La Fundació UAB

Vila Universitària, al programa 'Planta Baixa' de TV3

Vila Universitària a TV3

El programa emès el 3 de juliol va dedicar un apartat a les mesures de prevenció del curs universitari 2020-2021, on es va parlat del protocol de seguretat aplicat per Vila Universitària.

06/07/2020

El passat 3 de juliol, el programa de TV3 “Planta Baixa” va dedicar un espai del seu programa per explicar com seria el curs 2020-2021 a les universitats catalanes, d’acord amb les mesures aprovades pels centres i l’administració.

Durant el programa es van abordar qüestions com les mesures de prevenció obligatòries dins i fora de l’aula, quin tipus de sistema d’avaluació s’aplicaria, o com seria la mobilitat per als estudiants del programa Erasmus+.

Com a exemple de les mesures de prevenció de contagi que s’estan aplicant als espais universitaris, es va parlar sobre el protocol de seguretat aplicat per Vila Universitària. Aquest conjunt de mesures ha establert -des que es va decretar l'estat d'alarma- la desinfecció reiterada d’elements comuns, l’accés a dispensadors de gel hidroalcohòlic, o la reducció de l’aforament als espais comunitaris.

Una de les mesures que també s'han incorporat és l’habilitació d’un pis especial en el qual, en cas que algun resident presenti símptomes, pugui aïllar-se i fer el confinament mentre espera els resultats de la prova.

Testimoni d’una vilatana sobre el confinament

Al programa també es va entrevistar a Maria Elisabeth Cornejo, estudiant internacional de Xile, que ha passat el seu confinament a Vila Universitària. En aquest sentit, l’estudiant va manifestar que tot i voler viatjar al seu país d’origen sabia que aquí estava segura: “Preferí quedarme aquí porque yo sabía que que estaba muy segura y que podía terminar mis estudios tranquil·la”, narrava.

Al programa també hi va intervenir Màrius Martínez, vicerector de Relacions Internacionals de la UAB, que va afirmar que, d'acord amb les directrius europees, als estudiants de mobilitat internacional del pròxim curs se’ls havia de garantir les classes presencials.

Podeu veure l’apartat del programa aquí.