La Fundació UAB

Sergio Gómez, exalumne i director general d'un resort: "Busquem nou talent amb actitud i ganes d'aprendre"

Sergio Gómez impartint una ponència

L’alumni Sergio Gómez, graduat en Direcció Hotelera al 2012, és un professional consolidat en el sector hoteler de luxe, on es va iniciar durant les pràctiques dels seus estudis a la UAB. Aprofitem la seva visita per oferir una xerrada als estudiants per parlar sobre el seu pas per la universitat i com l’ha ajudat a encaminar la seva carrera cap a càrrecs de direcció i lideratge. 

05/03/2024

Sergio Gómez, graduat en Direcció Hotelera al 2012, compta amb una llarga trajectòria professional en el sector hoteler de luxe, on ja es va començar a introduir gràcies a les pràctiques realitzades durant els seus estudis a la UAB. 

Amb aquestes estades de formació pràctica va adquirir experiència sobre el funcionament i gestió dels diferents departaments d'hotels de cadenes hoteleres internacionals com HiltonSheratonRelais Châteaux, entre altres, en països com Regne Unit o Estats Units.

Va tenir l'oportunitat de treballar a Londres al Hilton Metropole com a supervisor de Housekeeping, i posteriorment, tenir accés a noves ofertes de feina de cadenes i hotels com  Jumeirah, el Majestic de Barcelona, i també, poder treballar a Dubai.

A través de Turisme i Direcció Hotelera – Escola FUAB Formació va participar en un management training program, a Seattle, on va conèixer més en profunditat com es gestionaven grans complexos hotelers de més d’un miler d’habitacions, a través d’un crosstraining a la cadena Sheraton, aprenent el funcionament de les àrees de Recursos Humans, Comercial, Vendes, Revenue Management, Esdeveniments i Pisos.

Després de tornar a Catalunya i exercir com a Buttler & House Manager a l'Alàbriga Hotel & Home Suites 5* GL de Sant Feliu de Guíxols, va liderar l’obertura de diferents establiments a Barcelona en els departaments de Qualitat i Housekeeping, en cadenes com Leonardo Hotels, The Hoxton; a més de participar en la planificació de l’estratègia per millorar la marca i l’experiència del client i la seva fidelització.

Actualment es troba a punt de marxar a Menorca per començar com a director general d’un resort de Hilton Grand Vacations.

Aprofitant la seva visita a les aules per orientar i motivar als estudiants en el seu futur professional, xerrem breument, amb en Sergio per recordar el seu pas per la universitat i la seva trajectòria al capdavant dels seus equips de treball:

- Què els hi has comentat als estudiants i futurs professionals del sector turístic i hoteler durant la teva xerrada?

Que tinguin respecte per la professió i per la gent. Que treballin amb humiltat i tinguin una actitud positiva per aprendre l’ofici, que treballin molt i amb esforç. D’aquesta forma podran aconseguir els objectius que cadascú s’hagi marcat per evolucionar professionalment. 

També, que aprofitin totes les portes que els hi obra l’Escola. Realment, si tu tens passió, voluntat i ganes, l’Escola t’ho obre tot: té una fantàstica Unitat de Pràctiques i Borsa de Treball on poden trobar ofertes laborals, tant aquí a prop, com a nivell internacional, com per exemple, a Xina o a Dubai, o a qualsevol lloc. Té contactes i professionals a la teva disposició per ajudar-te a convertir els teus punts febles en forts, per formar-te i convertir-te en un gran professional.

- Quines competències t’han servit més en la teva carrera en el sector hoteler?

Crec que la planificació estratègica, el lideratge d’equips, la gestió de recursos humans, i la cerca constant de la qualitat mitjançant procediments interns i continus són els punts més importants que estic utilitzant més en el meu dia a dia, i m’han ajudat a créixer i a formar equips sòlids. També totes aquelles competències vinculades amb la gestió íntegra: des de la part més financera, econòmica per comprendre l’operativa d’una empresa hotelera, així com la part més pràctica de cuina i sala, per entendre com es fan les tasques, a més de saber calcular el cost dels aliments per establir un marge de benefici per a l’empresa.

- Per què recomanaries estudiar el grau en Direcció Hotelera?

És la combinació perfecta entre la part pràctica i la teòrica. Està molt ben compensat, fas pràctiques reals en empreses reals i hi incorpores el que has aprés de la teoria. Les pràctiques em van brindar noves oportunitats laborals en importants cadenes hoteleres.

- Tens una àmplia experiència reclutant personal i gestionant-lo en els equips que formes. Què busques en el nou talent?

No busquem persones amb molta experiència, sinó nou talent amb actitud, que vulgui aprendre i adquirir nous coneixements i responsabilitats, i que vulgui tenir projecció de futur i créixer com a professional a la nostra companyia.

Intervenció de Sergio Gómez a la Jornada de Portes Obertes de la UAB 2024
Intervenció de Sergio Gómez durant la Jornada de Portes Obertes de la UAB 2024.