Activitats feministes en el marc de la FMUAB

FM19
L'Observatori per a la Igualtat participarà un any més a les activitats de la Festa Major de la UAB. Aquest any comptem amb dues campanyes simultànies i un Cicle de xerrades sobre les violències sexuals.

06/11/2019

En aquesta edició l'Observatori compta amb dues campanyes simultànies: la primera, sota el lema "Només sí és sí", vol donar a conèixer el Punt Lila del què es disposarà de 13h a 23h davant la facultat de Traducció i Interpretació. Un espai Coordinat per l’Observatori per a la Igualtat destinat a atendre les situacions de violències sexuals que es puguin donar en el context de la FMUAB. L'espai estarà gestionat per personal tècnic especialitzat en l'abordatge de violències masclistes. A més a més, el Punt Lila comptarà també amb les Brigades Itinerants:. La seva funció serà sensibilitzar i informar del Punt Lila i atendre i acompanyar a les persones que han patit una agressió durant la FM.

La segona campanya es recull sota el lema "Lligues o assetges?", i pretén fer reflexionar sobre el desig, el consentiment i la masculinitat, trencar la complicitat masculina i crear models de conducta masculins alternatius a la norma. En aquesta línia, al llarg de la jornada podreu jugar al Memory del consentiment a l’estant de l'Observatori on a més trobareu informació de les activitats que es realitzen en matèria d’igualtat de gènere, a la plaça Cívica.


Finalment, lligat a les dues campanyes i en el marc del 25N, l'Observatori ha organitzat un Cicle de xerrades sobre les violències sexuals. La primera part del cicle s'inaugurarà el proper dilluns 11 de novembre amb una conferència de Cristina Fallarás, escriptora, periodista i feminista i impulsora del hastag #Cuéntalo. L'acte serà presentat per Isabel Muntané, periodista i codirectora del Màster de Gènere i Comunicació de la UAB. La segona part del cicle serà el dimecres 20 de novembre, amb una taula rodona que reflexionarà sobre el paper dels homes davant les violències sexuals. Els ponents seran Ritxar Bacete, impulsor del programa Gizonduz d’Emakunde; Lionel Delgado, doctorand a la UB sobre urbanisme, feminismes i models de masculinitat; Oriol Rios, membre d’Homes en Diàleg; i Daniel Tejedor, tècnic de prevenció del Servei d'Atenció als Homes de l'Ajuntament de Barcelona. L'acte serà moderat pel doctor en Sociologia Enrico Mora.

Aquestes actuacions estan finançades pels fons del Pacto de Estado contra la Violencia de Género, Ministerio de la Presidencia, de Relaciones con las Cortes e Igualdad.