MOOC

La UAB fa una aposta estratègica pels MOOC

En la línia de potenciar la formació contínua, els MOOC són una prioritat de l'equip de govern de la UAB.

La voluntat és refermar el compromís amb la innovació i els nous models educatius, i fer-ho palès impulsant l'oferta de MOOC des de l'Escola de Postgrau, amb la implicació de la seva directora i de l'equip responsable dels MOOC UAB:

Direcció i coordinació:

Comissionada de la rectora per a l'Escola de Postgrau María Valdés Gázquez
Coordinador tecnològic Joaquim Campuzano Puntí


Equip tècnic:

Tècnic Miquel Mazuque Periz
Tècnic Mario Guerra Acuña
Tècnica Erika Constantino Aguilella
Estudiant en pràctiques Andrea Estebaranz Gamero
Estudiant en pràctiques Isaac Martínez López


Informació sobre els cursos online massius i oberts (MOOC)

La UAB va introduir-se en el món dels MOOCs per coherència amb el seu pla director, on s’estableix la clara voluntat de transferència de coneixements científics, tecnològics, culturals i formatius mitjançant una docència de qualitat i amb una clara vocació internacional.

En aquest marc, la UAB considera que els MOOC són una via per assolir aquests objectius, i en conseqüència, un cop analitzades les diferents alternatives, va optar per entrar a la plataforma Coursera, plataforma en la qual està present des de Març de 2013. En el poc més de tres anys de recorregut, l’Autònoma s’ha convertit en una referència dins el món MOOC estatal i europeu. Cal destacar que és la única universitat pública de l’Estat que està dins aquesta plataforma, on es troben referents mundials com Stanford, Princeton, Caltech o Yale per posar alguns exemples.

L’oferta de cursos posa de manifest la diversitat i transversalitat dels estudis de la UAB. En aquest sentit, s’han executat exitosament i s’estan impartint 40 cursos, com Egiptología, Precálculo, Corrección, estilo y variaciones de la lengua española, Primeros Auxilios Psicológicos, Sistemas digitales: de las puertas lógicas al procesador, Detección de objetos, Clasificación de imágenes, English for Teaching Purposes o Patrocinio Deportivo, entre d’altres. D’aquests 40, sis formen part del programa especialitzat sobre Diseño y creación de videojuegos i cinc del programa especialitzat Big Data. Podeu trobar tota l’oferta de la UAB a la pàgina https://www.coursera.org/uab, oferta que s'ampliarà al llarg del 2019 amb més cursos programats. Fins a la data ja es registren més d'1.000.000 d'inscripcions als cursos de la UAB a Coursera.

 

¿Cómo persuadir? Jugando con palabras, imágenes y números

Aquest és un curs dirigit a tots aquells estudiants que desitgeu aprendre, d'una manera juganera i amena, els mecanismes de la persuasió que s’activen en el món actual, en ple segle XXI; un món en què des dels mitjans de comunicació, Internet i la publicitat es busca constantment convèncer i cridar l’atenció del públic.

¿Cómo persuadir? Jugando con palabras, imágenes y números >

Kit básico (para evitar los errores más frecuentes) de finanzas

Canvia la teva percepció de les finances personals i evita ser víctima de l’abús financer i dels teus propis biaixos conductuals. Pretenem donar-te una sèrie d’eines fonamentals per millorar (si ho creus necessari) les teves finances personals.

Kit básico (para evitar los errores más frecuentes) de finanzas >

Sustainability of social-ecological Systems: the Nexus between water, energy and food

Amb aquest curs et familiaritzaràs amb les idees del nexus aigua-energia-aliments (WEF) i el pensament interdisciplinar. Aprendràs a veure la teva comunitat o país com un sistema socio-ecològic complex i a descriure el seu metabolisme WEF en la forma d'un patró, així com a caracteritzar-ne els actors socials.

Sustainability of Social-Ecological Systems: the Nexus between Water, Energy and Food >

El Valle de los Reyes

Et proposem un viatge en el temps per conèixer la història i evolució de les dinasties XVIII-XX del Regne Nou egipci. Un viatge per endinsar-nos un poc més en el coneixement de la cultura i el llegat de l'antic Egipte.

El Valle de los Reyes >

Egiptología

Aquest curs introdueix als estudiants de grau de parla hispana en els aspectes més rellevants de la llengua, la història i la cultura de l'Egipte dels faraons.

Egiptology >

Corrección, estilo y variaciones de la lengua española

Aquest curs, amb una consideració policèntrica de la llengua, pretén activar o potenciar l'interès per la correcció dels textos propis i aliens.

correccion >

Sistemas digitales: de las puertas lógicas al procesador

En aquest curs aprendrem els fonaments del disseny dels circuits actuals, seguint una orientació eminentment pràctica. Curs en castellà.

sistemasdigitales >

Digital Systems: From Logic Gates to Processors

En aquest curs aprendrem els fonaments del disseny dels circuits actuals, seguint una orientació eminentment pràctica. Curs en anglès.

digitalsystems >

Precálculo

Pensat per facilitar l'entrada de l'estudiant en els cursos de càlcul de primer semestre de pràcticament qualsevol grau universitari, amb especial èmfasi en Ciències i Enginyeria.

Precalc >

Primeros Auxilios Psicológicos (PAP)

El curs desenvolupa les competències necessàries per aplicar els primers auxilis psicològics a persones afectades per situacions estressants i/o traumàtiques: acidents de trànsit, agressions, morts sobtades, però també per catàstrofes naturals i qualsevol altre tipus d'emergències comunitàries o massives.

pap >

English for teaching purposes

Curs en anglès sobre metodologia de l'ensenyament que pretén ajudar els professors universitaris a impartir la seva docència en anglès, en línia amb les polítiques d'internacionalització de la universitat.

english >

Emotions: a Philosophical Introduction

Les emocions són la columna vertebral de les activitats socials i també condueixen els processos cognitius de diverses entitats vivents. Aquest curs tracta d'elucidar la naturalesa controvertida de les emocions i el seu significat evolutiu.

emotions >

Detección de objetos

El curs ofereix l'oportunitat d'aprendre les principals tècniques de visió por computador que permeten detectar i reconèixer objectes en una imatge. Està orientat a estudiants interessats en adquirir el coneixement necessari per al desenvolupament d'aplicacions reals de detecció i reconeixement d'objectes.

deteccion >

Democracia y decisiones públicas. Introducción al análisis de políticas públicas

Què són les polítiques públiques? Aquest curs tracta sobre com es decideix quins problemes abordar i quines solucions adoptar.

democracia >

Representaciones Culturales de las Sexualidades

En aquest curs aprendrem a interpretar com s'inscriuen i materialitzen els discursos sobre el gènere i la sexualitat en diversos productes i mitjans culturals.

representaciones >

The Olympic Games and the Media

Aquest curs analitza com la televisió i altres mitjans de comunicació contribueixen a finançar, formar i disseminar el major espectacle esportiu en el món.

olympicgames >

Clasificación de imágenes: ¿cómo reconocer el contenido de una imagen?

Aquest curs introdueix l'alumne al món de la visió per computador. Al finalitzar el curs serà capaç de reconèixer el contingut visual de les imatges i d'emprar les tècniques de descripció i classificació per classificar-les segons el seu contingut.

clasificacion-imagenes >

Patrocinio deportivo

Aquest curs s’imparteix juntament amb el Johan Cruyff Institute. Un curs introductori sobre patrocini esportiu per a tots aquells interessats en conèixer com crear una proposta de patrocini per a un esdeveniment esportiu.

patrocino-deportivo >

Sport sponsorship. Let them play

Aquest curs s’imparteix juntament amb el Johan Cruyff Institute. Un curs introductori sobre patrocini esportiu per a tots aquells interessats en conèixer com crear una proposta de patrocini per a un esdeveniment esportiu.

sport-sponsorship >

Videojuegos: ¿de qué hablamos?

Probablement, tots hem jugat a algun videojoc, però què hi ha al darrera? Aquest curs pretén ser un curs introductori que mostri quins aspectes cal considerar en el disseny i creació d’un videojoc. Part del Programa especialitzat "Diseño y Creación de videojuegos".

videojuegos-intro >

Diseño de videojuegos

Dins la creació del videojoc, quin paper hi juga el seu disseny? Aquest curs et proporciona coneixements i pautes sobre com dissenyar un videojoc. Part del Programa especialitzat "Diseño y Creación de videojuegos".

videojuegos-diseno >

Arte 3D y animación en videojuegos

En aquest curs abordem els aspectes artístics de la creació del videojoc. Per a això, proporcionarem els coneixements i pautes sobre com dissenyar la part artística d’un videojoc. Part del Programa Especialitzat "Diseño y Creación de videojuegos".

videojuegos-animation >

Motores gráficos en videojuegos: game engine

Per a totes aquelles persones que han volgut saber com es creava un videojoc, en aquest curs explicarem com crear un petit motor, un dels elements nuclears de qualsevol videojoc. Part del Programa Especialitzat "Diseño y Creación de videojuegos".

videojuegos-engine >

Game play en videojuegos

Com s’estructura i funciona un programa de videojocs? És el que comunament es coneix com ‘gameplay’, i que constituirà el nostre nucli d’estudi en aquest curs. La seva anàlisi detallada ens permetrà comprendre la seva importància i quines funcionalitats ha de tenir. Part del Programa Especialitzat "Diseño y Creación de videojuegos".

videojuegos-play >