'Informàtica, Multimèdia i Telecomunicacions.

 

Notícies relacionades

IV Pla d'Acció de Gènere

La UAB aprova el IV Pla d'Acció per a la Igualtat de Gènere

Des del primer pla d'igualtat, l'any 2006, la UAB ha anat actualitzant les seves polítiques per impulsar la igualtat de gènere al seu entorn. Ara, ha estat aprovat el quart pla, que posa èmfasi en la perspectiva LGTBI i en fer visible el sexisme i les violències de gènere, entre altres reptes.

Encarna Sanahuja Yll

Una nova distinció de la Generalitat du el nom d'Encarna Sanahuja

Encarna Sanahuja, professora del Departament de Prehistòria de la UAB i referent de la lluita feminista, ens va deixar l'any 2010. Ara, la Generalitat ha creat, dins de les distincions Jaume Vicens Vives, una menció amb el seu nom per reconèixer les pràctiques docents destacades amb perspectiva de gènere.

Totes les notícies