La Fundació UAB

Casa Convalescència torna a obrir les seves portes per a organitzadors d’esdeveniments

Portes Obertes Casa Convalescència - 15 de maig de 2019
L’Agència de Promoció d’Activitats i Congressos de la Fundació UAB va convidar a uns 70 representants d’empreses i agències del sector dels esdeveniments a conèixer les instal·lacions de Casa Convalescència i els serveis que ofereix. La jornada es va celebrar el 15 de maig al capvespre, i va incloure una visita cultural per diferents sales de l’edifici.

20/05/2019

El 15 de maig es va celebrar una jornada de portes obertes a Casa Convalescència, edifici que forma part del conjunt monumental de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau –declarat Patrimoni Cultural de la Humanitat per la UNESCO l’any 1997- i gestionat per la Fundació UAB.

L’Agència de Promoció d’Activitats i Congressos -la unitat que comercialitza els espais i serveis de UAB Campus- va convidar a més de 70 event planners d’organitzacions, convention bureaus i agències especialitzades en organització d’esdeveniments per donar a conèixer Casa Convalescència no només com a espai d’acollida d’activitats formatives sinó també com a seu d’esdeveniments relacionats amb el turisme MICE.

“L’objectiu és que visquin el que vinguin a fer aquí”, explicava la directora de l’Agència, Maria Clarella, moments abans de començar la vetllada. És la segona vegada que l’Agència de Promoció d’Activitats i Congressos de la Fundació UAB celebra unes portes obertes de Casa Convalescència, un espai amb més de 25 sales on anualment s’organitza una mitjana de 250 activitats de tota mena.

Després de ser rebuts a l’entrada principal, els assistents van poder gaudir d’una visita cultural per tot l’edifici a càrrec d’una de les empreses partner de l’Agència, especialitzada en rutes i visites guiades a la ciutat de Barcelona.



Entre els assistents d’aquesta edició hi havia Teresa Ibáñez, Business Developement Manager a Kuoni Congress: “Ens ha fet molta il·lusió poder tornar a Casa Convalescència, hi vàrem organitzar fa uns anys un congrés i és un marc incomparable per fer-hi esdeveniments. Té una llum especial i es troba en un entorn màgic”, narrava.

L’activitat va permetre als convidats esbrinar quins usos ha tingut l’edifici al llarg del temps –originalment nascut com a centre d’assistència sanitària-, i descobrir els elements modernistes de cadascun dels seus racons i sales. Per Ibáñez, la visita ha estat una bona manera de refrescar tot allò que Casa Convalescència pot oferir com a espai d’acollida d’esdeveniments: “T’ho mires amb uns altres ulls i aporta un valor afegit”, comentava.

Jason Greeman, CEO de l’empresa Akommo, fa un mes que va conèixer Casa Convalescència i és la segona vegada que visita les seves instal·lacions. Ell és el fundador d’una empresa que porta anys treballant en el món dels esdeveniments i es dedica a buscar localitzacions úniques per a clients internacionals. “És un espai menys conegut comparat amb altres edificis modernistes més turístics, i crec que és un lloc molt bonic, tranquil i al mig de la ciutat [...], et transmet un feeling molt de Barcelona, i crec que moltes empreses de fora estan buscant això”, afegia.



La visita cultural va finalitzar a l’Aula Magna, antiga capella de Casa Convalescència, on els assistents van poder participar en un quiz i entrar en el sorteig d’una visita guiada per la ciutat. Allà, la vicepresidenta executiva de la Fundació UAB, Montserrat Balagueró, va agrair l’assistència a tots els representants de les empreses, que varen acabar la vetllada amb un còctel.

“Per a nosaltres és un goig poder estar en un lloc com aquest i tenir-lo obert per poder fer-hi moltes activitats que donin vida a Casa Convalescència”, concloïa Montserrat Balagueró.