La Fundació UAB

L'ESAGED, finalista del SPA Film Festival 2019 de l’International Council on Archives (ICA)

Gerard Vilanova #comsomcomensveuen

El curt #comsomcomensveuen forma part del treball de final de màster de l’alumni Gerard Vilanova i retrata l’opinió i reflexió del col·lectiu professional dels arxivers i arxiveres. A més d’escollit com a finalista, el documental també pot optar al premi del vot del públic fins al 23 d’octubre.

03/09/2019

El documental #comsomcomensveuen, una producció de l’Escola Superior d’Arxivística i Gestió de Documents i la Fundació Universitat Autònoma de Barcelona, és una de les peces finalistes a la 2a edició del SPA Film Festival de l’ICA, principal institució internacional del món dels arxius.

El concurs, que va admetre 58 propostes audiovisuals, va publicar a principis d’agost les 3 pel·lícules finalistes de les 4 categories disponibles. La proposta de l’Escola, seleccionada per al Premi al “Millor curt que expliqui el relleu i la importància dels arxius i la gestió dels documents”, també és una de les peces audiovisuals que es poden votar fins al 23 d’octubre i optar al Premi del Públic. El veredicte es farà públic el 24 d’octubre a Adelaida (Austràlia), durant la cerimònia de clausura de la Conferència Anual de l’ICA 2019.

El film és el resultat del treball de final de màster del sabadellenc Gerard Vilanova, titulat del Màster en Arxivística i Gestió de Documents de l’Escola. L’exalumne ja va guanyar el passat mes de novembre el premi Alumni UAB del Centre d’Iniciatives Emprenedores Universitàries (CIEU) de la UAB a la “Millor idea emprenedora 2018” per TIC ACTIVA, una iniciativa de formació en educació digital.

#comsomcomensveuen és una producció de l’àmbit del màrqueting i de la comunicació que pretén fer visible i millorar la imatge de l’arxivística, dels arxius i del col·lectiu professional dels arxivers i les arxiveres, així com la tasca que realitzen en l’àmbit de l’administració pública, l’administració electrònica, l’arxiu històric, el patrimoni o la transformació digital. També apareixen els testimonis de membres i representats d’associacions i entitats del món de l’arxivística.

L’Escola ja va fer difusió del documental els passats mesos de març i abril en la campanya #Archive30 promoguda per l’Arxiu Nacional d’Escòcia, on durant un mes es publicaven piulades al voltant d’un tema sobre el món dels arxius.

La Universitat d’Alcalà és l’altra institució del territori seleccionada per optar al Premi al “Millor curt que utilitza l’humor per comunicar sobre arxius i gestió de documents”. Entre la resta de finalistes es troben propostes d’altres països com Itàlia, França, Polònia, Alemanya, Escòcia, Noruega o la Xina.