La Fundació UAB

Més de 2.300 persones s'interessen pels estudis de la FUAB al Saló de l'Ensenyament i a B-Travel

Saló de l'Ensenyament 2024

Del 13 al 17 de març, la Fundació UAB va ser present al Saló de l’Ensenyament per donar a conèixer els estudis de grau i CFGS i l'allotjament universitari. La mateixa setmana va participar, també, a B-Travel, la Fira Internacional del Turisme de Catalunya.

22/03/2024

Continua en alça l'interès per la formació professional

1.332 visitants, un 36% més que l’edició anterior, van sol·licitar informació sobre l'oferta de Cicles Formatius de Grau Superior del Centre de Formació Professional Fundació UAB, que va rebre una bona acollida i moltes peticions per conèixer els estudis i les sortides professionals.

Així mateix, bona part dels visitants a l’estand van interessar-se per l’opció 3x2 per obtenir dos títols en tres anys cursant els CFGS en Comerç Internacional i en Transport i Logística. Un altre element atractiu per als interessats és l'oportunitat de participar en el programa Forma’t al Port que els permet conèixer el funcionament, la gestió i les operacions comercials que es porten a terme al Port de Barcelona.

Molts visitants del Saló de l'Ensenyament interessats per l'oferta de CFGS de la Fundació UAB.
Estand de la Fundació UAB, ple de gom a gom de visitants interessats per l'oferta de CFGS.

 

Moltes consultes sobre els graus de la FUAB

Estudiants de suport, professorat i membres de Gestió Acadèmica van atendre els assistents que s’atansaven als mostradors dels graus de la FUAB. L’àmbit en Prevenció i Seguretat Integral va donar a conèixer el seu grau a més de 250 persones

Manel Masolivé, estudiant del batxillerat social de l’Escola Pia de Terrassa, va sortir totalment convençut d’estudiar el grau en Prevenció i Seguretat Integral a la UAB gràcies a l’orientació personalitzada que va rebre a l’estand: “Em vull dedicar a l’àmbit de la seguretat; el meu pare m’ha recomanat que vingués aquí, i ha estat encertat, perquè m’han donat bones sensacions”. 

Sandra Claver, mare d’un estudiant de 2n de batxillerat de Sant Quirze del Vallès, agraïa la informació àmplia i detallada que li havien ofert sobre aquest grau per al seu fill, futur bomber.

César Torrero, coordinador de la formació universitària, va mostrar-se satisfet pel volum de gent amb qui havia pogut “compartir i resoldre dubtes sobre els estudis”. Vanny Jaramillo, alumna de 4t curs, va comentar que les preguntes més formulades estaven relacionades amb els continguts de la carrera, les pràctiques i les seves sortides professionals. 

Pel que fa a l'àmbit de Turisme i Direcció Hotelera, es van rebre més de 700 consultes d’informació sobre els graus durant els cinc dies de la fira d’educació. Maria Noguera, directora, va destacar la gran afluència de visitants, i el fet que s’interessaven per aquestes titulacions per la seva “pluridisciplinarietat, tant d’idiomes com de pràctiques i estades a l’estranger, que permeten oferir als futurs estudiants unes bones bases per trobar excel·lents sortides professionals”.

Lucas Playa, estudiant de 2n de batxillerat, va explicar que li havia sorprès que es pogués cursar el grau en Turisme íntegrament en anglès, així com fer un Erasmus o un intercanvi internacional d’estudis a moltes destinacions. 

Noèlia Alarcón, alumna de darrer curs de Turisme, va afirmar que “pregunten molt per com són les assignatures, si són molt teòriques o pràctiques, les sortides laborals i sobre la mobilitat internacional”.

Visita del rector de la UAB, Javier Lafuente, i de Maria Espadalé, vicerectora executiva de la Fundació UAB, al mostrador de Prevenció i Seguretat Integral - Escola FUAB Formació
Visita del rector de la UAB, Javier Lafuente, i de Maria Espadalé, vicepresidenta executiva de la Fundació UAB, al mostrador de Prevenció i Seguretat Integral - Escola FUAB Formació.

 

Presència de Vila Universitària

Vila Universitària va ser un any més present al Saló per assessorar els estudiants de poblacions allunyades, tant de Catalunya com d’altres comunitats autònomes, que volen venir a estudiar a la UAB. Delegats dels blocs del complex residencial van informar sobre els diferents tipus d’apartaments, el seu ambient internacional i les activitats que s'hi porten a terme tot l'any.

 

Els estudis en Turisme i Direcció Hotelera, a B-Travel

Enguany el Saló Internacional del Turisme de Catalunya, B-Travel, es va celebrar coincidint amb el Saló de l’Ensenyament. Es van presentar a l'estand els graus i el gran ventall de màsters oficials i de formació permanent, tant presencials com online.

Segons Maria Noguera, directora d’aquest àmbit formatiu, “una de les claus perquè el sector pugui anar millorant és la gestió del seu talent, i la formació és fonamental per gestionar-lo”. L'esdeveniment va ser, així mateix, una gran oportunitat per fer networking amb empreses i institucions, nacionals i internacionals, per establir noves oportunitats de pràctiques i de treball, i per mantenir el contacte amb exalumnes, i actualment, professionals, que van passar-se per l'estand.

 

Els estudis de la FUAB, presentats a fires educatives sectorials

Durant el mes de març, l’Escola FUAB Formació va donar a conèixer els seus estudis i l'oferta d’allotjament en diverses fires educatives catalanes.

La primera fira educativa va ser a Sabadell els dies 6, 7 i 9 de març i, un any més, va comptar amb la participació del Centre de Formació Professional. Enguany hem assistit novament a la fira de Formació Professional de Valls (6 i 7 de març), on la nostra oferta de CFGS va tenir una molt bona acollida. A més, també es va participar en les fires d'Igualada (20 i 21 de març) i Girona (20-22 de març), presentant tant l'oferta de graus com de CFGS.

 

Estand de Turisme i Direcció Hotelera - Escola FUAB Formació, al Saló B-Travel 2024
Estand de Turisme i Direcció Hotelera - Escola FUAB Formació, al Saló B-Travel 2024.