El Grup LGTBI Universitats celebra el Dia de l’Orgull amb diverses activitats

Orgull 2020

Des del Grup LGTBI Universitats -grup format per 34 universitats de l’Estat espanyol, entre les quals hi ha la UAB a través de l’Observatori per a la Igualtat- s’han programat un seguit d’activitats dirigides a la comunitat universitària amb motiu del 28 de juny, Dia Internacional de l’Orgull Lesbià, Gai, Transsexual, Bisexual i Intersexual. 

22/06/2020

El 28 de juny se celebra el Dia Internacional de l’Orgull LGTBI, data en què es commemoren els disturbis del 1969 a Stonewall, Nova York (EE.UU). Amb motiu 28-J, el Grup LGTBI Universitats ha organitzat una programació conjunta online amb diverses activitats, taules rodones i xerrades dirigida a tota la comunitat universitària.

El Grup LGTBI Universitats és la primera xarxa institucional creada a l’àrea LGTBI a Espanya. És un grup format per 34 universitats de l’Estat espanyol, entre les quals hi forma part la UAB a través de l’Observatori per a la Igualtat. El grup vol fer front al fet que a Espanya, i a les universitats espanyoles, segueixen existint casos de discriminació cap a les persones del col·lectiu LGBTI. La primera acció d’aquest grup ha estat l’organització de diverses activitats en el marc del 28 de juny.

S’han previst activitats de matí i tarda entre els dies 22 i el 26 de juny. Les taules rodones virtuals seran en horari de matí: presentaran resultats de projectes de diversitat LGTBI en l’àmbit laboral; s’exposaran projectes d’investigació en curs; es proporcionarà informació sobre titulacions, màsters i programes de doctorat de diferents universitats en matèria de diversitat; i, finalment, es presentaran les línies de treball i reptes plantejades pel grup estatal Grup LGTBI Universitats. A les tardes s’han programat converses entre dues persones de diferents institucions entorn la realitat LGTBI a les universitats, enfocades des de diferents perspectives acadèmiques. A més, el 15 de juliol hi ha programada la conversa “Diálogo recursos para futuros universitarios LGTBI”,  amb la finalitat de proporcionar eines a futurs estudiants universitaris.

Totes les activitats es podran seguir en directe a través del canal de Youtube de Diversitats de la Universitat de València. 

Podeu consultar el programa sencer aquí.

 

Notícies relacionades

Vídeo promocional de la Cursa Solidaria de la UAB 2020, en suport a la Marató de TV3

La Cursa solidària en suport de la Marató de TV3, amb un nou format

Totes les notícies